دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
طاهری در گفتگو با آنا:

دانشگاه آزاد اسلامی در مناطق سیل‌زده جهادی عمل کرد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و واحد گرگان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در مناطق سیل‌زده جهادی عمل کرد.
کد خبر : 397820
_ALI9146.jpg

حجت‌الاسلام سید علی طاهری در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در حاشیه اجلاس دوروزه رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با شعار «دانشگاه آزاد اسلامی، گام دوم انقلاب اسلامی» اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در این 37 سال توانسته به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه در کشور و بدون استفاده از یک ریال بودجه بیت‌المال و دولت و به کمک مردم، بار بزرگی از آموزش عالی کشور را به دوش بگیرد.


وی افزود: جدای از ایجاد اشتغالی که برای کارکنان و اعضای هیئت علمی در این دانشگاه ایجاد شده است، امروز شاهدیم که این دانشگاه تنه به تنه برخی از دانشگاه‌های بزرگ و باسابقه دولتی کشور می‌زند و در سطح منطقه هم دانشگاه مطرحی است.


رئیس دانشگاه اسلامی استان گلستان و واحد گرگان بیان کرد: امروز اگر نظام در این 40 سال به رتبه‌های علمی خوبی در منطقه و جهان دست پیدا کرده، بخشی از آن مرهون تلاش دانشگاه آزاد اسلامی و مدیران و اعضای هیئت علمی و دانشجویان فرهیخته این دانشگاه است.


طاهری اضافه کرد: برخی از فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی منحصر به فرد است. نمونه‌اش برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت است که در نوع برگزاری و انتخاب متون بی‌نظیر است و می‌تواند الگویی برای سایر دانشگاه‌ها در زمینه فعالیت‌های فرهنگی باشد.


وی ادامه داد: در بحث دروس معارف دو درس اضافه‌تر از دانشگاه‌های دولتی داریم، دانشگاه‌های دولتی هم می‌توانند این دو درس را به دروس معارف‌شان اضافه کنند. وجود درس وصایای حضرت امام (ره) با توجه به اینکه ایشان مبنای انقلاب و نظام هستند، ضروری به نظر می‌رسد. دومی درس قرآن کریم است. این درس در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار اثربخش است و دانشجویان بیشتر با قرآن مأنوس شده‌اند.


رئیس دانشگاه اسلامی استان گلستان و واحد گرگان با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: رزومه دانشگاه در این زمینه مشخص است، این دانشگاه در یک سال اخیر طرح پایش را استارت زده است. طرح پایش در حقیقت لبیکی است به ندای مقام معظم رهبری که سال‌ها اشاره می‌کردند دانشگاه باید سهمی در حل مشکلات جامعه داشته باشد. صرف اینکه سطح علمی دانشجو را به لیسانس یا دکتری برسانیم، کفایت نمی‌کند.


وی افزود: دانشگاه باید به این سؤال پاسخ دهد که برای حل مشکلات کشور چه کار کرده است؟ طرح پایش دقیقاً همین دستور حضرت آقا را محقق می‌کند. چالش‌های مختلفی امروز اعلام می‌شود که دانشگاه آزاد اسلامی در میان آنها 57 چالش اساسی کشور را انتخاب کرده و در قالب پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها، مقالات اساتید و کتاب‌هایی که تألیف می‌شود، به آنها می‌پردازد.


طاهری گفت: امروز دانشگاه آزاد اسلامی دیگر ادعا ندارد که فقط سطح علمی جوانان را بالا می‌برد بلکه مدعی است که می‌خواهد در سال‌های آینده دانشجوی کارآفرین تربیت کند. گمان می‌کنم این تحولات جدید دانشگاه آزاد اسلامی قطعاً می‌تواند الگویی مناسب برای سایر دانشگاه‌ها برای حل مشکلات کشور باشد.


رئیس دانشگاه اسلامی استان گلستان و واحد گرگان درباره اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه سیل ادامه داد: از روزهای ابتدایی وقوع سیل و آب‌گرفتگی در گلستان، حرکتی خودجوش در بین اعضای هیئت علمی و دانشجویان شاهد بودیم و هر کدام در منطقه خودشان کاری را شروع کردند. با تداوم این حرکات از مسئولان ارشد دانشگاه مجوزهایی برای ساماندهی این اقدامات گرفتیم تا اینکه در نهایت قرارگاه جهادی در استان‌های سیل‌زده از سوی دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شد.


وی افزود: با شکل‌گیری قرارگاه جهادی حرکت‌های خودجوش منسجم شد. اقدامات اولیه در زمینه تأمین غذا و مباحث دارویی و بهداشتی انجام شد و در ادامه به کار جهادی برای بازسازی منازل و تمیز کردن گل و لای از خانه و کاشانه مردم رسید. سپس اسکان و کمک به خانواده دانشگاه آزاد در دستور کار قرار گرفت. برخی از دانشجویان محل اسکان نیاز داشتند به آنها محل اسکان دادیم. برخی توان پرداخت شهریه را نداشتند که به آنها نیز در حد امکان کمک کردیم.


انتهای پیام/4107/4115/4108/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب