راهبرد ایران در مقابل آمریکا مقاومت است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، «ماریل دو سارنز» رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس ملی فرانسه و «آن ژوته» رئیس گروه دوستی پارلمانی فرانسه و جمهوری اسلامی ایران، «فیلیپ تیه بو» سفیر فرانسه در تهران و چند تن از اعضای کمیسیون سیاست خارجی مجلس ملی فرانسه، امروز شنبه با کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و فرانسه، دیدار و گفتگو کردند.
کاظم جلالی در این نشست با اشاره به سوابق تاریخی همکاریهای ایران و فرانسه با استقبال از روند این همکاریها، تأکید کرد: امیدواریم دیدارها و گفتگوهای دوجانبه به گسترش همکاریها و ارتقای سطح مناسبات دوجانبه بینجامد.
وی با اشاره به دیدارها و گفتگوهای پارلمانی دوجانبه قبلی بین جمهوری اسلامی ایران و فرانسه بر ادامه این گفتگوها تأکید کرد و افزود: عزم و اراده دولت و پارلمان دو کشور مبتنی بر همکاریهای دوجانبه است.
رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و فرانسه بابیان اینکه زمینههای همکاری دوجانبه در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، علمی، پزشکی، منطقهای و بینالمللی وجود دارد، ابراز امیدواری کرد تا همکاری در این زمینه توسعه پیدا کند.
وی ادامه داد: همکاریهای خوبی میان جمهوری اسلامی ایران و فرانسه از گذشته برای حلوفصل مسائل منطقهای چون مسائل سوریه و یمن صورت گرفته است که انتظار میرود تا این همکاریها گسترش پیدا کند.
رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا، تأکید کرد: هرچند ظرفیتهای بسیاری برای همکاریهای دوجانبه بین جمهوری اسلامی ایران و فرانسه وجود دارد اما تحریمهای یکجانبه و ناعادلانه آمریکا علیه ایران مشکلاتی را در این زمینه به وجود آورده است که انتظار میرود تا با رویکرد جدی و عملی اروپا و فرانسه شاهد رفع این موانع و گسترش همکاریها باشیم.
وی بابیان اینکه اروپا و فرانسه باید از برجام صیانت کنند، گفت: مذاکرات هستهای پیش از ورود آمریکا به این گفتگوها، میان جمهوری اسلامی و کشورهای فرانسه، آلمان و انگلیس آغازشده بود و سپس با ورود چین و روسیه و دستیابی به توافق بهصورت یک معاهده بینالمللی شکل گرفت، حال اروپا باید از برجام بهعنوان یکی از دستاوردهای خود در عرصه بینالمللی حمایت عملی کند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات اسلامشهر و پردیس در مجلس ابراز امیدواری کرد: اقدامات اروپا در صیانت از برجام با راهحلهایی اساسی و اقدامات عملی، اجرایی شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رفتارها و واکنشهای مقامات آمریکا بهویژه رئیسجمهور و وزیر امور خارجه این کشور در قبال مسائل منطقه و اتهامانی بیاساس به جمهوری اسلامی ایران را مشکوک خواند تصریح کرد: آمریکا و مقامات این کشو در قبال مسائل منطقهای بهصورت شتابزده و غیرعقلانی عمل میکنند، بهطوریکه در خصوص مسائل پیشآمده برای دو کشتی در دریای عمان، وزیر امور خارجه آمریکا تنها چند ساعت بعدازاین حادثه و بدون ارائه سند و مدرکی و درحالیکه جمهوری اسلامی ایران در حال کمک به ملوانان حادثهدیده بود، انگشت اتهام را بهسوی جمهوری اسلامی ایران نشانه میگیرد که این خلاف عرف بینالملل است.
رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا تأکید کرد: درحالیکه آمریکا تمام تلاش خود را برای از بین بردن برجام به کار گرفته است انتظار ما از اروپا و فرانسه تلاش عملی در جهت حفظ این توافق بینالمللی است که امیدواریم تا اقدامات عملی در این زمینه هرچه سریعتر اجرایی شود.
وی با اشاره به دیدار نخستوزیر ژاپن با رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب در این دیدار که تأکید کردند ما با مقاومت و بدون مذاکره با آمریکا و باوجود تحریمها هم پیشرفت خواهیم کرد، باید بگویم که ما هرچند تحتفشار هستیم اما چگونه مقاومت کردن را در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی بهخوبی یاد گرفتهایم.
رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و فرانسه همچنین با انتقاد از حضور و فعالیت برخی گروههای تروریستی مخالف جمهوری اسلامی ایران در پارلمان فرانسه و اروپا، خاطرنشان کرد: امیدواریم تا با گسترش همکاریهای دوجانبه بهویژه در عرصه دیپلماسی پارلمانی و بر اساس نگاه واقعگرایانه شاهد تکرار این رخدادها نباشیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس همچنین با اشاره به زمینههای همکاری در زمینههای پژوهش پارلمانی ابراز امیدواری کرد تا این دیدار و گفتگو به گسترش همکاریهای دوجانبه در این زمینه منجر شود.
ماریل دوسارنز نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در ایران و انجام این دیدار، گفت: امیدواریم تا این دیدارها و گفتگوها به گسترش همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و فرانسه منجر شود.
وی ملتهای ایران و فرانسه را دو ملت بزرگ دانست افزود: زمینههای همکاری بسیاری بین جمهوری اسلامی ایران و فرانسه در عرصههای اقتصادی، علمی، فرهنگی، پزشکی، توسعه پایدار و مسائل منطقهای و بینالملل وجود دارد که میتواند زمینهساز توسعه همکاریهای دوجانبه باشد.
رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس ملی فرانسه در خصوص حفظ برجام و رویکرد فرانسه در این خصوص، عنوان کرد: نسبت به تعهدات فرانسه در خصوص برجام آگاه هستیم و تلاش میکنیم تا زمینههای اجرایی کامل اینستکس فراهم شود و به سایر کشورها نیز تسری پیدا کند.
آن ژوته نیز در این دیدار با اشاره به اشتراکات دو کشور در عرصههای مختلف ابراز امیدواری کرد که این نقاط مشترک به توسعه همکاریهای دوجانبه منجر شود.
رئیس گروه دوستی پارلمانی فرانسه و جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد: امیدواریم گفتگوها و مناسبات دوجانبه به راهحلهایی برای رفع موانع میان توسعه همکاریهای دو کشور منتهی شود.
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/