پیشنهاد جدید به روحانی برای معرفی معاونت بازرگانی
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی دولت، محمود واعظی در تشریح مصوبات این جلسه هیئت دولت اظهارکرد: بخش دیگری از جلسه امروز دولت به فرمایشات و دستورات شب گذشته مقام معظم رهبری در ارتباطات با مسائل اقتصادی و رونق تولید و اینکه چگونه بتوانیم برای سرمایهگذاری در کشور اعم از داخلی و خارجی تسهیلات ایجاد کنیم ، اختصاص یافت.
وی افزود: امروز همچنین در مورد تلاش برای ایجاد اشتغال، واگذاری بنگاههای اقتصادی در اختیار دولت و نیروهای نظامی به مردم و همچنین رونق گردشگری و درمجموع تلاش برای اینکه دستورات رهبر معظم انقلاب با سرعت بیشتری عملیاتی شود، بحث کردیم.
واعظی بابیان اینکه برای مدیریت شرایط اقتصادی امروز به دلیل فشارهای اقتصادی آمریکا و تصمیمگیری سریع، ما باید یک مدیریت متمرکز داشته باشیم که شجاعت در تصمیمگیری داشته باشد، گفت: همه اعضای دولت بر اتخاذ تصمیمات جدی برای رونق تولید و توسعه کسبوکار اتفاق نظر دارند.
رئیس دفتر رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی در خصوص کالابرگ الکترونیکی و وضعیت اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی، گفت: فعلاً همان سیاست قبلی به قوت خود باقی است و تصمیم جدیدی گرفته نشده است.
واعظی افزود: مباحثی که در مورد کالابرگ الکترونیکی یا روشهای دیگر مطرح میشود در واقع پیشنهادهایی است که سازمان برنامهوبودجه و برخی دستگاههای دیگر تنظیم کردهاند و در کمیتهای در حال بررسی است برای اینکه اگر روزی شرایط بهگونهای بود که نیاز به اجرای آن طرحها بود، انتخاب کنیم و درواقع طرحهای روی میز است.
رئیس دفتر رئیسجمهور در خصوص وضعیت انتخاب سخنگوی جدید دولت نیز گفت که این موضوع بررسیشده و یک مورد به آقای رئیسجمهور معرفیشده است.
از واعظی در مورد موضوع سهمیهبندی بنزین سؤال شد که در پاسخ گفت: در مورد موضوع بنزین متأسفانه قبل از اینکه در دولت تصمیمی گرفته، بر اساس یک اشتباه در اطلاعرسانی، التهابی در جامعه به وجود آمد درحالیکه هنوز چیزی قطعی نشده بود.
رئیس دفتر رئیسجمهور با تأکید بر اینکه در این زمینه بحثهای مفصل در جلسات متعدد انجامشده است، گفت: در مورد اینکه چه روزی و چگونه اجرا شود تصمیمگیری نشده بود.
خبرنگاری از رئیس دفتر رئیسجمهور در مورد التهابها در بازار و افزایش قیمت برخی از کالاها طی روزهای اخیر و اینکه مسئولیت سروسامان دادن به وضعیت بازار بر عهده کیست، سؤال کرد، واعظی در پاسخ گفت: بهطور طبیعی دولت باید بازار را سروسامان و در دولت نیز هر فعالیت و هر اقدامی متولی خود را دارد اما آنچه در عمل میبینیم و ربطی هم به این روزها ندارد، با ادغام وزارتخانهها مشکلاتی در انجام وظایف آنها ایجادشده است.
وی اظهار کرد: طبیعی است که اولویت اول و تخصصی وزارت جهاد کشاورزی بحث تولید محصولات کشاورزی است و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بهطور ذاتی اول دنبال تولید صنعتی است و آنچه میماند، رهاشدگی بازار است.
واعظی افزود: بعد از ادغام، وزارت بازرگانی گذشته دو بخش شد، بخشی از آن در وزارت صمت است و بخشی نیز در وزارت کشاورزی است که متأسفانه این دو وزارت خانه مرتبط باهم نبوده و از یک سیاست تبعیت نمیکنند یعنی ازنظر روش، اختلافسلیقههایی وجود دارد.
رئیس دفتر رئیسجمهور بابیان اینکه یک نفر باید برای انجام هماهنگیهای لازم و حمایت از مصرفکننده باشد که آن شخص وزیر بازرگانی است، گفت: امیدواریم لایحه دولت و طرح مطرح در مجلس با سرعت تصویب شود.
واعظی اظهار کرد: البته پیشنهاد جدیدی به رئیسجمهور ارائهشده که با نظر شورای عالی هماهنگی اقتصادی یک معاون تعیین کنند تا بخشهای مرتبط با بازرگانی در وزارتخانههای صمت و جهاد کشاورزی زیر نظر این معاونت، وضعیت بازار را اداره کند.
رئیس دفتر رئیسجمهور در مورد التهابات اخیر در بازار شکر،گفت: با توجه به اینکه این موضوع متولی ندارد، شاهد این وضعیت در مورد کالاها هستیم که البته بلافاصله موضوع پیگیری میشود، ضمن اینکه در کشور بههیچعنوان کمبود شکر نداریم و در انبارها بهاندازه کافی موجود است ولی به دلیل توزیع دیرهنگام ، شاهد این وضعیت بودیم.
خبرنگاری از رئیس دفتر رئیسجمهور در مورد شرط ایران برای ماندن در برجام سؤال کرد که وی در پاسخ گفت: آن چیزی که در بیانیه شورای عالی امنیت ملی و سخنان هفته گذشته رئیسجمهور مطرح شد این بود که طرفهای مقابل باید تعهدات خود در برجام را اجرایی کنند.
واعظی همچنین در خصوص درخواست فرصت ۱۲۰ روزه از سوی اروپاییها برای انجام تعهداتشان درحالیکه ایران این فرصت را ۶۰ روز تعیین کرده است، گفت: درخواست ۱۲۰ روز را حرف درستی نمیدانم، چیزی که ثبتشده و سازوکار آنهم مشخصشده ، برای اجرایی شدن به یک هفته زمان بیشتر نیاز ندارد.
رئیس دفتر رئیسجمهور بابیان اینکه قرار است وزیران خارجه سه کشور و اتحادیه اروپا مذاکراتی در این زمینه با طرف ایرانی داشته باشند، گفت: ما حرف خود را آنجا خواهیم زد.
واعظی با تأکید بر اینکه از تصمیم خود بههیچوجه کوتاه نخواهیم آمد، گفت: در ۶۰ روز اول آنچه را که اعلام کردیم، شروع شد و در ۶۰ روز دوم نیز آنچه برای آن مرحله دیدهشده را انجام میدهیم.
رئیس دفتر رئیسجمهور در خصوص پاسخ ایران به درخواستهای مکرر آمریکاییها برای مذاکره گفت: کسی که از برجام خارجشده و میز مذاکره را بر هم زده اول باید به قوانین بینالمللی متعهد باشد، اگر کسی ادعایی دارد، ادعای خود را نه در زبان بلکه باید در عمل ثابت کند.
انتهای پیام/4034/4123/
انتهای پیام/