نمیگذارم کسی چوب لای چرخ خیرین سلامت بگذارد/ سیاسیکاری نمیکنم
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، سعید نمکی در دیدار رئیس و مدیران مجمع خیرین سلامت کشور اظهار کرد: بنده حق ندارم وزارت بهداشت را به سیاست آلوده کنم البته ممکن است خودم دیدگاههایی داشته باشم اما بنا دارم که از تمام ظرفیتهای کشور و همه اندیشههایی که دلشان برای آینده این مملکت میتپد، استفاده کنم.
وی تصریح کرد: اعتقاد دارم که دولت در سالهای آینده بدون کمک مردم، خیرین و سازمانهای مردمنهاد کار مؤثری نمیتواند انجام دهد. در یک دوران با پنج دلار، فرزندانمان را علیه 6 بیماری مهلک مسری قابل پیشگیری با واکسن، واکسینه میکردیم و عوامل تهدیدکننده سلامت، محدود بود اما امروز عواملی مانند فشار خون، دیابت، حوادث جادهای، سرطانها، سلامت روان و شیوه زندگی نادرست، نظام سلامت را دچار بحرانهای شدید کرده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تقدیر از تلاشهای وزرای بهداشت پیشین، خاطرنشان کرد: به نظر بنده، در امور خیرین دو سه خطای استراتژیک داشتهایم؛ اول اینکه از آنها با برنامه کمک نگرفتهایم. هفته پیش به استان فارس سفر کردم و در شهرهای مختلف آن حاضر شدم و احساس کردم که چه پتانسیل عظیمی از خیرین سلامت در کشور داریم که مغفول مانده و نهتنها یک منطقه یا استان، بلکه ایران را میتوان با استفاده از ظرفیت خیّرین، ساخت.
نمکی با بیان اینکه به سرمایه برخی از خیرین سلامت، جفا کردهایم، گفت: متأسفانه میبینیم که گاهی در فاصله 15 کیلومتر در دو شهرستان، دو کار جزیرهای موازی انجام دادهایم و منابع را به هدر دادهایم درحالیکه اگر به خیرین میگفتیم که بر اساس نقشه راه سلامت، میتوانید در این مکان یا این حوزه مشارکت داشته باشید، به مردم هر منطقه و کلیت نظام سلامت خیر میرساندیم.
وزیر بهداشت تأکید کرد: به جای اینکه سازمان خودمان را غیردولتی کنیم، خیرین سلامت را دولتی کردهایم. همیشه میگویم که یک دایناسور با تنه بزرگ و مغز کوچک ایجاد کردهایم که کل کشور را به گل میکشاند و متأسفانه میخواهیم خیرین را هم به این معضل مبتلا کنیم و ساختار مردمنهاد جامعهمحور را میخواهیم دولتی کنیم.
وی یادآور شد: سومین خطای ما در وزارت بهداشت در استفاده از ظرفیت خیّرین این بود که با سرمایه و منابع پاک خیّرین، در برخی موارد آلودگی ایجاد کردهایم و خیّرین را این قدر پشت درهای بسته نگه داشتهایم.
نمکی افزود: وزارت بهداشت با سایر وزارتخانهها متفاوت است و مطلقاً نباید به سیاست آلوده شود و امور خیرین سلامت هیچ ارتباط و ضرورتی ندارد که در یک معاونت خاص، ادغام شود بلکه باید یک ساختار مستقل مردمنهاد با تصمیمگیری بیرون از وزارت بهداشت برای خیرین، متولی آن باشد و آن سازمان باید برای وزارت بهداشت تصمیم بگیرد و وزارت بهداشت باید نقشهها و استانداردها را مشخص کند.
وی تأکید کرد: نمیگذارم که کسی چوب لای چرخ خیرین سلامت بگذارد و فردی را که بخواهد ترمز کار خیر را بکشد، برکنار خواهم کرد و با هیچ کسی هم تعارف ندارم.
وزیر بهداشت از مجمع خیرین سلامت به عنوان اتاق فکر وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: مجمع خیرین سلامت، برای مشارکت خیرین در حوزه سلامت، مرامنامه تهیه کند که ما باید چه کنیم. در استان فارس از خیرین خواستم که نقشه راه برای آینده نظام سلامت این استان تهیه کنید که میخواهم به چه چیزی برسیم.
وی یادآور شد: از مجمع خیرین سلامت میخواهم که در کنار خیرین استانها، نقشه راه توسعه 5 سال آینده نظام سلامت هر استان را تهیه کند و سهم خیرین و دولت مشخص باشد و نیازی به اخذ مجوز و مراحل بوروکراسی اداره نداشته باشد.
انتهای پیام/4076/پ
انتهای پیام/