چه موقع دعایمان به اجابت میرسد؟
حجتالاسلام مسلم گریوانی در گفتگو با خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، گفت: با توجه به اینکه در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان قرار داریم و دعا کردن حتی در این روزها از اهمیت خاصی برخوردار است، به همین منظور به این موضوع میپردازیم تا از لحظات پایانی هم به بهترین شیوه استفاده کنیم.
وی افزود: دعا به معنای حاجت خواستن و به معنای این است که ما خواسته خودمان را با پروردگار در میان بگذاریم. همیشه سؤال میکنند که چه کنیم تا دعاهایمان برآورده شود به حاجتمان برسیم. در اسلام تأکید زیادی شده است که در طلب حاجت خود همت بلند داشته باشید و اگر باهمت بلند اقدام کنید به نتیجه میرسید.
این استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: یکی از امور مهم در موضوع دعا، توجه داشتن و حضور قلب دعاکننده است، دعاکننده باید توجه داشته باشد که در مقابل چه کسی قرارگرفته و چه خواستهای از او دارد؟ وگرنه دعاهایی که از روی تفنن و با دل غافل بر زبان جاری میشود به هدف نمیرسد؛ بنابراین پیش از پرداختن به دعا، ضرورت دارد که انسان آمادگی لازم را از نظر روحی در خودش فراهم و با توجه کامل به این کار اقدام کند.
وی یادآور شد: پیامبر اکرم (ص) به یاران خودشان میفرمودند: «خداوند هرگز دعایی را که از دلی غافل و بیخبر برخیزد، نمیپذیرد». امام صادق (ع) نیز همیشه توصیه میکردند: «هرگاه دعا کردید با دل و جان روی خدا آیید، وگرنه خداوند عزوجل هرگز دعایی را که از دل غافل و بیتوجه سرزند به اجابت نمیرساند، اما اگر با حضور قلب و توجه لازم این کار را انجام دادید بهیقین بدانید که دعاهایتان به مراحل اجابت خواهد رسید».
گریوانی خاطرنشان کرد: در روایت داریم که اگر بندهای در ماه رمضان بخشیده نشود، بعید است تا سال بعد بخشیده شود، تنها یک راه دارد مگر اینکه در عرفه فکری به حال خودش کند. با توجه به اینکه در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان قرار داریم، امیدواریم از این فرصت باقیمانده استفاده کنیم و نگذاریم همین یک شب و یک روز را هم از دست دهیم، زیرا یک ساعت فکر کردن برابر با 60 سال عبادت است و میتواند ما را متحول کند.
انتهای پیام/4072/4090/پ
انتهای پیام/