دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 ارديبهشت 1398 - 15:37
عضو فرهنگستان فوتبال ایران:

هواداران مجازی، روی آتش سکوها بنزین می‌ریزند

عضو فرهنگستان فوتبال ایران معتقد است هواداران مجازی در شبکه‌های اجتماعی با تشکیل کانال و گروه و با ادبیات تحقیرآمیز و پرخاشگرانه،دست به تخریب تیم رقیب می‌زنند.
کد خبر : 378610
AG8I2551.jpg

احسان محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا هولیگانیسم را یک ناهنجاری رفتاری در حاشیه رقابت‌های ورزشی عنوان کرد و گفت: هواداران در فوتبال انگلیس تا سال‌ها از این شیوه برای مرعوب کردن رقیب استفاده می‌کردند و این آشوبگری‌ها حتی از مرزهای انگلستان هم فراتر رفت و عنوان «بیماری انگلیسی» را به آن دادند، چون در رقابت‌های باشگاهی اروپا، هواداران انگلیسی شهرهایی مانند پاریس، برلین و روتردام که میزبان آن‌ها بودند را به آشوب می‌کشیدند.


وی افزود: وقتی در ورزش «نفرت»، جای «لذت» را بگیرد و پیروزی به هر قیمتی به عنوان هدف انتخاب شود، بروز این رفتارها غیرمنتظره نیست. ما سال‌ها مدعی بودیم که بهترین تماشاگران دنیا را داریم اما حالا برگزاری یک مسابقه فوتبال، به یک مسئله نگران‌کننده تبدیل شده و دیدن سرهای شکسته و سنگ‌های پرتاب شده اتفاقی عادی به شمار می‌آید.


این فعال رسانه‌ای با بیان این‌که موضوع «هولیگانیسم در ورزشگاه‌های ایران» یک مبحث چند ساحتی است بیان داشت: اقدام دانشکده ارتباطات و رسانه برای ورود به این موضوع ستودنی و پاسخ به یک نگرانی جمعی است. چنین نگاه و رویکردی به مسائل روز باید توسط دیگر نهادهای علمی کشور هم، پی گرفته شود. 


محمدی گفت: ما در این حوزه نیازمند آن هستیم که چهره‌های فعال در رسانه و همچنین متخصصان دانشگاهی در حوزه‌های جامعه‌شناسی، روانشناسی و علوم رفتاری به این گونه مقوله‌ها به عنوان یک دغدغه ملی نگاه کنند و مشمول گذر زمان نشود چون تجربه نشان داده که انکار و نادیده گرفتن این گونه نارضایی‌های ممکن است باعث بروز تنش در حوزه‌های دیگر شود و باز برخی عنوان کنند که «غافلگیر شدیم».


عضو فرهنگستان فوتبال ایران افزود: ارائه راهکاری که به‌توان جمعیت پرشور و توفنده حاضر در ورزشگاه‌ها را متقاعد کرد تا از پرخاشگری نسبت به هم، داور و بازیکنان حریف دست بردارند آسان نیست اما نقش رسانه‌ها به ویژه فعالان شبکه‌های مجازی در این مقوله بسیار کلیدی است.


وی گفت: ما با پدیده‌ای به اسم «هوادار مجازی» روبرو هستیم که تا پیش از فعال‌شدن شبکه‌های مجازی به این شکل رخنه نداشت. این طیف که عموماً نوجوان و جوان هستند و به صورت فیزیکی در ورزشگاه‌ها به‌‍عنوان تماشاگر حاضر نمی‌شوند، در شبکه‌های مجازی با تشکیل کانال و گروه و با ادبیات تحقیرآمیز، پرخاشگرانه و توام با توهین‌های مکرر به شدت دست به تخریب تیم رقیب می‌زنند و به نوعی بنزین روی آتش سکوها می‌ریزند. 


این کارشناس فوتبال با بیان فقدان دروازه‌بانی خبر و همچنین عدم امکان متعهد کردن هواداران مجازی به مسئولیت‌پذیری در قبال خسارات ناشی از این سبک خبرپراکنی و نفرت‌افزایی افزود: در کنار زیرساخت‌هایی مثل نصب دوربین و شماره‌دار کردن بلیت و صندلی هواداران و افزایش امکانات رفاهی که از هیجان و تنش هواداران کم می‌کند؛ باید رسانه‌های رسمی و غیررسمی به یک وحدت برای پایان دادن به این خشونت‌ها برسند در غیراین‌صورت باز هم شاهد اتفاقات خونین و شرم‌آوری خواهیم بود که به هیچ‌وجه برازنده این کشور نیست.


انتهای پیام/4051/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب