تفاهم برای جلوگیری از گسترش بیرویه ویلاسازی در زمینهای کشاورزی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، رئیس بنیاد مسکن در مراسم امضای این تفاهمنامه با بیان اینکه از این پس هیچ مانعی برای توسعه منطقی روستاها و فضاهای گردشگری نخواهیم داشت، گفت: این تفاهمنامه با توجه به وظیفه بنیاد مسکن در توسعه روستاها با طراحی و اجرای طرح هادی و همچنین متولی بودن سازمان امور اراضی در حفظ و احیای اراضی تنظیم شد و بر اساس آن بنیاد مسکن تمامی تغییر کاربریهای اراضی داخل طرحهای هادی روستا را استعلام خواهد کرد.
علیرضا تابش افزود: برای تصویب طرحهای جدید هادی روستاها از این پس قبل از ارجاع به کمیسیونهای مربوطه در کارگروههای مشترک با سازمان امور اراضی طرح را بررسی خواهیم کرد و با موافقت سازمان امور اراضی تغییر کاربریها نیز انجام خواهد شد.
وی تصریح کرد: اگر طرح هادی مصوبی وجود داشته و سازمان امور اراضی خواستار بازنگری در آن باشد، بنیاد مسکن این امر را در دستور کار خود قرار میدهد.
تاکید بر اهمیت حفظ روستا
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن نیز با تاکید بر اینکه جایگاه روستاها در توسعه ملی بر کسی پوشیده نیست، گفت: حفظ روستاها به عنوان مهمترین مراکز تولید و اشتغال وظیفه آحاد جامعه است و علاوه بر این با توجه به بند ج ماده ۶ و ۳ قانون اراضی وظیفه یکپارچه سازی اراضی ملی و همچنین جلوگیری از تخریب اراضی زراعی و باغی بر عهده سازمان امور اراضی کشور است.
شاملو افزود: همکاری در تهیه پیش نویس لوایح قانونی، آسیبشناسی تخلفات احتمالی در هر استان، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی در داخل و خارج روستاها و تامین اراضی مورد نیاز برای سکونت و طرحهای گردشگری روستایی از مهمترین مفاد تفاهم نامه مشترک بنیاد مسکن با سازمان امور اراضی کشور است.
تلاش برای حفظ زمینهای کشاورزی
رئیس سازمان امور اراضی کشور هم با بیان اینکه این تفاهم نامه سرآغازی برای استفاده بهینه از ظرفیتهای دو دستگاه و ساماندهی امور اجرایی است، گفت: یکی از اهداف مهم انقلاب توجه به محرومین و روستاییان و شعار اصلی آن حمایت از بخش کشاورزی است که در همین راستا وزارت جهادکشاورزی گام نخست خود را برای حفاظت از اراضی و عرصههای طبیعی برنامهریزی کرده است.
علیرضا قباد افشار افزود: طی ۵ دهه اخیر یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی از بین رفتهاند و در واقع ما تولید سالیانه ۱۰ میلیون تن محصولات کشاورزی را از دست دادهایم.
وی تصریح کرد: ۳/۵ میلیون هکتار از اراضی کشور در حریم شهرها نیز در معرض تهدید جدی قرار دارند که بر این اساس باید انتظار کاهش شدید تولید محصولات کشاورزی را داشته باشیم.
قباد افشار با بیان اینکه قانون حفظ کاربری باغها به زودی راهی مجلس میشود، تصریح کرد: روستاها باید به عنوان مراکز تولید و کشاورزی ساماندهی شوند و از طریق حفظ تولیدات آنها، دستاندازی به این اراضی برای ساخت ویلا نیز کنترل شود.
رئیس سازمان امور اراضی از امضای قرارداد مشترک با سازمان نقشهبرداری کشور برای اجرای طرح کاداستر در ۷ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی خبر داد و عنوان کرد: اجرای طرح کاداستر در ۱۰ میلیون هکتار دیگر از اراضی کشاورزی نیز نیمه دوم سال آینده کلید میخورد و امیدواریم با اجرای این طرح کل اراضی کشاورزی سنددار شوند.
قباد افشار با تاکید بر اینکه در حال حاضر تنها ۳۰ درصد اراضی کشاورزی کشور دارای سند هستند، اظهارکرد: علاوه بر اجرای طرح کاداستر، کارگروههایی برای رفع تداخلهای میان اراضی روستاییان و کشاورزان با اراضی دولتی تشکیل شدهاست تا بر این اساس روستانشینان دیگر دغدغهای جز تولید نداشته باشند.
وی از نهایی شدن طرح کاداستر اراضی کشاورزی ظرف ۵ سال آینده خبرداد و گفت: احیای روستا در واقع حفظ تولید است و با این امر روستاهای کشور هویت دار خواهند بود، بنابراین نباید خارج از حوزههای روستایی شهرها و شهرکها ساخت و سازی صورت گیرد.
رئیس سازمان امور اراضی اظهارکرد: در خصوص طرحهای گردشگری روستایی نیز علاوه بر تفاهم نامه با بنیاد مسکن، موافقتنامههایی با سازمان میراث فرهنگی داشتهایم. همچنین طرحی را نیز به دولت دادهایم تا مناطق مستعد اجرای طرحهای گردشگری را بتوانیم در اختیار بنیاد مسکن قرار دهیم. البته ما از تغییر کاربری اراضی باغی درجه یک و دو با قوت جلوگیری خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه گردشگریهای داخلی و یا ساختوسازهای مربوط به ایجاد مراکز توریستی از نیازهای مهم مردمی به شمار میرود، بنابراین بنیاد مسکن در قالب این تفاهم نامه مشترک باید مراکز مستعد اجرای طرحهای گردشگری را شناسایی و خدمات زیر بنایی در آن را اجرا کند که البته این مناطق از اراضی ملی و یا اراضی دیم درجه ۳ و ۴ به بالا خواهند بود.
انتهای پیام/