ایرانیها 2 برابر متوسط جهانی نمک مصرف میکنند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، زهرا عبداللهی در خصوص مضرات مصرف زیاد نمک، اظهار کرد: یکی از دلایل مهم ابتلا به فشارخون، مصرف زیاد نمک است و مردم ایران تقریباً دو برابر مقدار توصیهشده از سوی سازمان جهانی بهداشت، نمک مصرف میکنند.
وی تصریح کرد: در حالی که تمام افراد با سنی کمتر از 50 سال، باید در طول روز، کمتر از پنج گرم معادل حدود یک قاشق مرباخوری، نمک مصرف کنند که البته منظور از مصرف نمک، کل نمک موجود در مواد غذایی است که وارد بدن میشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: میزان توصیهشده مصرف نمک روزانه برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی، کمتر از 3 گرم معادل نصف قاشق مرباخوری در طول روز است هر چند در پیشگیری از پرفشاری خون، حتماً باید به نمک پنهان یا سدیم موجود در مواد غذایی مانند فستفودها، سسها، شور و ترشیها، تنقلات مانند چیپس، پفک و آجیل توجه کرد و مصرف زیاد اینها می تواند زمینه بروز فشار خون بالا را فراهم کند.
عبداللهی در ادامه از مصرف روزانه حداقل پنج واحد میوه و سبزیجات بهعنوان یکی از عوامل مؤثر در پیشگیری از فشار خون بالا یاد کرد و گفت: در طول روز با مصرف حداقل دو عدد میوه و سه واحد سبزی، صیفی و سالاد در وعدههای صبحانه، ناهار و شام میتوان از ابتلا به فشار خون بالا، پیشگیری کرد چون میوه و سبزیجات حاوی پتاسیم و منیزیم هستند.
وی ضمن تأکید بر اهمیت محدود کردن مصرف فستفودها در پیشگیری از پرفشاری خون، یادآور شد: انواع ساندویچ، پیتزا، سوسیس و کالباس، حاوی مقدار زیادی نمک و چربی هستند بنابراین مصرف بیرویه فستفودها خود میتواند خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزایش دهد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: مصرف ناکافی شیر و لبنیات نیز بهعنوان یک عامل خطر میتواند در بروز فشار خون بالا تأثیرگذار باشد چون شیر و لبنیات حاوی و منبع عمده کلسیم هستند و در مواردی که کمبود دریافت کلیسم ایجاد میشود، خطر ابتلا به پرفشاری خون بالا میرود چون در تحقیقات مختلف ثابت شده که مصرف کلسیم در بروز فشارخون بالا، نقش دارد.
انتهای پیام/4105/پ
انتهای پیام/