دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1398 - 13:03
میرزاده در گفتگو با آنا:

قوه قضائیه و سازمان بازرسی به موضوع کنکور ورود کنند

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون زمان آن فرا رسیده که مسئولان قوه قضائیه و سازمان بازرسی به موضوع کنکور ورود کنند.
کد خبر : 380231
BS0K8595.jpg

سیدحمایت میرزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، پیرامون نظام آموزش کشور اظهار کرد: این واقعیت تلخی است که نظام آموزشی در خطر است و چه بخواهیم یا نخواهیم بخش عمده این خطر به کنکور باز می‌گردد.


سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: تمام صاحب‌نظرانی که دستی بر الفبای تعلیم و تربیت دارند معتقدند اگر می‌خواهیم نظام آموزشی‌ داشته باشیم که خروجی آن جوانی باشد که به ایرانی بودن و مسلمان بودنش افتخار کند و مهارتی هم بلد باشد تا روی پای خود بایستد، باید کنکور را از نظام آموزشی حذف کنیم.


نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مگر هدف از دانش آموختن غیر از این است که جوان توانمند شود، روی پای خود بایستد، اعتماد به‌نفس داشته باشد و به فرهنگ و تاریخ خود افتخار کند؟ اما در عمل  با نظامی به‌ نام کنکور در دو سه ساعت افراد را می‌سنجیم و سرنوشت و آینده آنها را مشخص می‌کنیم که این روش به گفته همه صاحبنظران غلط است.


وی با بیان اینکه اتفاقی که در نظام آموزشی می‌افتد این است که فرزندان مجبورند در رشته‌هایی موفق باشند که پدر و مادرها می‌خواهند و اصطلاحاً پول در آن است، تصریح کرد: با چنین روشی هرقدر هم آموزش و پرورش طرح‌های نو ارائه دهد و تحول ایجاد کند، به‌لحاظ اینکه فیلتر خروجی این آموزش، کنکور است پدر و مادر از مسئولان آموزشی می‌خواهند کاری کنند که فرزندشان در فلان رشته قبول شود؛ معلم و مدیر هم که می‌خواهند کارنامه قابل قبولی داشته باشند تمرینات خود را در این راستا تنظیم می‌کنند؛ بنابر این همه ناخواسته در مسیری افتاده‌اند که آخر و عاقبتش غیر از بی‌هویتی، خروج جوانان از کشور و مشکلاتی از این دست نیست.


میرزاده بیان کرد: کارشناسان در این‌باره بسیار سخن گفته‌ و بزرگان سیاسی هم  مواضع خود را بیان کرده‌اند، اکنون زمان عمل است، لازم هم نیست مجلس قانون جدیدی بنویسد و فقط باید بخش نظارتی خود را افزایش دهد و وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش هم آستین‌ها را برای عمل کردن بالا بزنند.


سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نگرانی ما از این است که با ورود رهبر معظم انقلاب به ماجرا، برخی دوباره دبیرخانه راه بیندازند، کتاب و مقاله بنویسند و همایش برگزار کنند که می‌خواهیم منویات مقام معظم رهبری را پیاده کنیم، حال آنکه خروجی چنین رفتارهایی چیزی برای نظام آموزشی ندارد.


نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی با تأکید براینکه از همین امروز باید وارد عمل شویم، گفت: وزارت ارشاد نباید اجازه چاپ هیچ کتاب کمک درسی را بدهد و کسانی که شغلشان در گرو چاپ و نشر کتاب‌های کمک درسی است بدانند شغل خطرناکی دارند و شاید این شغل برای آنان سود داشته باشد،‌ اما نظام آموزشی کشور را به خطر می‌اندازد.


میرزاده اضافه کرد: کسانی که به این شغل‌ها نظارت می‌کنند و آنان که اجازه چاپ این کتاب‌های کمک آموزشی را می‌دهند هر دو بخشی از کاری هستند که باید اصلاح شود؛ همه می‌دانند برگزاری چنین آزمون‌هایی غلط است، بنابر این اجازه برگزاری آن چه در داخل مدارس و چه خارج از آن نباید داده شود.


سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: سیستم آموزشی مدارس باید به حل مسائل کتاب درسی در کنار تحقیق، پژوهش و به‌صورت گروهی میان دانش‌آموزان بازگردد تا دانش‌آموزان از کار خودشان لذت ببرند و سازمان سنجش هم این روش ارزیابی را پایان دهد.


وی گفت: سازمان سنجش و آموزش کشور فقط برگزارکننده کنکور نیست، سنجش یک کلمه کلی است که تست‌زنی فقط یکی از ابزارهای آن است؛ ارزیابی دانش آموزان می‌تواند به هزار راه و به‌صورت کیفی و در طول زمان انجام شود. نیازی نیست حتماً در طول یکسال این سنجش صورت گیرد، می‌تواند دو سال یکبار یا چندسال یکبار باشد و لزومی ندارد هرسال با نام سنجش دفترچه چاپ کنند.


وی با بیان اینکه فرزندان ما باید به‌صورت فرآیندی مورد ارزیابی قرار گیرند نه در مدت دو ساعت، اظهار کرد: اگر دانش‌آموز در آن دو ساعت دچار سردرد شد و نتوانست تست‌های خود را بزند، نتیجه‌اش چه می‌شود؟


سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش می‌تواند در مدت 12 سال دانش‌آموزان را بسنجند و پرونده‌ای از این سنجش در تمام حوزه‌های نقاشی، انشا، ریاضی، تاریخ، کاردستی، تعلقات دانش آموز، بازدیدها و حتی فیلم‌ها و عکس‌های مورد علاقه او تشکیل دهد و این پرونده در نظام‌ آموزشی به‌صورت اتوماتیک در اختیار دانشگاه‌ها قرار گیرد که وقتی این دانش‌آموز به هر دانشگاهی مراجعه کرد، مسئولان دانشگاه با یک تورق متوجه علایق او شوند که آیا آمادگی برای ادامه تحصیل در رشته مورد نظر را دارد یا خیر!


نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داد: مسئولان دانشگاه می‌توانند به دانشجویان پنج یا 6 ماه فرصت حضور در کلاس‌ها را بدهند اگر مسیر را ادامه داد و برنامه‌هایش را اتوماتیک پیش برد که در همان رشته تحصیل می‌کند و اگر نشد و تشخیص استاد این بود که نمی‌تواند، کار تمام شده است و او را به رشته دیگری هدایت می‌کنند.


وی با بیان اینکه سنجش دانش آموزان باید در یک فرآیند انجام شود، تصریح کرد: یقین بدانند کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم در بعد نظارتی این فرآیند کوتاه نمی‌آید و کار را محکم ادامه می‌دهد و نتایج آن را در جلسات آینده کمیسیون می‌بینید.


میرزاده با تأکید براینکه رهبر معظم انقلاب، مجلس و دولت همگی مواضعشان در زمینه تحول نظام آموزش کشور را مشخص کردند و اکنون زمان آن رسیده که قوه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور به موضوع ورود کنند، خاطرنشان کرد: چطور می‌شود که جلوی دانشگاه تهران شماره تلفن می‌زنند که پایان‌نامه می‌نویسیم! آیا این دزدی و خلاف آشکار نیست؟


سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: چرا صداوسیما این کتاب‌های کمک درسی را تبلیغ می‌کند و چرا به دختر و پسری اجازه می‌دهند به‌عنوان استاد و صاحبنظر کنکور در رسانه ملی صحبت کند. متأسفانه با وجود روشن بودن مواضع نظام، باز صداوسیما این تبلیغات را تکرار می‌کند.


نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: صداوسیما باید این تبلیغات را متوقف کند و از خیر چنین درآمدی بگذرد و مؤسساتی که کارشان رویه غلط کنکور را دنبال می‌کند باید اصلاح شوند.


وی با انتقاد از اینکه هیچ کجای دنیا علم را در رسانه تبلیغ نمی‌کنند گفت: علم را باید در مراکز آموزشی جستجو کرد و با کار پژوهشی به‌دست آورد؛ تبلیغات کتب آموزشی نه تنها هیچ کمکی به علم نمی‌کند، بلکه خلاف سند تحول بنیادین و اسناد بالادستی و منویات مسئولان عالی‌رتبه نظام است و باید متوقف شود.


سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، سازمان سنجش را نیز مسئول دیگر در این زمینه معرفی و تصریح کرد: سازمان سنجش باید هرچه زودتر اطلاعیه حذف کنکور را بدهد و بگوید ارزیابی دانش‌آموزان به روش‌های دیگری صورت می‌گیرد. قانون اساسی به‌صراحت بیان کرده که 85 درصد سنجش براساس سوابق تحصیلی باشد، اما 100درصد آن هم می‌تواند براساس سوابق دانش‌آموز باشد.


میرزاده بیان کرد: اصلاً یک سال در کشور کنکور برگزار نکنیم چه می‌شود؟ کشور اینهمه مدرک لازم ندارد، اکثر فارغ‌التحصیلان بیکار هستند و دانشگاه‌هایمان هم پر است، بنابراین اکنون برنامه‌ای تدوین کنیم که طبق سند بالادستی سنجش را با فلان روش انجام می‌دهیم به‌نظرم نباید برای برگزاری کنکور عجله داشته باشیم؛ در صورتی که اصل آن محل اشکال است.


انتهای پیام/4034/4123/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب