دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 ارديبهشت 1398 - 17:24
محمدرضا اسکندری:

بازار با انتزاع وزارت بازرگانی تنظیم نخواهد شد

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: با انتزاع وزارت بازرگانی، نه‌تنها بازار مدیریت نخواهد شد بلکه تنظیم بازار محصولات کشاورزی نیز دچار مشکل می‌شود.
کد خبر : 375903
36.jpg

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمدرضا اسکندری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر، با اشاره به خسارات ناشی از سیل اظهار کرد: سدها مانع از خسارات بیشتر شدند، اما نکته مهم آن است که آبخیزداری هم در کنار سدسازی باید مورد توجه قرار گیرد.


*توجه به آبخیزداری در کنار سدسازی


اسکندری با تأکید بر نقش آبخیزداری در کنترل سیلاب‌ها  افزود: اگر عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری جدی گرفته می‌شد، پنج برابر بارندگی امسال هم  مهارشدنی بود  و به کشاورزی خوزستان چنین خسارتی وارد نمی‌شد.


وی با استناد به رقم کل خسارات سیل در کشور، گفت:  کل خسارات سیل در کشور ۳۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که ۱۳ هزار میلیارد تومان آن در بخش کشاورزی بوده است.


*آسیب کشاورزی از انتزاع وزارت بازرگانی


مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در مورد طرح دولت برای انتزاعی وزارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن تصریح کرد:‌ طبق قانون برنامه پنجم توسعه نباید بیش از ۱۸ وزارتخانه داشته باشیم و در صورت نیاز باید حداقل دوسوم روی نمایندگان مجلس به آن روی دهند و البته باید توجه داشت که با احیای وزارت بازرگانی نه‌تنها وضع بهتر نمی‌شود، بلکه اوضاع تولید در کشاورزی بدتر نیز خواهد شد.


وی با اشاره به تولیدات داخلی و شارژ ذخایر استراتژیک کشور، تصریح کرد: طبق آمار برای تنظیم بازار مرغ شب عید ۵۰ هزار تن و برای ماه مبارک رمضان نیز ۵۰ هزار تن مرغ وارد شده است، درحالی‌که ظرفیت تولید مرغ کشور الآن  به سه میلیون تن رسیده و باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که از تولید داخل حمایت شود و ذخایر استراتژیک از تولید داخل تأمین شود.


اسکندری برنامه‌ریزی را شرط اصلی تحقق اهداف دانست و تأکید کرد: با مدیریت و برنامه‌ریزی می‌توان مصرف روغن کشور را ظرف سه سال در داخل تأمین کرد و با اصلاح نژاد دام‌ها نیز مصرف گوشت قرمز را از داخل تأمین کرد.


*نظارت حلقه مفقودی مدیریت بازار


وی با انتقاد از شرکت پشتیبانی امور دام در تنظیم بازار محصولات پروتئینی، گفت: نهاده‌های دامی باید با نظارت کامل به بازار وارد شوند وگرنه سر از بازار دلالی درمی‌آورند، باید نظارت داشت نهاده‌های وارداتی ارزان از طریق تشکل‌ها و اتحادیه‌ها در اختیار مرغداران و دامداران قرار گیرد و در نهایت نیز محصول تولیدی را از آن‌ها به قیمت مناسب تحویل گرفت و در دسترس مردم قرارداد.


اسکندری با اشاره به نظارت ضعیف بر بازار گوشت، افزود: وقتی حواله ۱۰ تن گوشت گرم از یکی از شرکت‌های زیرمجموعه پشتیبانی امور دام دریافت شود و به همه پیشنهاد فروش حواله داده شود، معلوم است که در توزیع گوشت گرم وارداتی که با ارز دولتی واردشده نظارت کافی وجود ندارد.


*شفافیت مالی و مشارکت مردم در سازمان اقتصادی کوثر


اسکندری درباره ساختار تشکیلاتی سازمان اقتصادی کوثر، تصریح کرد: سازمان اقتصادی کوثر وابسته به بنیاد شهید است و از اعتبارات دولتی استفاده نمی‌کند.


وی با اشاره به فعالیت‌های سازمان اقتصادی کوثر، افزود: در سال ۹۷ با هدف شفافیت مالی و مشارکت مردم، پروژه نیروگاه زاگرس کرمانشاه و مجموعه مرغ ماهان در بورس عرضه شد و در ۲۰ دقیقه ۳۳۶ هزار نفر سهام عرضه‌شده را خریداری کردند.


انتهای پیام/4083/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب