دانشگاههای نیجریه از بیتوجهی مالی رنج میبرند
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاههای جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سطح بودجه بخش آموزش یکی از عوامل تعیینکننده کیفیت آموزش و تحصیلات است. آموزش باعث رشد و توسعه یک کشور میشود.
آموزش باکیفیت میتواند منجر به دستیابی به اهداف توسعه پایدار در کشور شود. طی 40 سال گذشته 6 تا 9 درصد بودجه ملی نیجریه به وزارت آموزش و پرورش این کشور اختصاص یافته است. این بودجه ناچیز باید هزینههای سیستم آموزش عالی این کشور را نیز تأمین کند.
این در حالی است که در اکثر کشورهای آفریقایی بودجه بخش آموزش 11 تا 30 درصد است. نیجریه 60 سال پیش تنها دو مؤسسه آموزش عالی داشته است. در سال 1960 تصمیم گرفته شد دسترسی به آموزش عالی در تمام ایالتهای نیجریه فراهم شود.
با افزایش جمعیت نیجریه تعداد مؤسسات آموزش عالی در این کشور باز هم افزایش یافت. نیجریه در حال حاضر 160 دانشگاه رسمی دارد که شامل 43 مؤسسه دولتی، 48 مؤسسه ایالتی و 79 مؤسسه خصوصی میشود.
113 دانشکده پلیتکنیک، 71 دانشکده فناوری بهداشت، 153 مؤسسه نوآوری و 132 کالج فنی در نیجریه فعالیت میکنند. از 82 کالج آموزشی این کشور 22 مورد دولتی، 46 مورد زیر نظر ایالت و 14 مورد نیز خصوصی هستند.
با توجه به تعداد بالای مؤسسات آموزش عالی در نیجریه، تخصیص 6 تا 9 درصد از بودجه کل کشور نمیتواند نیازهای این بخش آموزشی را برطرف کند. اگر نیجریه بخواهد به لیگ کشورهای صنعتی بپیوندد باید بودجه بخش آموزشی را افزایش دهد.
انتهای پیام/4107/4021/
انتهای پیام/