دلایل مخالفت امام خامنهای با سند غربی 2030 چیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه امام و رهبری گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی دیروز با جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور بهمناسبت روز معلم دیداری داشتند.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار صمیمانه نکات بسیار زیاد و مهمی را درباره آموزش و تعلیم در کشور عنوان کردند. از جمله مهمترین این موارد به سند آموزشی و غربی «2030» میتوان اشاره کرد.
سند آموزشی 2030 نوعی از برنامهریزی سازمان ملل متحد به سردمداری کشورهای غربی برای ایجاد دهکده جهانی همراه با برنامههای تربیتی به سبک خودشان است. این دستورکار جایگزین اهداف توسعه هزاره شده که شامل ۱۷ هدف اصلی و ۱۶۹ هدف ویژه است که نقشه راه جامعهٔ بینالمللی را در زمینه توسعهٔ پایا برای 15 سال آینده ترسیم میکند.
برخی اهداف این سند با سیاستهای اصولی جمهوری اسلامی در تضاد آشکار است. یکی از برنامههای 2030 به اصطلاح حذف خشونت در درسهای دانشآموزان است؛ اما این مورد با تعریف غربیها باید مطابقت پیدا کند. حذف درسهایی مانند شهید فهمیده در برخی از کتابهای درسی و استفاده نکردن از کلماتی مانند ایثار، شهادت، جهاد از جمله اهداف خزنده و پنهان سند 2030 است.
رهبر انقلاب نیز بارها نکاتی را در مورد این سند عنوان کردند. آیتالله خامنهای دیروز در دیدار با فرهنگیان با تذکر به برخی از مسئولان آموزشوپرورش اعلام کردند: لُبّ کلام و جان کلام در این سند ۲۰۳۰ که فصل مهمّی مربوط به آموزش و پرورش دارد، این است که نظام آموزشی باید سبک زندگی را و فلسفه حیات را بر اساس مبانی غربی به کودک بیاموزد.
ایشان نکات بسیار زیادی دیگری هم درباره این سند بیان داشتند. آیتالله خامنهای افزودند: یعنی جنابعالی، انسان متدیّن و علاقهمند به کشورتان، علاقهمند به آیندهتان، در کلاس درستان سرباز برای غرب درست کنید.
رهبر انقلاب اسلامی با انتقاد شدید از برخی رفتارهای کشورهای غربی به مسئولان و معلمان اخطار دادند: شما اینجا بنشینید سرباز درست کنید برای انگلیس و فرانسه و آمریکا و بقیّه این وحشیهای کراواتزده، ادکلنزده ظاهرساز؛ همینهایی که آدم میکشند بدون اینکه خم به ابرو بیاورند، به آدمکش کمک میکنند بدون اینکه خم به ابرو بیاورند.
سال گذشته هم آیتالله خامنهای در دیدار با فرهنگیان به این موضوع اشاره کرده بودند. ایشان گفتند: این سند ۲۰۳۰ سازمان ملل و یونسکو و این حرفها، اینها چیزهایی نیست که جمهوری اسلامی بتواند شانهاش را زیر بار اینها بدهد و تسلیم اینها بشود... اگر چنانچه با اصل کار شما نمیتوانید مخالفت بکنید، حدّاقلّش این است که بِایستید بگویید جمهوری اسلامی خودش ممشیٰ دارد، خطّ و ربط دارد، ما سندهای بالادستی داریم... بنده از شورای عالی انقلاب فرهنگی هم گلهمند هستم؛ آنها باید مراقبت میکردند، نباید اجازه میدادند این کار تا اینجا پیش بیاید که ناچار بشویم ما جلوی آن را بگیریم و ما وارد قضیّه بشویم. اینجا جمهوری اسلامی است؛ اینجا، مبنا اسلام است، مبنا قرآن است؛ اینجا جایی نیست که سبک زندگی معیوب ویرانگر فاسد غربی بتواند در اینجا اینجور اعمال نفوذ کند.
بر اساس این گزارش گفتنی است؛ تهیه سند ملی آموزش 2030 و دادن تعهد به یونسکو با اصول 153، 77 و 125 قانون اساسی نیز در تعارض است. اصل 153 قانون اساسی گفته است: هر گونه قرارداد که موجب سلطه بیگانه بر منابع طبیعی و اقتصادی، فرهنگ، ارتش و دیگر شئون کشور شود، ممنوع است!
البته ناگفته نماند در مناظرهای انتخاباتی اردیبهشت سال 96، مصطفی هاشمیطبا، یکی از نامزدهای انتخاباتی جریان اصلاحطلب و کارگزاران و نزدیک به حسن روحانی از موافقت دولت تدبیر و امید با این سند ابراز خشنودی کرده و این را مهمترین دستاورد این دولت اعلام کرده بود و روحانی هم بعد از پیروزی در انتخابات سال 96 اعلام کرد که از این سند نمیگذرد!
انتهای پیام/4082/
انتهای پیام/