فرزندآوری در فرهنگ اسلامی ارزش است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از مینودشت، سکینه شاملو صبح امروز در نشست علمی پیامدهای کاهش جمعیت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مینودشت گفت: اکنون حدود 19 درصد خانوادههای کشور تکفرزند هستند و در خیلی از موارد غفلت از فرزندآوری بهموقع باعث میشود که خانوادهها نتوانند به تعداد فرزند دلخواه خود دست یابند.
وی با بیان اینکه افزایش سن خانمها باعث کاهش احتمال باروری موفق میشود، تصریح کرد: ممکن است فرد با افزایش سن به برخی بیماریهای مزمن مانند فشارخون، دیابت، بیماریهای قلبی مبتلا شود که در صورت بارداری نیازمند مراقبتهای بیشتری باشد.
کارشناس شبکه بهداشت مینودشت بهترین فاصله سنی فرزندان را سه تا پنج سال عنوان کرد و افزود: این موضوع به نفع سلامتی مادر، جنین و فرزندان است و فاصلههای کوتاهتر و طولانیتر از آن میتواند پیامدهای خاص خود را برای کودک، مادر و خانواده بهدنبال داشته باشد.
شاملو احساس تنهایی و نبود تعامل با همسن و سالان را از معایب تکفرزندی در بعد خانواده دانست و گفت: تکفرزندها به خاطر دلواپسیهای بیشازحدی که والدین برای محافظت از او دارند از آزادیهای لازم و متناسب با سن خود برخوردار نیست.
وی پیرشدن و کاهش جمعیت را از معایب تکفرزندی در بعد اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: کاهش نسل جوان و پیرشدن جمعیت، میتواند چرخه تولید و اقتصاد را تحت تأثیر قرار دهد و زمانی که نیروی کار فعال و پویای جامعه کم باشد آن جامعه دچار رکود اقتصادی و تولید خواهد شد.
کارشناس سلامت شبکه بهداشت مینودشت با بیان اینکه تمایل به تکفرزندی در خانوادههای تحصیلکرده بیشتر دیده میشود، اظهار کرد: این مسئله میتواند سبب کاهش متوسط ضریب هوشی جامعه شود.
شاملو مطرح کرد: با توجه به زیادشدن امید به زندگی، تکفرزندان نمیتوانند بهراحتی همه مسئولیت نگهداری از پدر و مادر مسن خود را تقبل کنند و بنابراین نیاز به خانهها و محلهای نگهداری سالمندان افزایش مییابد.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/