دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 خرداد 1398 - 05:00
طرهانی در گفتگو با آنا:

دانشگاه آزاد ۶ هزار موضوع رساله برای تهران تعریف کرده است

رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران گفت: نزدیک به 6 هزار زمینه پژوهشی برای استان تهران در این مرکز ایجاد شده است.
کد خبر : 398034
636757186048839283.jpg

فرزاد طرهانی در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران از اردیبهشت سال ۹۷ فعالیت خود را با حکم دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آغاز کرد؛ در ابتدا این مرکز بر اساس مزیت‌های دانشگاه‌های استان تهران، توسعه علم و فناوری در جهان و نیازها و چالش‌های کشور، برای هر واحد دانشگاهی یک موضوع خاص را مشخص کرد. این موضوعات به شکل پروژه‌ها توسط اعضای هیئت‌علمی، پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد یا رساله‌های دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی پیگیری می‌شود.


وی با بیان اینکه دانشجو با مشاوره استاد راهنمای خود، موضوع پایان‌نامه یا رساله‌ خود را انتخاب می‌کند اما بهتر از آن این است که عضو هیئت‌علمی و استاد دانشگاه موضوع پایانامه یا رساله دانشجو را انتخاب کند، افزود: مرکز برنامه‌های علمی استان تهران دانشگاه آزاد اسلامی براساس چالش‌ها و نیازهای کشور پژوهش‌ها را سامان می‌دهد. موضوعاتی که در این مرکز مطرح می‌شود، به نفع دانشجو، دانشگاه و کشور است. صنایع و نهادهایی که با چالش‌ها و مشکلاتی مواجه هستند، متقاضی‌ این رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها هستند.


رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران گفت: با توجه به ظرفیت‌هایی  واحدهای دانشگاهی و چالش‌های کشور، موضوع پروژه در مرکز برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی تعریف می‌شود. پروژه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال موضوع پدافند غیرعامل است، واحد تهران جنوب در بحث انرژی و معدن است یا واحد یادگار امام(ره) در بحث حمل و نقل فعالیت خواهند کرد.


وی با بیان اینکه دبیرخانه برنامه‌های علمی استان تهران علاوه بر این موضوعاتی که برای دانشگاه‌های مختلف تعریف می‌کند، به فناوری‌های اقتدارآفرین، فضای سایبر و بحث حکمرانی توجه دارد، گفت: در اجلاس دو روزه رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر  ۱۱ عنوان نظام موضوعات استان تهران، 10 عنوان هم در ارتباط با موضوعات دریایی رونمایی شد.


وی افزود: در مرکز برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر برنامه‌های اعلام شده بحث دانشگاه‌های محوری را داشتیم، در ابعاد سخت واحد تهران شمال را داشتیم. همچنین در ابعاد نرم طرح پایش دریا دانشگاه هرمزگان هفت دانشگاه ساحلی به همراه سه دانشگاه مرکزی شامل واحدهای استان قزوین، تهران شمال و علوم و تحقیقات که در مجموع 10 دانشگاه متولی انجام قسمت‌های مختلف حوزه‌های اصلی طرح پایش حوزه دریا شدند. در صنایع شیلات دانشگاه معین و تدوینگر آن دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان معرفی شد، 6 دانشگاه ساحلی دیگر کمک کردند که این چالش‌ها در ابعاد مختلف در رابطه با صنایع شیلات استخراج شود.


طرهانی با بیان اینکه دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی ۱۱ عنوان در ابعاد سخت و نرم فقط در رابطه با توسعه دریا و 6 هزار زمینه پژوهشی برای استان تهران ایجاد کرده است، گفت: حدود 12 هزار عنوان، در سطح کشور هم در چند استان دانشگاهی هم موضوعات‌شان را استخراج کرده‌اند، برای کل کشور نیز الان 15 هزار عنوان زمینه‌های پژوهشی در موضوعات مختلف استخراج کرده‌ایم.


رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران افزود: برنامه‌های ذکر شده زمینه‌های پژوهشی هستند که هر دانشجویی یا استاد راهنما یا عضو هیئت‌علمی بخواهد پژوهشی در ارتباط با آن‌ها انجام شود، هر کدام از اینها حدود 10 عنوان پایان‌نامه یا رساله از آن استخراج می‌شود، یعنی 12 هزار را ضرب‌در 10 کنیم چیزی حدود 120 هزار رساله یا پایان‌نامه می‌تواند از این موضوعاتی که استخراج شده کم‌بیش استفاده کنند.


وی توضیح داد: موضوع در نظر گرفته شده برای هر واحد دانشگاهی بر اساس مزیت رقابتی آن واحد دانشگاهی است. در دانشگاه‌ها رشته‌های مختلفی وجود دارد اما هر دانشگاه در یک موضوعی برجسته‌تر است و تبحر بیشتری دارد. بر اساس این قابلیت‌ها و توانمندی‌هایی که آن دانشگاه یا واحد دانشگاهی در خصوص آن موضوع داشت، ما درواقع آن موضوع خاص را انتخاب و واگذار کردیم.


طرهانی خاطر نشان کرد: تمامی این مراحل کاری که در نظام موضوعات از  ایده‌پردازی‌ تا تحقیقات، طراحی، ساخت و بازار یا بهره‌برداری از آنها مطرح هست، باید در بستری انجام شود؛ آن بستر را ما یک فرآیند نوآورانه با عنوان نظام نوآوری و در قالب سرای نوآوری تعریف کرده‌ایم. این بسترها کمک می‌کند نظام موضوعاتی که استخراج شده است، به خوبی تا انتها پیش برود.


رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران گفت: سراهای نوآوری تمام این مقدمات را آماده می‌کند تا این موضوعات توسط دانشجویان و اساتید انجام شود و به یک مقصودی منتج شوند و مورد استفاده قرار گیرند. مجموع فعالیت‌های گفته شده برای این است که چالش‌هایی که در کشور در موارد مختلف وجود دارد را از بُعد علمی و بُعد فناورانه آنها را ارتقا دهیم و کشور بتواند از نتایج این پژوهش‌ها  استفاده کند.


وی بیان کرد: در پژوهش‌ها سعی کردیم با نهادها، سازمان‌ها و صنایعی که مرتبط با آن کار هستند، همکاری و تعامل داشته باشیم. به‌طور مثال واحد ورامین که در بحث کشاورزی به همراه سلامت و امنیت غذا کار می‌کند، این دانشگاه با جهاد کشاورزی در تعامل است. این واحد دانشگاهی سعی کرده از بُعد علمی که اعضای هیئت‌علمی بر آن اشراف داشته و کار کرده‌اند، از بُعد عملیاتی هم با کمک جهاد کشاورزی چالش‌ها بهتر شناسایی شوند. قطعاً خواهان نتایج این موضوعاتی که بعداً به نتیجه می‌رسد، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان حمل و نقل، وزارت راه و شهرسازی و وزارتخانه و دستگاه‌های مرتبط آن تعامل ایجاد شده، هستند.


رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال که موضوع پدافند غیرعامل را پیگیری می‌کند با سازمان پدافند غیرعامل و وزارت دفاع در تعامل‌ است و پدافند غیرعامل فضای سایبر را با کمک آنها جلو می‌برد.


طرهانی اشاره کرد: در بحث توسعه دریاها با سازمان صنایع دریایی، نیروی دریایی، سازمان بنادر و کشتیرانی، سازمان شیلات، پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی و سایر دستگاه‌های مرتبط همکاری داشته‌ایم. طبیعتأ زمانی که به نتیجه می‌رسیم، همین سازمان‌هایی که در تعریف این نظام موضوعات کمک کرده‌اند و مشارکت داشته‌اند، خواهان طرح هستند.


وی عنوان کرد: برای بحث‌های مختلف، سراهای مختلف نوآوری باید تشکیل شود. یکی از این سراها، سرای نوآوری دریا است. این سرا در واحد پیشین علوم و فنون دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال تشکیل شده است.  این ساختمان به وسعت 5هزار متر مربع است که تبدیل به سرای نوآوری‌ مرکز مطالعات و پژوهش‌های دریا می‌شود.

طرهانی ادامه داد: در این سرا بحث‌های ایده‌پردازی، تجاری‌سازی، مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری، استارت‌آپ‌ها و هر آنچه صندوق‌های خطرپذیر و هر آنچه که کمک کند برای اینکه ما آن ایده‌ها را تبدیل به یک محصول یا خدمت کنیم و بتوانیم به بازار ارائه‌ کنیم یا بهره‌برداران بتوانند از آن استفاده کنند، مورد بررسی قرار می‌گیرد. 


رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تا کنون یک طبقه ساختمان در اختیار ما قرار گرفته، قرار است سه طبقه دیگر آن ماه آتی در اختیارمان قرار بگیرد، تا شهریورماه مرکز مطالعات دریا راه‌اندازی می‌شود.


انتهای پیام/4084/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب