ضربههای تحریمها را که مردم حس نکردند، مطرح نکردیم/ لزومی نداشت آمانو به مجلس برود
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، آیت الله هاشمی رفسنجانی در اولین کنگره کشوری آکادمی اقتصاد سلامت، گفت: جنگی که به ما تحمیل شد جنگ بینظیری بود و همه قدرتهای دنیا در آن حضور داشتند. در این میان من فرمانده جنگ بودم و مشاهده کردم که پزشکان خدمات فوق العادهای را ارائه میکنند و صمیمانه در خط مقدم و پشت جبههها حضور داشتند و فداکاری میکردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بحثی که تحت عنوان اقتصاد سلامت مطرح شده بسیار بزرگ است. ما در این بحث در شرایطی پیش میرویم که باید به آن توجه بسیاری شود زیرا در غیر این صورت حفظ سلامت گرانتر میشود.
وی گفت: امنیت و سلامت دو نعمت بر مردم است که مردم به آن توجهی ندارند که این نعمت ها مجهول نیست بلکه مثل آب، هوا و آفتاب، از بدو خلقت انسان وجود داشته اما مردم به آن توجهی ندارند و لذا با وجود این همه نیرویی که صرف میکنیم برای این بخش همچنان مشکلاتی در بخش سلامت کشور وجود دارد که این مشکلات تنها مختص کشور ما نیست زیرا من تاریخ بهداشت و درمان اخیر آلمان را پیگیری کردم و متوجه شدم که آنها نیز مشکلاتی در سلامت داشته و هنوز به اهدافی که برای خود ترسیم کردهاند دست پیدا نکردهاند زیرا دانش هر روز پیشرفت میکند و ما نیز باید با این پیشرفتها دانش خود را ارتقاء دهیم.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه گفت: آیات قرآن به گونهای تفسیر شده است که عنوان میکند قرآن کتابی است که تا قیامت قانون اساسی امت اسلامی است و به گونهای تفسیر شده که در بسیاری از جاها ارزشمند است. خداوند در قرآن به مسلمانان دستور میدهد که در راه خدا انفاق کنند و خود را به هلاکت نیندازند که هر بخش از جامعه با دید خود این آیه را تفسیر میکند و ما نیز در حوزه سلامت به اینگونه تفسیر میکنیم که مردم باید دسترسی عادلانه داشته باشند.
اگر راه اعتدال را پیش بگیریم و برای اموری که خداوند تعیین کرده و در نظام نیز با آن موافق هستیم گام برداریم خداوند ما را سعادتمند خواهند کرد که این همان اصلی است که در دنیا و کتاب آسمانی به آن تاکید شده که انسان باید خوب و سالم زندگی کند که این همان انفاق است |
وی تاکید کرد: انفاق یعنی هزینه برای اهداف خاص که اگر این اهداف مقدس باشند به معنای انفاق در راه خدا است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پول باید در جای خود خرج شود همانگونه که خداوند تاکید کرده که درآمدها باید بهجا و بهموقع مصرف شود و دو شرط نیز برای آن گذاشته که اسراف و ریاضت ممنوع باشد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: اگر راه اعتدال را پیش بگیریم و برای اموری که خداوند تعیین کرده و در نظام نیز با آن موافق هستیم گام برداریم خداوند ما را سعادتمند خواهند کرد که این همان اصلی است که در دنیا و کتاب آسمانی به آن تاکید شده که انسان باید خوب و سالم زندگی کند که این همان انفاق است.
وی عنوان کرد: اقتصاد سلامت بحث مهمی است و بیمه مسالهای است که فراتر از سلامت است. بیمههای اجتماعی به گونهای باید باشند که خواست اسلام است و از روزی که انسان خلق میشود تا زمان مرگ باید نیازهای ضروری انسان را تامین کند تا انسان خاطر جمع باشد و نگرانی در خصوص بیسوادی بیماری و تامین اجتماعی نداشته باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بیمههای اجتماعی باید برای همه قابل دسترس باشند و همه برای تهیه غذا، دارو، دکتر، بهداشت، آب و غیره دسترسی داشته باشند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: همانگونه که درس خواندن و دانستن ماهیت انسان را تشکیل میدهد پس باید آموزش در اختیار همه انسانها باشد زیرا زمانی که انسان از دانش خالی باشد همانند یک جسم میماند اما آنچه ما را انسان میکند و خداوند در هنگام خلقت به خود تبریک گفت دانش و علم انسان است بنابراین باید به سمتی حرکت کنیم که کسب دانش برای همه در دسترس باشد و مردم تا حد امکان درس بخوانند.
وی افزود: ما در این امور باید به خصوص در حوزه بهداشت و درمان دسترسی به دارو را تسریع ببخشیم و اینگونه نباشد که داروهای موثر فقط در اختیار افراد ثروتمند باشد زیرا این ظلم و تبعیض است و عدالت نیست و اینگونه خداوند ما را غضب میکند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بنابراین بیمههای اجتماعی باید نیازهای ضروری را تامین کند. بیمه اجتماعی از کارهای خوب دنیا است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: امنیت بشر دچار مشکل بوده و شده است. امنیت جدیدی که ما نیاز داریم توسط تروریستها از بین میرود که این اتفاق به دست خودمان می افتد. در حال حاضر دنیا به آسانی امن نمیشود. اکنون مثلثی ایجاد شده که امنیت را بر هم میزند. استبداد و استعمار کشورها را استثمار کردهاند و در دورانهای انقلابهای جدید جریان های تروریستی خلق شده و امنیت را مخدوش کردهاند که در نتیجه مردم انقلاب میکنند و استبداد را بر هم میزنند اما در حال حاضر تا مردم انقلاب کنند جریان تروریستی خلق شده و امنیت بر هم میخورد و مردم از انقلاب خود پشیمان میشوند، همانند مصریها که در شرایط خوبی بودند و با انقلابی که ایجاد کردند دچار مشکلات جدیدی شدند که باز به شرایط قبل خود بازگشتهاند که این شرایط برای مردم لیبی نیز به وجود آمده است.
وی گفت: ما حرفها را در حوزه سلامت در سند بالادستی سیاستهای کلی سلامت زدهایم که این فقط حرف ما نیست بلکه نظرات متخصصان مربوطه است که آنها را اخذ کردهایم و رهبری امضا و ابلاغ کردهاند.
میدانیم بیمارستانها شرایطی دارند که برای حضور بیمار، پزشک و پرستار جای مناسبی نیست. البته در دوران تحریم ضربههایی به ما وارد شد که ما در مورد آنها چیزی نگفتیم و فقط در حد ظاهر امر که مردم آن را احساس کردند، مطرح کردیم |
آیت الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: بهداشت و درمان مسئولیت کمی نیست کسانی که توانایی تامین دارو و سلامت را ندارند در آنها کاهلی دیده شده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: ناامنی سلامت، بهداشت و درمان در کشور ما کم نیست و میدانیم کسانی هستند که آمپولهای چند صد هزار تومانی را کسب میکنند و میدانیم بیمارستانها شرایطی دارند که برای حضور بیمار، پزشک و پرستار جای مناسبی نیست. البته در دوران تحریم ضربههایی به ما وارد شد که ما در مورد آنها چیزی نگفتیم و فقط در حد ظاهر امر که مردم آن را احساس کردند، مطرح کردیم.
وی با توجه به برگزاری اولین کنگره کشوری آکادمی اقتصاد سلامت گفت: در حال حاضر که در این جمع حضور داریم باید تمام ابعاد سلامت را بررسی کنیم و اگر نمیتوانید اینگونه عمل کنید باید اطلاعات محفوظ باشد تا تبدیل به سندی شود و بعد از نتیجه مذاکرات مورد بررسی قرار بگیرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به سفر مدیرکل آژانس بین الملل انرژی اتمی به کشورمان ادامه داد: در سفری که آمانو به ایران داشت لزومی نداشت که به مجلس برود اما دید اگر نرود تبعیض و ایجاد مشکل خواهد شد برای همین ترجیح داد که با هماهنگی دکتر صالحی به مجلس وارد شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: افرادی که تحریمها را بر ایران تحمیل کردند عجلهای برای برداشتن این تحریمها ندارند زیرا آنها سود خود را میبرند بلکه این ما هستیم که باید برای خود دلسوزی کنیم اما متاسفانه انسانهایی هستند که به اسم انقلاب و اسلام سنگ اندازی میکنند که این سنگ اندازیها ما را در تامین نیازهای پزشکی دچار مشکل کرده است.
در سفری که آمانو به ایران داشت لزومی نداشت که به مجلس برود اما دید اگر نرود تبعیض و ایجاد مشکل خواهد شد برای همین ترجیح داد که با هماهنگی دکتر صالحی به مجلس وارد شود |
وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان ملل ظرف نیم ساعت قطعنامه خطرناک را برداشت که این کار بزرگی بود که دولت کرده است اما افرادی وجود دارند که چشمها را میبندند و هر چه میخواهند میگویند و خیال میکنند دارند به انقلاب و اسلام خدمت میکنند.
انتهای پیام/