آزمایشگاههای دولتی قادر به انجام آزمایش با فناوریهای نوین نیستند
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر عبدالفتاح صراف نژاد در آستانه برپایی سومین کنگره فناوریهای نوین آزمایشگاهی، گفت: کمبود نیروی انسانی متخصص و مجهز نبودن آزمایشگاههای تشخیص طبی بیمارستانهای دولتی به تجهیزات نوین آزمایشگاهی، سبب افت توان این مراکز شده که در نتیجه این امر، بیماران به خارج از بیمارستان و آزمایشگاههای بخش خصوصی ارجاع میشوند.
وی افزود: هم اینک آزمایشگاههای تشخیص طبی بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی بسیار فعالتر بوده و قادر به انجام آزمایشهای متنوعتری هستند.
دبیر علمی سومین کنگره فناوریهای نوین آزمایشگاهی، تصریح کرد: بخش دولتی در صورتی که آزمایشهای تخصصی خود را به بخش خصوصی ارسال نکند، عملا بیماران خود را از انجام آزمایشهای جدید محروم کرده است.
صراف نژاد با توجه به اینکه یکی از اهداف برگزاری سومین کنگره فناوریهای نوین آزمایشگاهی، ارائه شیوههای نوین تشخیصی در حوزه خدمات آزمایشگاهی است، گفت: انجام برخی آزمایشهای تشخیصی شامل بیماریهای عفونی، غربالگری نوزادان و تشخیص اختلالات جنین در زمان بارداری با فناوریهای نوین گره خورده تا جایی که امروزه بخش دولتی انجام این قبیل آزمایشها را به بخش خصوصی ارجاع میدهد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف بر پایی این کنگره آشنایی هرچه بیشتر جامعه آزمایشگاهیان کشور با فناوریهای نوین آزمایشگاهی است و در صورت توسعه این فناوریها نه تنها از ارسال برخی نمونهها که هم اینک برای تشخیص به خارج کشور فرستاده میشود، جلوگیری میشود بلکه به دلیل پتانسیل بالای پزشکی کشور تا چند سال آینده، ایران میتواند به عنوان یک آزمایشگاه مرجع (رفرانس) در منطقه معرفی شود تا نمونههای آزمایشگاهی برای تشخیص طبی به ایران ارجاع شود.
به گفته دبیر علمی سومین کنگره فناوریهای نوین آزمایشگاهی؛ از جمله شیوههای نوین فناوریهای نوین آزمایشگاهی، تشخیص برخی بدخیمیها از قبیل سرطان و احتمال ابتلای افراد به بیماریهای کلیوی، سالها پیش از ظهور و بروز علایم این بیماریهاست که این امر نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به این بیماریها، افزایش عمر افراد و در نتیجه کاهش هزینههای درمانی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: حمایت دولت از توسعه آزمایشگاههای تشخیص طبی مجهز به فناوریهای نوین نه تنها سبب تشخیص به موقع و پیش از شروع و بروز بیماریها خواهد شد بلکه موجب میشود، ایران در منطقه به عنوان یک آزمایشگاه «هلدینگ» که هم اینک نمونههای آن در امریکا و اروپا وجود دارد، عمل کند.
صراف نژاد یادآور شد: همانگونه که در حال حاضر، کنترل دورهای چربی و قند خون با هدف پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی به عنوان یک فرهنگ در جامعه رواج یافته، ضروری است با حمایت دولت و رسانهها بر مساله انجام آزمایشهای دورهای برای سایر بیماریها با هدف پیشگیری از ابتلا به آنها به ویژه در حوزه سرطانها و بیماریهای کلیوی، سرمایه گذاری و فرهنگ سازی شود.
بر اساس گزارش آنا، سومین کنگره فناوریهای نوین آزمایشگاهی با رویکرد «پزشکی آیندهنگر» از ۱۲ تا ۱۴ مهر ماه امسال در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/