دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 خرداد 1398 - 16:21
خرد در گفتگو با آنا خبر داد:

ساماندهی دستفروشان چهارراه ولیعصر(عج) از هفته آینده

معاون خدمات شهری شهرداری منطقه 11 تهران گفت: در صورت انجام هماهنگی‌های لازم، ساماندهی و پاکسازی دستفروشان چهارراه ولیعصر(عج) از هفته آینده انجام خواهد شد.
کد خبر : 397205
636590488728047695_B_lg.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، خیابان ولیعصر(عج) به‌عنوان طولانی‌ترین خیابان تهران و همچنین بلندترین خیابان خاورمیانه محسوب شده و با درختان بلندقامت و جوی‌های عریض آن شناخته می‌شود؛ این روزها کم‌آبی و خشک شدن این جوی‌ها شهرداری تهران را بر آن داشته تا برای جلوگیری از خالی ماندن جوی‌ها، آنها را با خاک پر کرده و اقدام به درختکاری در آنها کند.


این خیابان که شمالی‌ترین نقطه پایتخت را به جنوبی‌ترین بخش آن متصل می‌کند در برخی از مناطق آن به‌دلیل تقارن و همسایگی با مراکز فرهنگی، دانشگاهی، ایستگاه‌های اتوبوس و مترو باعث تردد فراوان شهروندان شده است.


یکی از شلوغ‌ترین این مناطق چهارراه ولیعصر(عج) در تقاطع با خیابان انقلاب است. این منطقه از لحاظ تقسیم‌بندی شهری بین دو منطقه شهرداری تهران قرار دارد؛ قسمت شمالی آن به منطقه 6 و بخش جنوبی آن تحت نظارت منطقه 11 شهرداری تهران قرار دارد.


ازدحام جمعیت در قسمت جنوبی این چهار‌راه به‌دلیل وجود مجموعه تئاتر شهر از سایر قسمت‌های آن بیشتر است. از طرفی برخی از دستفروشان به‌دلیل تردد بیشتر مردم از قسمت جنوبی پارک دانشجو، این قسمت را برای بساط کردن و فروختن اجناس خود انتخاب می‌کنند.


هم‌زیستی دستفروشان با کسب‌های مشابه که به‌صورت رسمی در این منطقه فعالیت دارند از نکات قابل توجه این منطقه است.


هر از چندگاهی در شورای شهر و شهرداری تهران از ساماندهی آنها سخن به‌میان می‌آید و پس از آن مجدد به حال خود رها می‌شوند.


معمولاً این موضوع به ذهن متبادر می‌شود که دستفروشان جزء اقشار ضعیف جامعه محسوب می‌شوند و نباید چندان با آنها برخورد کرد، ولی نکته اینجاست که این عدم برخورد نباید با تضییع حقوق شهروندان همراه باشد.


این دستفروشان از ساعات اولیه روز اقدام به پهن کردن بساط می‌کنند و برخی از آنها چنان با خیال راحت وسایلشان را می‌چینند که گویی یک ویترین یک مغازه را چیدمان می‌کنند.


جدای از نوع فعالیت و کسب این دستفروشان که از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را شامل می‌شود، بعضاً چنان وسایل خود را پهن می‌کنند که تردد دو یا سه نفر در کنار هم را دشوار می‌کند ولی گویا هیچ‌کس نمی‌خواهد به این موضوع توجه کند.


در این خصوص کوروش خرد به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: ما در گذشته تجربه ساماندهی و پاکسازی این معابر را داشتیم که بر اساس تصمیم شورای تأمین استان تهران و همکاری  نیروی انتظامی و یگان حفاظت شهرداری تهران و اخذ حکم قضائی در پایان سال اقدام به ساماندهی معابر می‌کنیم.


وی با بیان اینکه بخش محدودی از این افراد دارای معلولیت جسمی بوده و از کار افتاده هستند و بخش زیادی از آنها به‌صورت باندی کار می‌کنند، گفت: این باندها افرادی را به‌کارگیری می‌کنند که به‌واسطه دریافت مبالغی از آنها هم اقدام به دستفروشی کرده و هم مدیریت درگیری با عوامل شهرداری و نیروی انتظامی را برعهده می‌گیرند.


معاون خدمات شهری شهرداری منطقه 11 تهران افزود: این افراد با جوسازی رسانه‌ای و همچنین سوءاستفاده از نگاه محبت‌آمیز مردم انجام وظیفه ما را در ارتباط با اجرای این ضابطه با مشکلاتی مواجه می‌کنند.


خرد ادامه داد: اقدامات سودجویانه این افراد از یک‌سو ما را در انجام وظیفه‌مان با مشکل مواجه می‌کند و از سوی دیگر باعث ایجاد نگاه منفی از سوی مردم به شهرداری می‌شود و بر همین اساس ما برای اینکه این اقدام به جوسازی و تنش منجر نشود ناچار هستیم مقام قضائی و نیروی انتظامی را در کنار خودمان داشته باشیم.


وی تصریح کرد: با توجه به مشکلات موجود تصمیم بر آن شده تا با هماهنگی و تصمیم شورای تأمین تمهیداتی را در راستای ساماندهی و پاکسازی این معبر انجام دهیم.


معاون خدمات شهری شهرداری منطقه 11 تهران، برگزاری جلسات به‌منظور آنالیز نیروی انسانی، تجهیزات و امکانات و برگزاری جلسات هماهنگی با یگان حفاظت شهرداری، شرکت ساماندهی مشاغل تهران و شرکت شهربان و حریم‌بان را از جمله اقدامات شهرداری منطقه به‌منظور اجرای این طرح عنوان کرد.


خرد اذعان کرد: در این طرح براساس مسئولیت اجتماعی شهرداری تهران در حمایت از اقشار ضعیف پیش‌بینی شده تا از افراد از کار افتاده یا معلولان جسمی و حرکتی به‌عنوان اقشار آسیب‌پذیر در این طرح حمایت شود.


وی با بیان اینکه ساماندهی کلیه دستفروشان تأثیری منفی در جامعه دارد و باعث می‌شود همه افراد فکر کنند که می‌توانند بدون هیچ سرمایه‌ و پرداخت مالیاتی اقدام به کسب‌وکار کنند، گفت: یکی از مهم‌ترین موانع در اجرای وظایف شهرداری تهران در پاکسازی معابر تفاوت نگاه اجتماعی مردم و نگاه مجری قانون است که باید با فرهنگ‌سازی این موانع رفع شود.


معاون خدمات شهری شهرداری منطقه 11 تهران در پایان در خصوص زمان اجرای پاکسازی معبر چهارراه ولیعصر(عج) گفت: در صورت انجام هماهنگی‌های لازم به احتمال زیاد از هفته آینده فعالیت‌های اجرایی برای پاکسازی و ساماندهی این معبر آغاز خواهد شد.


گفتنی است موضوع رفع سد معبر دستفروشان یک موضوع چند‌وجهی است که علاوه بر مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه شهرداری تهران همچون شرکت شهربان و حریم‌بان و یگان حفاظت شهرداری تهران نهادهای قضائی و انتظامی نیز در اجرای آن دخیل هستند و امید آن می‌رود تا با اجرایی شدن این طرح شاهد رفع آلودگی بصری در این منطقه پر‌تردد باشیم.


خبرگزاری آنا پیگیر اجرای این طرح در این منطقه خواهد بود.


انتهای پیام/4105/پ
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۲۳
۰
چرا بهشون جا نمیدن??
گوشتیران
قالیشویی ادیب