دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1398 - 15:12
جلالی در دانشگاه آزاد مراغه:

پدافند غیرعامل نیازمند کار دانشگاهی است

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت:‌ پدافند غیرعامل در حوزه‌های فناورانه، صددرصد علمی، دانش‌پایه و نیازمند کار دانشگاهی است.
کد خبر : 376422
02.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از مراغه، سردار جلالی ظهر امروز در دومین کنفرانس پدافند سایبری که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه برگزار شد با بیان آمادگی این سازمان برای همکاری همه‌جانبه با دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هدف حوزه سایبری و پدافند غیرعامل، ایجاد بازدارندگی است. بازدارندگی یعنی کاری کنیم که دشمن از قدرت ما بترسد و حمله نکند. مصداق آیه شریفه وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ وَمِن رِّبَاطِ الْخَیلِ تُرْهِبُونَ ... که می‌فرماید «بروید و خودتان را قوی کنید که دشمنان خدا و دشمنان شما از شما بترسند و به شما حمله نکنند.»


وی افزود: البته باید گفت که بازدارندگی سه قسمت است نخست اگر دشمن حمله کرد، شما آنقدر قوی باشید که با مشت نخست از پای نیافتید دوم قدرت پاسخ داشته باشید، اگر حمله کرد شما هم حمله کنید و سوم قدرت پشیمان کنندگی داشته باشید یکی خوردید، ده تا بزنید؛ بنابراین باید در حوزه پدافند، آسیب‌ناپذیر باشیم و با داشتن حداکثر تاب‌آوری در برابر تهدیدات و  مقاومت بالا  آسیب‌پذیری‌هایمان نزدیک به صفر باشد.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: پدافند غیرعامل در حوزه‌های فناورانه، صددرصد علمی و دانش‌پایه و نیازمند کار دانشگاهی است؛ بنابراین دانشگاه‌های سراسر کشور از جمله دانشگاه آزاد اسلامی اگر بتوانند به سؤالات ما جواب بدهند ما بشدت حمایت می‌کنیم.


جلالی درباره نقش مهم شبکه‌های اجتماعی در جامعه گفت: شبکه‌های اجتماعی یکی از نیازهای واجب و ضرورت اجتماعی امروز بشر بوده و انسان پیشرفته بدون آنها زندگی‌اش مختل می‌شود؛ اما شبکه اجتماعی که پایگاهش دست دشمن باشد، در حقیقت سلاحی است علیه ما. اینها باید زیرساخت‌هایش ملی و بومی بوده و مدیریتشان دست خودمان باشد که بتوانیم آن را اداره کنیم که اگر به ما حمله کردند بتوانیم پاسخ دهیم و این موضوعی کاملاً اساسی است.


وی دانشگاه‌ها را پایگاه اصلی راهبردشناسی در زمینه حوزه‌های سایبری دانست و تصریح کرد: پدافند سایبری مخلوط شده با فناوری نو و این فناوری‌ها ترکیبی از تهدید و فرصت‌ها درست کرده‌اند. رویکرد ما باید استفاده از فرصت متقابل در برابر تهدیدات باشد؛ بنابراین برای هر حوزه فناور، راهبرد لازم است که چگونه از تهدیدش اجتناب و از فرصت‌هایش استفاده کنیم. نقش دانشگاه‌ها در این زمینه با هدایت پایان‌نامه‌ها به سمت تهدیدشناسی حوزه سایبری، قابل توجه و چشمگیر می‌تواند باشد.


قرائت پیام دکتر طهرانچی


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه نیز با قرائت پیام دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به همایش گفت: امروزه تهدیدات غیرنظامی کشورهای جهان را به مقابله با آن واداشته و چنان مصمم به محافظت از دست آوردها می‌شوند که غفلت از آن موجب از دست رفتن تلاش چند ساله‌شان می‌شود.


محمدرضا ولیلو افزود: دانشگاه‌ها می‌توانند در راستای انجام رسالت خودشان در زمینه پرورش نیروهای توانمند، آگاه‌سازی عمومی، علمی کردن موضوعات خصوصاً در بحث فضای سایبری و پدافند غیرعامل، خدمات شایانی ارائه دهند.


وی افزود:‌ محورهای این کفرانس جنگ نرم، قدرت نرم، دفاع سایبری، اصول پدافند سایبری، دیپلماسی پدافند سایبری، بومی‌سازی پدافند سایبری، نسل آینده تهدیدات سایبری، شناسایی حملات آتی سایبری، اصول و چارچوب پدافند سایبری، زیست‌بوم سایبری و نقش آن در پدافند سایبری، نقد و بررسی قوانین و مقررات بین‌المللی و داخلی در حوزه پدافند سایبری و موضوعات مرتبط با پدافند سایبری هستند.


دومین کنفرانس ملی پدافند سایبری امروز پنجم اردیبهشت ماه با حضور بیش از 300 نفر از محققان، دانشجویان، اساتید و علاقه‌مندان به حوزه پدافند غیرعامل و فضای سایبری خصوصاً دانشجویان و اساتید حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه برگزار شد.


انتهای پیام/4122/4121/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب