دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 ارديبهشت 1398 - 03:00
احمدی در گفتگو با آنا:

خشم می‌تواند کنترل و به رفتار سازنده تبدیل شود

یک روان‌شناس کودک گفت: خشم می‌تواند کنترل و به رفتار سازنده تبدیل شود.
کد خبر : 380489

زهره احمدی در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص خشم و کنترل آن گفت: به گفته چارلز اسپیلبرگر،که متخصص در مطالعه خشم است، «خشم» یک حالت احساسی است که از شدت تحریک خفیف تا شدید متفاوت است و مانند سایر احساسات، با تغییرات فیزیولوژیکی و بیولوژیکی همراه است؛ هنگامی که شما عصبانی هستید، ضربان قلب و فشار خون شما افزایش می‌یابد، همان طور که سطح هورمون‌های شما، آدرنالین و نورآدرنالین نیز افزایش می‌یابد.


وی اضافه کرد: خشم می‌تواند ناشی از حوادث داخلی و خارجی باشد. شما می‌توانید یک فرد خاص (مانند یک همکار یا ناظر) و یا رویداد (یک ترافیک، یک پرواز لغوشده) عصبانی باشید یا خشم شما ممکن است ناشی از نگرانی در مورد مشکلات شخصی‌تان باشد. 


این روان شناس کودک  افزود: اما همه انسان‌ها در موارد مختلف خشم خود را بروز می‌دهند. روش غریزی، طبیعی برای بیان خشم، واکنش شدید است. خشم یک پاسخ طبیعی و انطباقی به تهدید است؛ این الهام بخشیدن به احساسات و رفتارهای قدرتمندانه، اغلب پرخاشگرانه است که ما را در برابر حمله و دفاع از خودمان وادار می‌کند. بنابراین میزانی از خشم برای بقای ما ضروری است.


وی اضافه کرد: از سوی دیگر، ما نمی‌توانیم از نظر فیزیکی هر کسی و یا جسم را که باعث تحریک و یا آزار ما می‌شود، بشکنیم؛ قوانین، هنجارهای اجتماعی و محدوده عرف عمومی انسان‌ها را در بروز خشم محدود می‌کند. مردم از انواع مختلفی از فرآیندهای آگاهانه و ناخودآگاه برای مقابله با احساسات عصبانی استفاده می‌کنند. سه رویکرد اصلی بیان، سرکوب و آرام‌سازی است. ابراز احساسات عصبانی خود را به شیوه قاطعانه و غلط، سالم‌ترین راه برای ابراز خشم است. برای انجام این کار، شما باید یاد بگیرند که چطور باید چگونگی نیازهای خود را مشخص کنید و چگونه آنها را ملاقات کنید، بدون اینکه به دیگران آسیب برسانید. تضرع بودن به این معنی نیست که شما مستحکم یا خواستار هستید؛ این بدین معنی است که از خود و دیگران احترام قائل شوید.


این روان‌شناس ادامه داد: خشم می تواند سرکوب شود و پس از آن تبدیل یا هدایت می شود. این اتفاق زمانی رخ می دهد که شما خودتان را نگه دارید. هدف این است که بتوانید خشم را مهار و یا سرکوب  و آن را تبدیل به رفتار سازنده تر کنید. 


وی اضافه کرد: اگر شما نتوانید خشمتان را کنترل کنید  خشم به سمت داخل می‌تواند موجب فشار خون بالا یا افسردگی شود. خشم غیرمنطقی می‌تواند منجر به خشم پاتولوژیک، مانند رفتار غیرانسانی و تهاجمی شود.


احمدی خاطرنشان کرد: در نهایت، شما می‌توانید در داخل آرام باشید. این به معنای کنترل رفتار بیرونی شما نیست، بلکه کنترل پاسخ‌های داخلی، انجام مراحل برای کاهش ضربان قلب و آرام کردن خودتان است.


انتهای پیام/۴۰۸۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب