مستاجرانی که صاحبخانهاند؛ دستاورد تازهای از پروژه مسکن مهر
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، پروژه مسکن مهر با هدف خانهدار کردن اقشار آسیبپذیر کشور در دولت گذشته کلید خورد، اما حالا بسیاری از خریداران این واحدها هم پول خرید خانه را دادهاند و هم به دلیل تحویل نگرفتن این خانه، اجاره نشیناند.
معاون وزیر راه و شهرسازی هم از بلاتکلیفی و عدم تحویل 20 هزار واحد مسکن مهر پرند به علت نداشتن خدماتی مانند آب و برق خبر داده است. با این حال وزارت راه و شهرسازی به دنبال اتخاذ تدابیری برای واگذاری واحدهای مسکن مهر بدون متقاضی است.
آبرسانی و برق رسانی به واحدهای مسکن مهر بر عهده وزارت نیرو است، اما مسئولان این وزارتخانه نیز تامین این امکانات و خدمات را در گرو تخصیص اعتبارات لازم میدانند. در این میان مردم با وجود پرداخت قیمتهای تعیین شده برای خانه، همچنان در سردرگمی و بلاتکلیفی به سر میبرند.
افتتاح مسکنمهر بدون آب و برق
یکی از خریداران مسکن مهر پرند در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره روند واگذاری پروژههای مسکن مهر این شهر جدید گفت: من در سال 90 اقدام به خرید امتیاز مسکن مهر فاز 6 پرند کردم و اکنون با وجود اینکه این واحدها تکمیل و حتی آئین بهرهبرداری از آن نیز برگزار شده، اما باید هنوز در خانه مستاجری خود زندگی کنم.
محمود دانشجو با بیان اینکه واحد مسکونی خریداری شده تکمیل اما فاقد انشعاب آب و برق است، افزود: مراحل ساخت این ساختمان و حتی رنگآمیزی داخل آن نیز در سال 93 به اتمام رسید، اما با گذشت بیش از یک سال همچنان انشعابهای آب و برق وجود ندارد.
یکی دیگر از خریداران واحدهای پروژه کوزو مسکن مهر در فاز 6 شهر جدید پرند نیز درباره واگذار نشدن واحدهای خریداری شده به خبرنگار آنا گفت: در ابتدای ثبت نام مسکن مهر اعلام شد که هر متقاضی باید مبلغی معادل 9 میلیون تومان بپردازد، اما پس از مدتی افزایش قیمت به این واحدها خورد و در نهایت نیز متقاضیان آورده خود را به 17 میلیون تومان افزایش دادند.
وحید فضلیان تصریح کرد: پس از افزایش قیمت واحدها به 17 میلیون تومان اعلام شد که باید باز هم مبلغ 9 میلیون تومان از سوی متقاضیان پرداخت شود که در این مرحله بسیاری از خریداران از پرداخت مبالغ اعلامشده امتناع کردند.
وی ادامه داد: علاوه بر فراهم نبودن امکانات زیربنایی آب و برق در واحدها، زمزمههای افزایش قیمت مجدد نیز به گوش میرسد و حتی بسیاری تحویل نشدن واحدها را به افزایش قیمت مجدد مربوط میدانند.
برقرسانی 17 درصد واحدهای مسکن مهر پرند و پردیس
در همین باره معاون خدمات مشترکین شرکت توزیع برق استان تهران با بیان اینکه تا کنون از 200 هزار واحد مسکن مهر در پرند و 60 هزار واحد مسکن مهر در پردیس فقط 45 هزار واحد برقرسانی شدهاند، به آنا گفته بود: تقریبا همه شهرستانها مسکن مهر دارند، اما بیشترین تعداد این واحدهای مسکونی در تهران و عمدتا شهرستانهای آن است، بنابراین بیشترین تامین برق نیز برای مسکن مهر از سوی شرکت توزیع برق استان تهران صورت میگیرد.
مسعود معماران با تاکید بر اینکه تاکنون همه واحدهای مسکن مهر دارای تفاهمنامه برقرسانی هستند، اظهار کرده بود: شرکت توزیع برق یک بنگاه اقتصادی و بدون بودجه دولتی است و ما باید از درآمدهای خود هزینهها را تامین کنیم، بنابراین دولت باید اقدامات تکلیفی و محل و زمان تامین هزینههای آن را مشخص کند.
به گفته وی اگر هزینه سایر زیرساختها نیز از سوی دولت یازدهم و وزارت راه و شهرسازی تامین شود، یقینا سایر واحدهای مسکن مهر هم برقرسانی خواهند شد. همچنین بسیاری از پروژههای مسکن مهر در پرند و پردیس تکمیل نشدهاند، اما در صورت پایان این پروژهها، شرکت توزیع برق استان تهران به تکالیف خود برای برقرسانی پایبند خواهد بود.
20 هزار مسکن مهر آماده تحویل پرند در انتظار آب و برق
از طرفی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید معتقد است که ساخت 100 هزار واحد مسکونی در شهر جدید پرند به معنای ساخت یک شهر با تمام کاربریهای شهری مانند مسجد، مدرسه، بیمارستان و غیره است و به همین دلیل ساخت یک شهر در فاصله زمانی کوتاه بسیار دشوار است.
محسن نریمان با بیان اینکه 20 درصد دو میلیون واحد مسکن مهر کشور در شهرهای جدید قرار داشته و 45 هزار واحد آن نیز بدون متقاضیاند، گفت: 20 هزار واحد مسکن مهر بزرگ آماده تحویل در شهر جدید پرند به علت نداشتن خدماتی مانند آب و برق فاقد امکان واگذاری است. از سوی دیگر نباید برای تحویل واحدهای مسکن مهر فشار وارد کرد، چرا که این واحدهای مسکونی باید همراه با خدمات روبنایی و زیربنایی واگذار شوند.
انتهای پیام/