دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 ارديبهشت 1398 - 09:09
به‌مناسبت روز زمین پاک؛

چه بلایی سر این کره خاکی آوردیم/ آماری وحشتناک از تخریب محیط زیست

امروز روز زمین پاک است که از سال 1969 میلادی به این عنوان شناخته شده است ولی آیا می‌دانید سالانه چه میزان تخریب محیط زیستی بر روی این کره خاکی صورت می‌گیرد؟
کد خبر : 375284
63334.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دوم اردیبهشت ماه که برابر با 22 آوریل است در کشور ما با عنوان روز زمین پاک شناخته می‌شود، مناسبتی که از سال 1969 با عنوان روز زمین در اجلاس یونسکو معرفی شد و از آن پس کشورهای مختلفی در سراسر جهان این روز را جشن گرفته و به‌مدت یک هفته پس از آن را به فعالیت‌های زیست محیطی اختصاص می‌دهند.


این روز برای انسان‌ها یادآور آن است که زمین و زیست بوم آن برای ما شرایط حیات و زیستن را فراهم کرده است و ما نیز در برابر آن به‌عنوان نوع بشر وظیفه داریم در راستای ارتقای هماهنگی با طبیعت و زمین به‌منظور دستیابی به نیازهای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی‌مان تلاش کنیم.


شالوده اصلی این روز مشارکت همگانی و پیش‌نیاز آن ارتقای آگاهی همه افراد در این خصوص است، آگاهی و دانشی که شناخت نسبت به انسان به‌عنوان جزئی از سیستم طبیعت و نقشی که می‌تواند در تداوم آن داشته باشد را منتقل کند.


در این میان جوامع می‌بایست بتوانند با در پیش گرفتن رویه‌هایی خاص ارتباط انسان‌ها را با زمین و مسئولیتی که تک تک آنها در قبال نسل‌های آینده خود دارند را به آنها نشان دهند.


بیان حقایقی درباره آسیب‌هایی که انسان از طریق اقداماتش به نوع خود و زمین وارد می‌کند می‌تواند اهمیت توجه به این روز را بیش از پیش نشان دهد.


1- از دهه 1950 که پلاستیک مورد استفاده بشر قرار گرفت تاکنون حدود 8 میلیارد و 300 میلیون تن پلاستیک تولید شده است که از این میزان تقریباً 91 درصد آن قابلیت بازیافت ندارد و صدها و یا حتی هزاران سال در طبیعت باقی می‌مانند.


2- در هر دقیقه در جهان حدود یک میلیون بطری پلاستیکی خریداری می‌شود که کمتر از نیمی از آن بازیافت می‌شود.


3- ذرات میکروسکوپی در اقیانوس‌ها بیشتر از ستاره‌های کهکشان راه شیری است.


4- آلودگی‌ها سالانه یک میلیون پرنده دریایی و حدود 100 میلیون پستاندار دریایی را در سال از بین می‌برد.


5- ایالات متحده آمریکا به تنهایی 30 درصد آلودگی‌های جهان را تولید و همزمان 25 درصد منابع طبیعی جهان را مصرف می‌کند.


6- چین و آمریکا در تولید دی‌اکسید کربن در جهان مقام اول و دوم را دارند.


7- میزان استفاده مواد شیمیایی در خانه‌ها چند برابر بیشتر از میزان مواد شیمیایی است که در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


8-امارات متحده عربی یکی از بزرگ‌ترین کشورهای تولید‌کنندگان زباله و مصرف‌کننده آب است.


این تنها بخش اندک و بسیار کوچکی از بلاها و تخریب‌هایی است که بشر بر سر این کره خاکی آورده است و اگر به همین آمار جزئی اکتفا کنیم به حجم نگران‌کننده بلایی که بر سر زمین وارد می‌شود باید تأسف خورد.


ذکر این حقایق بیانگر این موضوع است که همه ما به‌عنوان نوع بشر بر‌ روی یک کره خاکی با منابع محدود زندگی می‌کنیم و در صورتی‌که بدون توجه محدودیت منابع به این روند ادامه دهیم نسل‌های آینده ما از شرایط قابل زیست برای تداوم حیات بر روی زمین برخوردار نخواهند بود.


منابع:
whc.unesco.org
www.conserve-energy-future.com


انتهای پیام/4105/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب