دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 شهريور 1394 - 14:51

واکنش وزارت بهداشت به مرگ دختر جوان بر اثر تزریق داروی تقلبی

مدیرکل دفتر بازرسی وزارت بهداشت، در واکنش به مرگ یک دختر دانشجو بر اثر تزریق داروی تقلبی در یکی از بیمارستان‌های دولتی تهران، گفت: هنوز تقلبی بودن این دارو ثابت نشده است.
کد خبر : 39008

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر سید سجاد رضوی در خصوص خبر فوت یک دختر دانشجو در یکی از بیمارستان‌های تهران به علت تزریق داروی «ب کمپلکس»، گفت: علت فوت بیمار در پزشکی قانونی در حال بررسی است و تاکنون هیچ گونه مدرک مثبتی دال بر تقلبی بودن دارو پیدا نکرده‌ایم.


وی افزود: به محض شنیدن این خبر از طرف وزارت بهداشت و بازرسی این وزارتخانه از کلینیکی که تزریق انجام شده و بیمارستانی که بیمار بعد از آن به آنجا مراجعه کرده و نیز دانشگاه علوم پزشکی ایران که این بیمارستان تحت پوشش آن است، پیگیری‌های لازم انجام شد.


رضوی با بیان اینکه دارو از مجاری قانونی تهیه شده بود، گفت: هیچ ادله‌ای بر تقلبی بودن دارو وجود ندارد حتی با خانواده بیمار متوفی هم که تماس گرفته شد هیچگونه بحثی بر تقلبی بودن دارو بیان نکردند.


وی با بیان اینکه در مورد اخیر هیچگونه سندی دال بر تقلبی بودن داروی تجویز شده وجود ندارد، گفت: بازرسی وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال پیگیری این موضوع هستند ولی علت دیگری از جمله بیماری ویروسی، مننژیت یا بیماری‌هایی که در این فصول شایع هستند برای فوت این بیمار مطرح است که باید همگی بررسی شود.


مشاور وزیر بهداشت، گفت: اگر دارو هم مشکل داشته باشد قابل پیگیری است چرا که تمام داروهای کشور از مراجع قانونی تهیه می‌شود و شناسنامه دار است و اگر خارج از شناسنامه باشد کاملا از طریق پوکه مشخص می‌شود که این قاچاق است و قابل اثبات ولی فعلا در مورد اخیر به قاچاق و تقلبی بودن دارو به هیچ عنوان نرسیده‌ایم.


رضوی گفت: مصرف داروی «ب کمپلکس» بسیار شایع است و نباید برای مردم نگرانی ایجاد شود.


وی با بیان اینکه سیستم دارویی کشور یکی از ایمن‌ترین سیستم‌های دارویی در منطقه به شمار می‌رود، گفت: ما در پی احقاق حق مردم به وزارت ارشاد و مراجع قانونی از این خبرگزاری و سایت شکایت کرده‌ایم و آنها باید در وهله نخست صحبت‌های ما را به طور کامل چاپ و منتشر کنند.


مدیرکل دفتر بازرسی وزارت بهداشت در تشریح روند درمانی دختر دانشجو گفت: بیمار جای دیگری غیر از بیمارستان تزریق خود را انجام داده و در ساعت بعد مشکلات تنفسی پیدا کرده بود و وقتی به بیمارستان مراجعه می‌کند، اقداماتی برای او انجام می‌دهند که آن هم باید بررسی شود.


وی افزود: به هر حال پیگیری‌های اولیه ما نشان می‌دهد بیمارستان پیشنهاد بستری شدن به دختر دانشجو می‌دهد اما به دلایلی بستری نمی‌شود و نصف شب با حال عمومی بد مراجعه می‌کند و بیمارستان نیز بیمار را سریع به آی سی یو منتقل می‌کند.


رضوی با بیان اینکه قبل از حصول نتیجه نهایی اسم بیمارستان و منطقه را نخواهیم آورد، گفت: وزارت بهداشت پس از بررسی‌هایی که انجام خواهد داد نتیجه را به قوه قضائیه اعلام می‌کند تا در صورت تایید قصور با متخلف یا متخلفان برخورد جدی صورت گیرد و در این کار قوه قضائیه با کسی شوخی ندارد.


وی با بیان اینکه اگر مشخص شود دارو تقلبی یا قاچاق بوده به صراحت به مردم اعلام خواهیم کرد، گفت: مشخصا درباره داروی «ب کمپلکس» سازمان غذا و دارو وارد عمل شده و در حال بررسی تقلبی بودن یا نبودن آن است اما سیر بیماری و وضعیت متوفی نشان می‌دهد که داروی «ب کمپلکس» نمی‌تواند باعث مرگ بیمار شود چرا که اگر دارو همان لحظه شوک آنفلاکسی بدهد همان جا یا نیم ساعت یا حداکثر یک ساعت بعد شوک صورت می‌گیرد و اگر دارو تقلبی باشد اصلا اثر نمی‌کند یا در محل تزریق دارو آبسه‌ای به وجود می‌آید.


رضوی با بیان اینکه ما هیچ موردی را رد نمی‌کنیم و باید بررسی شود، افزود: بحث تقلبی بودن داروی «ب کمپلکس» یکی از آخرین و ضعیف ترین دلایل مرگ بیمار است.


بر اساس این گزارش، روز جمعه 94/6/20 خبری مبنی بر فوت یک دختر جوان بر اثر تزریق داروی «ب کمپلکس» تقلبی در یکی از بیمارستان‌های تهران منتشر شده بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب