دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مچ‌اندازی سیاست و فرهنگ؛

شورای عالی انقلاب فرهنگی قربانی سیاسی‌کاری می‌شود؟

برگزار نشدن جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی این مسئله را در اذهان عمومی متبادر می‌سازد که دست‌های سیاسی در پشت پرده این شورا مانع از تشکیل جلسات این شورا می‌شود.
کد خبر : 382123
55.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-علیرضا محمدی؛ جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان مهم‌ترین نهاد سیاست‌گذاری فرهنگی کشور چهار ماهی می‌شود که تعطیل شده است. در صورتی که طبق روال گذشته مرسوم بود هر دو هفته یک‌بار سه‌شنبه‌ها این جلسه با حضور رئیس‌جمهور و سایر اعضای حقیقی و حقوقی برگزار شود.


برگزار نشدن این جلسات موجب می‌شود که به نظام آموزشی و فرهنگی کشور آسیب وارد شود و قطعاً تبعات فراوانی در انتظار این شورا باشد. با توجه وظایف خطیری که از سوی امام خامنه‌ای به این شورا محول شده‌ است، انتظار می‌رود که اعضای حقوقی و حقیقی شورا نسبت به فرهنگِ مردم و جامعه علمی کشور دغدغه داشته و به صورت منظم جلسات این شورا را برگزار کنند.


یکی از مهمترین نکاتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به آن ورود داشته و فعالیت کند؛ در رابطه وضعیت فرهنگی دانشگاه‌ها و موسیقی در صحن آن است. چند روزی است که پی در پی اخباری از جشن‌های موسیقی و رقص و پایکوبی در دانشگاه‌ها به گوش می‌رسد که این مسئله خلأ وجود شورای عالی انقلاب فرهنگی را نمایان می‌سازد. با این وضعیت رئیس جمهور به اصطلاح قهر کرده و اجازه تشکیل جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی را نمی‌دهد. با این که مصوبات این شورای صرفاً از طریق ارگان‌ها اجرا شده و خود به صورت مستقیم قابلیت اجرا ندارد ولی جایگاه سیاست‌گذاری حائز اهمیت بوده و باید بتوانند در بزنگاه‌های مهم بهترین عکس‌العمل را داشته باشد. با این همه به نظر می‌رسد دولت هیچ رغبتی برای ادامه مسیر انقلاب فرهنگی نداشته و یا آن را به عنوان یک نهادی برای خود می‌خواهد. باید گفت که ادامه این رویه خود به نوعی مرحله‌ای از حرکتی ضدفرهنگی است که مانع از رشد و توسعه فرهنگ در کشور می‌شود.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اسفند سال 97 گفته بود که جلسات این شورا به دلیل سفرهای ملی و بین‌المللی رئیس‌جمهور تعطیل شده است، در حالی که به نظر می‌رسد این مسئله بهانه‌ای بیش نیست.


شرکت نکردن رئیس جمهور در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به بهانه عدم حضور وی، از لحاظ قانونی قابل قبول نیست چراکه وی باید در صورت عدم حضور، برگزاری جلسه شورا را به یکی از نواب محول کند. انجام ندادن این کار این مسئله را در اذهان عمومی متبادر می‌سازد که دست‌هایی با اهدافی سیاسی در پشت پرده شورای عالی انقلاب فرهنگی مانع از تشکیل جلسات این شورا می‌شود. همه این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که شعار اصلی رئیس جمهور در انتخابات دولت «آزادی بیان» بوده است.


بهمن سال 97 بود که عزت‌الله ضرغامی و حسن رحیم‌پور ازغدی در یکی از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به برخی از حرف‌های حسن روحانی ایراد گرفته و اعتراض کردند. اما این انتقاد موجب شد که طبق شنیده‌ها رئیس‌جمهور، ضرغامی را از همان جلسه اخراج کند و هنگامی که دید وی از صندلی خود بلند نمی‌شود، خودش با اوقات تلخی جلسه را ترک کرد.


پس از این ماجرا و دعوای لفظی، ضرغامی در توئیتی نوشت: «ممانعت غیرقانونی رئیس جمهور از حضور من در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی در برابر ده‌ها اقدام غیرقانونی مهم‌تر ایشان در سطح ملی خیلی مهم نیست، فیلترینگ نوظهور رئیس‌جمهور راه به جایی نخواهد برد. مأموریت ابلاغی رهبر معظم انقلاب در این دو حوزه را مصمم‌تر از گذشته ادامه خواهم داد».


ضرغامی: نامه اصلاح‌طلبان تکمیل سیاست ضدبشری ترامپ است

همچنان روزها از توئیت ضرغامی می‌گذرد و خبری از تشکیل جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست. اتاق فرمان فرهنگی کشور ماه‌هاست که به خواب عمیق رفته و بلند نمی‌شود. تا کی باید به خاطر برخی مدیران بسوزیم و بسازیم!


جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل لجبازی برگزار نمی‌شود


عزت‌الله ضرغامی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم افطاری انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان ایتالیا که شب گذشته برگزار شد، با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی مدتی بی‌صاحب است، گفت: «شورای عالی انقلاب فرهنگی که باید حداقل یک هفته در میان جلسه تشکیل دهد و بزرگ‌ترین نهاد سیاست‌گذاری فرهنگی کشور است، متأسفانه در این دولت کلاً بی‌صاحب است».


وی افزود: «جلسات گاهی یک ماه ، دو ماه، سه ماه و حتی چهار ماه تشکیل نمی‌شود و هرچقدر به رئیس جلسه تذکر داده می‌شود که این جلسات مهم است رئیس‌جمهور می‌گوید من به دلیل اینکه از دو نفر(عزت‌الله ضرغامی و حسن رحیم‌پور ازغدی) خوشم نمی‌آید و این‌ها در جلسه تند و صریح صحبت می‌کنند، جلسات را تشکیل نمی‌دهم».


ضرغامی اظهار کرد: « فعلاً به دلیل لج و لجبازی این جلسات تشکیل نمی‌شود، مشخص نیست صاحب این شورا چه کسی است؟ البته اخیراً رهبر معظم انقلاب تذکر جدی فرمودند که طبق آیین‌نامه اگر رئیس‌جمهور نخواهد جلسه را تشکیل دهد نایب‌رئیس باید جلسه را برگزار کند».


گفتنی است این برای چندمین بار است که حسن روحانی برخلاف شعارهای خود مانع از اظهار نظر منتقدان می‌شود. باید منتظر ماند و دید که شورای عالی انقلاب فرهنگی تا چه زمانی قربانی سیاسی‌کاری خواهد شد.


انتهای پیام/4107/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب