برپایی 8 مرکز درمانی و پلیکلینیک در مکه و مدینه برای حجاج ایرانی
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد تقی حلیساز در نشست خبری که صبح امروز در دفتر مرکزی سازمان هلال احمر در خصوص برنامههای سازمان حج و زیارت جمعیت هلال احمر برگزار شد، گفت: در مراسم حج تمتع امسال یک مرکز درمانی و سه پلیکلینیک در مدینه منوره و چهار مرکز درمانی در مکه مکرمه داریم و تلاش میکنیم تا مشکلی برای زائران پیش نیاید.
وی اضافه کرد: در همین خصوص داروهای مورد نیاز را بر اساس نیازمندیهای خودمان و بیماریهایی که احتمال بروز دارد به عربستان منتقل میکنیم.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با اشاره به شیوع بیشترین بیماریهای گریبانگیر حجاج گفت: مشکلات ریوی، قلبی و گرمازدگی بیشترین مشکلی است که حجاج با آن روبهرو هستند.
حلیساز با تأکید بر اینکه بهداشت فردی باید به صورت جدی مورد توجه حجاج گرامی قرار گیرد، افزود: شرایط افراد در این مراسم تغییر میکند و به همین دلیل بیماری جسمی و حرکتی بیشتر حجاج را تهدید خواهد کرد.
وی اضافه کرد: ما تمهیدات لازم را اندیشیده و امکانات خرید دارو را در نظر گرفتهایم؛ همچنین تلاش میکنیم تا از امکانات کشور عربستان هم استفاده کنیم زیرا امکانات جراحی در اختیار ما نیست و از آنها نیز کمک میگیریم .
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر اضافه کرد: در آمارهای سال گذشته ۲۲ درصد زائران دارای فشار خون و ۱۴ درصد قند خون و ۵ درصد دچار بیماری قلبی بودند.
حلیساز با بیان اینکه امسال 86 هزار و 500 نفر به حج تمتع مشرف خواهند شد، افزود: برنامهها از قبل عید شروع شده و برای جذب پزشکان همکار از طریق اطلاعیهها و سایت مرکز پزشکی به افراد فراخوان دادیم. بیش از 70 درصد از افراد انتخاب شده قبلاً در سفرهای پیشین حضور داشتند و با تجربه هستند و 30 درصد هم افرادی هستند که برای بار اول مشرف می شوند؛ برای هر 300 زائر یک پزشک انتخاب شده که خط درمانی زائران به حساب می آیند.
رئیس مرکز حج و زیارت سازمان حج و زیارت ادامه داد: از 15 شوال به مدت دو هفته برای ارسال داروها وقت داریم و معاینات پزشکی بیش از 95 درصد زائران هم صورت گرفته است.
وی افزود: تونلهای هوای سرد برای زائران امسال قویتر خواهند شد. خدمات کادر درمانی فقط برای ایرانیان است و اجازه استفاده برای سایر کشورها را نداریم؛ داروهای ارسالی هم هر چه باقی بماند به کشور بازگردانده میشود.
حلیساز درباره معضل اعتیاد برخی زایران گفت: افراد مبتلا به این معضل بهتر است این مسئله را رعایت کنند چرا که آبروی ایران در میان است و الان با شیوههای کنترلی موجود دولت عربستان امکان بردن این مواد امکانپذیر نیست و زائران هم بهتر است برای خودشان و ما مشکلساز نشوند.
وی افزود: برای دولت سعودی یک گرم مواد مخدر با یک کیلو هیچ تفاوتی ندارد و دولت سعودی به شدت در این زمینه سختگیر است به حدی که یک قرص استامینفون کدئین اجازه ورود ندارد.
رئیس مرکز حج و زیارت سازمان حج و زیارت در ادامه تأکید کرد: افراد مبتلا به بیماریهای قلبی سخت نیز بهتر است سعی کنند از تشرف خودداری کنند.
حلیساز تصریح کرد: 131 مطب در هتلها وجود دارد تا زائران دسترسی به آنها داشته باشند و 87 مرکز درمانی نیز وجود دارد؛ به ازای هر دو کاروان هم یک پزشک داریم.
وی ادامه داد: برای عرفات یک بیمارستان کامل به مدت یک روز، برای منا یک بیمارستان کامل برای سه روز و در مشعر نیز یک آمبولانس به زائران خدمات میدهد.
رئیس مرکز حج و زیارت سازمان حج و زیارتتصریح کرد: امسال استفاده از دستبند برای زائران در دستور کار سازمان نیست و بر اساس قوانین عربستان تمامی زائران باید واکسن مننژیت بزنند.
انتهای پیام/۴۰۸۷/
انتهای پیام/