دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی سنگر

داریوش ارجمند: دانشگاه آزاد را دانشگاه و خانه خودم می‌دانم/ این دانشگاه مال مردم است

داریوش ارجمند در نشست خبری جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی سنگر گفت: «فیلم‌های دانشجویی با موضوع دفاع مقدس یک گنجینه بسیار بزرگ برای تحقیق و تفحص در آینده این مملکت خواهد بود، زیرا هنر، انتقال احساس زمان است.»
کد خبر : 38815

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نخستین نشست خبری جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی سنگر - فیروزکوه در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با حضور سید طه هاشمی، حبیب ایل‌بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، داریوش ارجمند، علی‌اصغر رستمی رئیس واحد فیروزکوه و شورای سیاستگذاری جشنواره، سید محمدتقی طباطبایی مدیر کل امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد و نقی بهمنی دبیر جشنواره برگزار شد.


در ابتدای این نشست سید طه هاشمی توضیحاتی در مورد رویکرد دانشگاه آزاد نسبت به مقوله فرهنگ و جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی ارائه داد.


پس از آن حبیب ایل‌بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی ضمن ابراز خرسندی از حضور نهادهای مختلف در حوزه فرهنگ و هنر گفت: «تولد این جشنواره با موضوع انقلاب و دفاع مقدس بسیار ارزشمند است. من به نمایندگی از سازمان سینمایی از دانشگاه آزاد اسلامی تشکر می‌کنم که این زمینه را برای دانشجویان فراهم می‌کند و ان‌شاء الله شاهد تولیدات آثار خوب و ارائه مناسب در این جشنواره باشیم.»


وی ادامه داد: «اسم بسیار خوبی هم برای این جشنواره انتخاب شده است. سنگر حتما فقط در جبهه در تمام طول تاریخ ما وجود و حضور داشته، با اشکال مختلف که البته نسل ما از سنگر برداشت دیگری دارند. ولی در نسل جدید به شکل‌های دیگری بروز پیدا کرده که امیدوارم جوانان میهن اسلامی بتوانند در این سنگرها حضور داشته باشند و با افتخار به نسل‌های بعدی انتقال دهند؛ همان‌گونه که جوانان ما در دوران دفاع مقدس این سنگر را به درستی حفظ کردند و از جان و مال و ناموس کشورمان حفاظت کردند. ان‌شاءالله در عرصه‌های دیگر هم جوانان بتوانند مفاهیم را حفظ کرده و به نسل‌های بعدی خود انتقال دادند.»








داریوش ارجمند: دانشگاه مرکز علم و دانش است و خیلی خوب است که این برنامه‌های فوق برنامه برای دانشجویان وجود داشته باشد زیرا دانشجویان ما به هر حال تحت تاثیر شرایطی هستند که در جهان و همچنین در کشور ما حاکم است

وی اظهار کرد: «شاید اینگونه تصور شود که جشنواره در کشور ما زیاد است، اما ما معتقدیم جشنواره‌های هنری هنوز به اندازه کافی و به شکل گسترده و غیر متمرکز در فعالیت‌های فرهنگی هنری خیلی زیاد نیست و به همین دلیل فکر می‌کنم ورود دانشگاه آزاد در این عرصه با گستردگی که در سطح کشور دارد و دانشجویان زیادی که هستند، حتما می‌تواند کمک کند به ارتقای اعتبار هنری سینمایی و معرفی فیلمسازان خوبی که در بین دانشجویان دانشگاه آزاد تحصیل می‌کنند.»


ایل بیگی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «امیدوارم این جشنواره تداوم داشته باشد زیرا تداوم این جشنواره‌ها است که می‌تواند جریان‌ساز باشد.»


در ادامه داریوش ارجمند نیز ضمن سپاس‌گزاری از دانشگاه آزاد گفت: «دانشگاه‌ها معمولا به خاطر ویژگی خاصی که دارند در کل دنیا در دو مقوله هنر و ورزش حائز اهمیت هستند.همه کسانی که آدم‌های نامی و بزرگی در این دو رشته شدند پایگاهشان دانشگاه بوده زیرا این دوران دورانی است که مردها و زن‌های جوان در این دوره دارای روحیه و استعدادهای شگرفی هستند که در حال شکوفا شدن است.»


وی با اشاره به اینکه در ایران عظیم‌ترین دانشگاهی که داریم دانشگاه آزاد است که بیشترین وسعت زیربنا را در جهان دارد، گفت: «اینکه دانشگاه آزاد تصمیم به برگزاری یک جشنواره گرفته‌، کار مبارکی است. در مملکت ما همه دوست دارند به دلایل مختلفی جشنواره‌هایی را برگزار کنند؛ اما حاصل این جشنواره‌ها معمولا خوب نبوده و برخی اوقات به خاطر سلیقه‌های حاکم بر این جشنواره‌ها راه و مسیر آن هنری که مد نظر جشنواره بوده هم از مسیر اصلی منحرف شده است.»


وی افزود: «در دانشگاه وضعیت به شکل دیگری است. به هر حال دانشگاه مرکز علم و دانش است و خیلی خوب است که این برنامه‌های فوق برنامه برای دانشجویان وجود داشته باشد زیرا دانشجویان ما به هر حال تحت تاثیر شرایطی هستند که در جهان و همچنین در کشور ما حاکم است.»


ارجمند اظهار کرد: «در تمام دنیا جوانان را مجبور کرده‌اند که قدری فرم‌گرا باشند. من در تحقیقات اجتماعی که انجام داده‌ام، به یک مربع رسیدم که یک ضلع آن فرم‌گرایی و فقدان محتوا است و دیگری کمیت‌گرایی و دوری گزیدن از کیفیت است. این شرایط امروز دنیای ما است که به شکل نامبارکی هم تحمیل شده است.»


وی بیان کرد: «من فکر می‌کنم یکی از راه‌های پیش‌گیری همین کاری است که دانشگاه آزاد با درایت انجام می‌دهد. ما دائما به یادآوری نیاز داریم، همچون ذکری که در دینمان داریم و من فکر می‌کنم جشنواره فیلم سنگر یک ذکر مبارک است که از سوی دانشجویان ما باید قرائت شود و به یاد بیاوریم که چه بودیم و چه کرده‌ایم. در دفاع مقدس و در آن جنگ ناجوانمردانه و نابرابری که راه انداختند، ما چگونه خون را بر شمشیر پیروز کردیم.»








دانشگاه آزاد را دانشگاه و خانه خودم می‌دانم. به میزان زیادی به دانشگاه آزاد که متعلق به مردم است، مدیونم... این دانشگاه نیز مال مردم است و با پول مردم اداره می‌شود، دانشجو در این دانشگاه پول می‌دهد تا علم بخرد و من آن را از آن مردم می‌دانم

وی ضمن اشاره به اینکه در 150 سال گذشته ما در هر جنگی یک بخشی از خاکمان را داده‌ایم، گفت: «اما در این جنگی که همه دنیا در برابر ما ایستاد، هدایت پیرمردی که فرمانده این جنگ بود، اجازه نداد یک سانتیمتر از خاک کشور ما را دشمن بگیرد و ما را دائما به این مبارزه تشویق کرد. خیلی خوب است که دانشگاه آزاد این ذکر را شروع کند و از طریق این جشنواره‌ها به یاد بیاوریم. به نظر من این فیلم‌ها یک گنجینه بسیار بزرگ برای تحقیق و تفحص در آینده این مملکت خواهد بود؛ زیرا هنر انتقال احساس زمان است.»


این بازیگر سینما و تئاتر گفت: «همه هنرمندان ما در طول تاریخ احساس زمانه‌شان را به دو قرن بعد از خودشان منتقل کرده‌اند و ما امروز باید این‌گونه کار کنیم. کما اینکه نسل‌های قبل از ما قبل از اختراع سینما به وسیله شعر و قصه‌های کوتاه مفاهیم را به ما منتقل کرده‌اند و ما زمانه گذشته خودمان را از طریق نوشتارهایی که همچون تصویر از مقابل چشم ما عبور می‌کند می‌شناسیم.»


وی افزود: «این دو دهه از تاریخ ما دارای اهمیت بسیاری است؛ زیرا یک چالش بزرگ جهانی را موجب شده است که تاثیراتش را داریم می‌بینیم. بنابراین مهم است که دانشجویان ما روی این موضوعات کار کنند. به نظر من نسل جوان می‌تواند زخمی که بعد از اسلام‌هراسی در جهان از ایران‌هراسی به ما زده‌اند، ترمیم کند و دانشگاه آزاد زمینه این امر را فراهم کرده است.»


ارجمند خاطرنشان کرد: «ما باید از همه نیروها و استعدادهای موجود در میان دانشجویان دانشگاه آزاد در تمامی رشته‌های مرتبط استفاده کنیم. دانشجوی رشته هنر باید بتواند بدون واسطه با مردم ارتباط برقرار کند. بنابراین من با تمام وجود دوست دارم در خدمت این پروژه باشم و هر کاری از دستم بر بیاید انجام دهم زیرا دانشگاه آزاد را دانشگاه و خانه خودم می‌دانم. به میزان زیادی به دانشگاه آزاد که متعلق به مردم است، مدیونم. زیرا شعار من عبودیت خداوند، نوکری مردم و خدمت به فرهنگ جامعه‌ام است و این دانشگاه نیز مال مردم است و با پول مردم اداره می‌شود، دانشجو در این دانشگاه پول می‌دهد تا علم بخرد و من آن را از آن مردم می‌دانم.»


وی در پایان تصریح کرد: «مهم این است که دانشجویان جوانانی هستند که انرژی‌ها و اندیشه‌های تازه دارند و همیشه حرف‌های تازه می‌زنند، پر جنب و جوش هستند و من فکر می‌کنم آنها هستند که می‌توانند موجب تغییر جهان شوند.»


بیش از صد طرح فرهنگی در شورای راهبردی فرهنگی مطرح شد


در ادامه علی اصغر رستمی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه نیز درباره برگزاری جشنواره فیلم کوتاه سنگر گفت: «با همکاری آقای داریوش ارجمند که از هنرمندان توانمند کشور هستند و همین‌طور مدیریت جدید معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی این جشنواره کلید خورد.»


رستمی ادامه داد: « دکتر طه هاشمی با رویکرد جدیدی که به حوزه فرهنگی دانشگاه اعمال کردند، بیش از صد طرح فرهنگی در شورای راهبردی فرهنگی مطرح شد که اجرای آن را در رسالت دانشگاه آزاد اسلامی قرار دادند.»


او افزود: «ثبت مباحث فرهنگی و رخداد‌های دینی و انتقال آن به نسل آتی که یکی از آن‌ها ارزش‌های دفاع مقدس است، از برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی است.»


رئیس واحد فیروزکوه تصریح کرد: « جذب جوانان به حوزه‌های فرهنگی و درخشیدن آن‌ها با امکانات کم و با همت زیاد سبب شد که دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌های فرهنگی خود را گسترش دهد.»


رستمی تصریح کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه انتقال ارزش‌های دفاع مقدس را جزء رسالتهای خود می‌داند، و در همین جهت احساس کرده که جای جشنواره فیلم کوتاه در دانشگاه خالی است که با برنامه‌های صورت گرفته امیدواریم بتوانیم این خلا با توانمندی عزیزان پر کنیم.»


وی در پایان بیان کرد: «امیدواریم بتوانیم در مقابل ارزش‌هایی که جوانان ایرانی در دفاع مقدس آفریدند پاسخگوی خوبی باشیم.»


حضور بیش از 220 هزار دانشجوی شاهد و ایثارگر در دانشگاه آزاد اسلامی نعمت بزرگی است


سید محمدتقی طباطبایی مدیر کل امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی نیز ضمن تشکر از توجه معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به دفاع مقدس گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی از دو جهت یکی ظرفیت منحصر بفردی که دارد و دیگری حمایت فرمانده دفاع مقدس آیت الله هاشمی رفسنجانی از این دانشگاه، توجه ویژه‌ای به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دارد.»


وی ادامه داد: «حضور بیش از 220 هزار دانشجوی شاهد و ایثارگر در دانشگاه آزاد اسلامی نعمت بزرگی است که می‌توان در برگزاری این جشنواره‌ها از آنها استفاده کرد.»


پس از آن نقی بهمنی دبیر جشنواره در مورد نحوه برگزاری جشنواره توضیح داد: «فراخوان این جشنواره از فردا آغاز می‌شود و از روز 28 شهریور ماه به تمامی دانشگاه‌های آزاد سراسر کشور، مرکز سینمای تجربی و انجمن سینمای جوانان ارسال می‌شود.»


وی ادامه داد: «آخرین مهلت ارسال آثار 15 دی‌ ماه و اعلام آثار پذیرفته‌شده 20 فروردین‌ماه سال 95 است که تا 31 اردیبهشت فیلم‌ها بازبینی می‌شود و همه اطلاعات جشنواره در سایت موجود است.»


بهمنی ادامه داد: «این جشنواره پذیرای فیلم‌های کوتاه با موضوعات انقلاب، دفاع مقدس، امر به معروف و نهی از منکر، شهدای هسته‌ای و ترور، مقابله با اندیشه‌های تکفیری، سبک زندگی و ... خواهد بود و از ۲۷ اردیبهشت تا ۳ خردادماه ۹۵ در شهرستان فیروزکوه برگزار می‌شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب