راهبردهای روسیه در اروپا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، قاره سبز این روزها بیش از هرچیزی درگیر آمادهسازی مقدمات انتخابات پارلمانی است؛ انتخاباتی که علاوه بر فضای سیاسی کشورهای اتحادیه اروپا، توجه ساکنان کاخ کرملین را نیز به خود معطوف ســاخته. نگاه مسکو به تحولات بینالملل در سالهای اخیر دستخوش یک شیفت پارادایمی شده است.
برخلاف گذشته که این کشور رویکرد تدافعی و انفعالی در قبال سایر رقبا داشت، امروز وارثان تزارها به بازیگری فعال و کنشــگر تبدیلشدهاند، تا جایی که کمتر انتخاباتی در غرب رخ داده است که ردپایی از روسها در آن دیده نشود؛ از انتخابات ریاســت جمهوری آمریکا گرفته تا انتخابات پارلمانی اروپا. بسیاری از تحلیلگران معتقدند در رسوایی اخیر صدراعظم اتریش که منجر به زلزله سیاسی در این کشور و فروپاشی دولت شد نیز سرنخهای مشکوکی از صحنهگردانی روسی دیده میشود. اما سیاست مسکو در قبال بروکسل چگونه است؟
باید اذعان کرد رسیدن به دو هدف اصلی، مبنای سیاست خارجی روسیه در قبال اروپا را در سالهای اخیر تشکیل داده است:
1. روسیه تلاش دارد تا جایی که ممکن است بین اعضای اتحادیه اروپا فاصله ایجاد کند. روسها در اجرای این سیاست به موفقیتهای زیادی رسیدهاند و درنتیجه این رویکرد میبینیم که در عمل سه گروه از کشورها در اتحادیه ایجادشدهاند؛ در گروه نخست کشورهایی مثل انگلیس قرار دارند که هنوز مخالف جدی روسیه و خواهان افزایش تحریمها علیه آنها هستند. گروه دوم کشورهای میانهروتر مثل آلمان و فرانسه را شامل میشود که معتقدند باید از شدت دشمنیها با روسیه کاسته و درهای تعامل گشــوده شوند و گروه سوم هم کشورهایی مانند یونان هستند که گرایشهای چپ دارند و معتقدند فرصت اصلی در ارتباط جدی با روسیه نهفته است.
2. روسیه تلاش میکند تا حد ممکن با کشورهای عضو اتحادیه اروپا بهصورت انفرادی وارد تعامل شــود؛ چراکه بهدرستی معتقد است تعامل با اروپای واحد و یکپارچه سخت و حتی غیرممکن است. با توجه به این دو هدف، روسها ســعی میکنند در انتخابــات پارلمانی اروپا از جریانهای راست افراطی یا جریانهای چپ متمایل به خودشان حمایت کنند و تنها درصورتیکه این جریانها در انتخابات موفق شوند، روسیه میتواند امیدوار باشد تعامل با اتحادیه اروپا راحتتر از پیش اتفاق بیفتد.
منبع:قدس
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/