دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جاوید در گفتگو با آنا:

دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت بالایی در نگاه علمی به موسیقی محلی دارد

پژوهشگر موسیقی بومی ایران گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در نگاه علمی به موسیقی محلی ظرفیت بالایی دارد.
کد خبر : 374252

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در آیین انتخاب چهره سا‌ل هنر انقلاب که بیست و هفتم فروردین و  همزمان با آخرین روز از هفته هنر انقلاب در حوزه هنری برگزار شد، از هوشنگ جاوید موسیقی‌دان و پژوهشگر برجسته نواهای آیینی و موسیقی نواحی و بومی ایران به خاطر سه دهه فعالیت در این حوزه تقدیر به عمل آمد.


جاوید که فارغ‌التحصیل رشته فیلمبرداری از دانشگاه صداوسیما است،  هم‌اکنون علاوه بر فعالیت‌های پردامنه پژوهشی و میدانی در عرصه کشف نغمه‌های کهن و بومی موسیقی آیینی و محلی، مدرس گروه هنر دانشگاه آزاد علی‌آبادکتول نیز هست. موسیقی آیینی قوم ترکمن: سیری بر جایگاه اهل بیت(ع)، موسیقی رمضان در ایران، آشنایی با موسیقی مناطق و نواحی ایران و آخرین خنیاگر(شرح حال زندگی حاج قربان سلیمانی) از کتاب‌هایی است که این پژوهشگر حوزه موسیقی تاکنون منتشر کرده است.


جاوید در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: از این که به جای حضور مستقیم و مداوم در عرصه موسیقی به عنوان نوازنده یا آهنگساز به عرصه پژوهش در موسیقی نواحی پرداخته‌ام به هیچ وجه پشیمان نیستم. در سال‌های نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی، می‌دیدم که نگاه به فرهنگ و موسیقی بومی بسیار ضعیف است. جامعه تحت تأثیر تبلیغات گذشته، نگاه علمی و ژرفی به موسیقی نواحی ایران نداشت. بنابراین در حالی که می‌توانستم در زمینه‌های دیگر تولید موسیقی فعال شوم، کاملاً خودجوش و به قول مقام معظم رهبری آتش به اختیار عمل کردم. به سمت درک  حکمت‌های مستور در پشت نغمه‌های محلی و ارتباط آنها با فرهنگ بومی رفتم. اکنون هم از طی کردن این مسیر خشنودم. دغدغه من کشف لایه‌های پنهان، اما ارزشمند موسیقی ایرانی است.


مدرس گروه هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آبادکتول با اشاره به ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی در گردآوری و تدوین موسیقی بومی و آیینی در قالب علمی گفت: در نهادهای تصمیم گیرنده آموزش عالی از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، بخشی تحت عنوان شورای گسترش رشته‌های علمی داریم. من طرحی  را در  واحد علی‌آبادکتول تدوین کرده‌ام. بر مبنای این طرح به مرکزیت دانشگاه آزاد اسلامی، رشته آوازهای مذهبی ایران ایجاد می‌شود تا در پرتو آن، بتوانیم هنر موسیقی مذهبی را به صورت رشته درسی از طریق دانشگاه آزاد اسلامی ارائه کنیم.


 وی افزود:  به نظر من دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به قدرت مانور و اختیاراتی که در حوزه آموزش عالی دارد می‌تواند در برخی مصوبات آموزشی آموزش عالی کشور در رشته‌های هنری و به ویژه موسیقی تجدیدنظر کند، مثلاً تقسیم‌بندی هنر موسیقی به دو رشته نوازندگی ساز ایرانی و نوازندگی ساز خارجی کار درستی نبود. دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند خودش سرمشق مستقلی را در این زمینه  تعریف کند؛ امیدوارم به‌زودی در دانشگاه آزاد اسلامی شاهد ایجاد رشته‌هایی مثل موسیقی بلوچی، کردی و ترکی نیز باشیم که باعث افتخار این نهاد آموزشی خواهد بود.


 انتهای پیام/4122/4104/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
سپهر
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۶
۰
سلام چه جالب که پرده از چهره های گمنام بر می دارید مرحبا
قالیشویی ادیب