هنوز راهکار عملی برای مبارزه با سفید بالک اعلام نشده است!/ شهرداری تهران مسئول قانونی این مسئله نیست
مجتبی عبداللهی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا اظهار کرد: مگسهای سفید بالک به علت گرمای هوا، تغییر اقلیم، افزایش دمای و کاهش بارندگی و در کل تغییرات اکوسیستمی در کشور و تهران به وجود آمدهاند.
وی افزود: این مگسها تا قبل از این در مزارع صیفیجات دیده میشدند اما در اثر این تغییرات اکوسیستمی از جنوب تهران به مناطقی از جنوب و مرکز شهر وارد شدهاند و در مناطق شمالی تهران به علت خنک بودن هوا این حشره دیده نمیشود.
به گفته عبداللهی این مگسها با سرما و خنکی هوا از بین میروند اما شهرداری تهران اقداماتی برای کنترل جمعیت این حشره در شهر از جمله چسباندن نوارهای زرد نگ و شستشوی درختان با محلول پالیزین به میزان یک یا دو در هزار لیتر آب، را انجام میدهیم که مبارزه شیمیایی محسوب نمیشود؛ زیرا مبارزه شیمیایی با این حشره خود مشکلات دیگری را به وجود میآورد.
معاون شهردار تهران اضافه کرد: در راستای مبارزه با مگس سفید همچنین در اردیبهشت ماه سال 93 از سازمان دفع آفات و حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی و چند تن از مراکز علمی و دانشگاهی دعوت کردیم تا روش درست مبارزه و از بین بردن این حشره را بررسی کنند اما هنوز راهکار عملی در این باره به ما اعلام نشده است.
عبداللهی گفت: این در حالی است که این سازمانها باید تحقیق و بررسی کرده و بگویند که روش درست مبارزه با سفید بالک چیست چراکه این سازمانها هستند که جایگاه حقوقی و قانونی داشته و باید پاسخگو باشند.
عبداللهی تاکید کرد: شهرداری تهران مدیر فضای سبز است و اگر دفتر محیط زیست هم داریم، مربوط به موضوعات و مباحث زیستمحیطی خود شهرداری است نه اینکه درباره موضوعات حقوقی فضای سبز پاسخگو باشد. ما نه سازمان مبارزه با آفات و نه تجربه و تیم مجربی برای این کار داریم.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران یادآور شد: امسال هم به پایان رسید اما چه تضمینی وجود دارد که سال آینده دوباره این حشره وجود نداشته نباشد. شهرداری به اندازه مسئولیت خود مبارزه و تحقیقات را انجام میدهد با این وجود ما مسئول قانونی مبارزه با مگس سفید نیستیم.
انتهای پیام/