دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1394 - 14:20
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده:

مشارکت زنان در عرصه‌های سیاسی با عدالت در اخذ مسئولیت‌ها همخوانی ندارد

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر کمرنگ بودن مشارکت زنان در عرصه‌های سیاسی گفت: این مسئله با نگاه رئیس جمهوری که بر وجود عدالت در اخذ مسئولیت‌ها تاکید دارند همخوانی ندارد.
کد خبر : 37402

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با حضور در مراسم افتتاحیه گردهمایی مشاوران امور زنان وزارت آموزش و پرورش گفت: با ورود کشور به دهه چهارم انقلاب و ماه‌های پایانی برنامه پنجم توسعه، دولت یازدهم میراث دار وضعیتی شده که از توسعه نامتوازن در ابعاد مختلف رنج می‌برد و علیرغم پتانسیل‌ استان‌ها توسعه متوازن هنوز در کشور اتفاق نیفتاده است ولی جای امیدواری است که در آستانه تدوین برنامه ششم دولت این فرصت را دارد که بتواند زمینه‌های تحقق توسعه متوازن را در کشور فراهم کند.


وی با تاکید بر اینکه حوزه زنان و خانواده نیز متاثر از وضعیت کلی جامعه بوده است و مستثنی از آن نیست، گفت: زنان و خانواده نیز در جنبه‌های مختلف زندگی دچار عدم تعادل‌ها و عدم توازن‌ها بوده است. اگرچه زنان در حوزه‌های مختلف مثل آموزش و بهداشت دستاوردهای خوبی داشته‌اند و توانسته‌اند به پیشرفت‌هایی در این عرصه‌ها دست یابند، اما میزان پیشرفت‌های آنها در بخش‌های مختلف یکسان نیست. پیشرفت زنان در عرصه‌های سیاست، اقتصاد، فرهنگ و ... به اندازه پیشرفت آنها در حوزه‌های آموزش و بهداشت نبوده است و همواره عدم توازن در دسترسی به فرصت‌ها و منابع وجود داشته است.


معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه سعی داریم در برنامه ششم توسعه فاصله و شکاف‌های موجود بین بخش‌های مختلف حوزه زنان را کاهش دهیم، اظهار کرد: همین شکاف‌ها منجر به این شده که در گزارش‌های بین‌المللی رتبه پایینی به ایران تعلق بگیرد که سعی داریم این رتبه و وضعیت را تغییر دهیم.


وی با بیان اینکه برخی اعتدال را یک گفتمان می‌دانند، افزود: از نظر من اعتدال یک رویکرد و روش است؛ رویکردی که








حضور زنان در مجلس کمتر از سه درصد است و در بخش‌های دیگر در خوشبینانه‌ترین شرایط به یک درصد هم نمی‌رسد و این مسئله با نگاه رئیس جمهوری که بر وجود عدالت در اخذ مسئولیت‌ها تاکید دارند همخوانی ندارد

از طریق آن بتوان بین آرمان‌ها و واقعیت‌ها توازن برقرار کرد. بنابراین سعی داریم با اتکا به شناخت درست وضعیت موجود کشور به سمت آرمان‌ها حرکت کنیم. در تدوین برنامه ششم توسعه نیز شناخت عدم توازن‌ها، شناخت درست وضعیت موجود، آسیب‌ها و مطالبات امری تعیین کننده است.


مولاوردی با بیان اینکه در دو سال اخیر مقدمات رسیدن به شناخت آسیب‌ها و مطالبات و وضعیت موجود را فراهم کرده‌ایم، گفت: امیدواریم این بررسی‌ها به عنوان اسناد پشتیبان برنامه ششم در اختیار همگان قرار گیرد.


وی با اشاره به اینکه در این مسئله با چالش‌های جدی مواجه هستیم و بحث ساختار، برنامه و بودجه از جمله بحث‌های مطرح شده در حوزه زنان و خانواده است گفت:‌ در این دو سال تلاش کردیم یک ساختار موثر و مناسب در حوزه زنان و خانواده داشته باشیم اما لازم به ذکر است که سیاست چابک سازی، روان سازی و کوچک سازی دستگاه‌ها مورد توجه دولت قرار دارد. بنابراین نباید دنبال ساختارسازی باشیم آنچه که ما مطرح کردیم ساختار موثر است که باید تعریف شود. سعی داریم این امر را از طریق رابطه با دستگاه‌ها و استان‌ها محقق کنیم.


معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه باید به جای فعالیت محوری به سمت اثربخشی حرکت کنیم، اظهار کرد: در برنامه چهارم توسعه دستگاه‌های مختلف موظف بودند بخشی از بودجه خود را به حوزه زنان تخصیص دهند و باید در برنامه ششم توسعه نیز رابطه موثر و اثربخشی با دستگاه‌ها در حوزه زنان ایجاد شود. امروز در حال بررسی هستیم که ببینیم چطور می‌توانیم این رابطه را ایجاد کنیم.


وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بحث زنان و فعالیت‌های آنها در همه کشورهای دنیا وجود دارد، گفت:‌ در سطح سازمان ملل نیز به بحث زنان توجه می‌شود، به طوری که از ادغام چهار آژانس تخصصی، نهاد زنان ملل متحد شکل گرفته و مباحث هنجارسازی‌ها در حوزه زنان را در برنامه‌های سازمان ملل پیگیری می‌کند. در همه کشورها این تشکیلات وجود دارد و هیچ کشوری نیست که مکانیسم‌های پیشرفت زنان در آن وجود نداشته باشد. هدف و ماموریت آنها این است که برنامه و بودجه را حساس به جنسیت کنند و آثار تصمیمات کلان از نظر جنسیتی مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد. این پایش و نظارت را دستگاه‌ها باید داشته باشند.


مولاوردی ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد اعتماد به زنان و شایستگی‌های آنها گفت: وزارت آموزش و پرورش و رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما می‌توانند در این عرصه فعال باشند و کمک‌رسان ما در شکل گیری فرهنگ و اعتماد درست به شایستگی‌های درست در جامعه باشند.


وی با تاکید بر اینکه مشارکت زنان در عرصه‌های سیاسی کمرنگ است، ادامه داد:‌ حضور زنان در مجلس کمتر از سه درصد است و در بخش‌های دیگر در خوشبینانه‌ترین شرایط به یک درصد هم نمی‌رسد و این مسئله با نگاه رئیس جمهوری که بر وجود عدالت در اخذ مسئولیت‌ها تاکید دارند همخوانی ندارد. بنابراین کارگزاران نیز از این نگاه باید تبعیت کنند.


معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به برنامه‌های اجرا شده در حوزه زنان با همکاری وزارت آموزش و پرورش گفت:‌ طی دو سال اخیر توانستیم چند برنامه در چند استان اجرا کنیم و امیدواریم تا دو سال آینده یک برنامه ملی را برای همه استان‌ها عملیاتی کنیم.


وی با تاکید بر اینکه برنامه ششم توسعه برنامه‌ای پروژه‌محور است، اظهار کرد: برنامه پنجم برنامه‌ای کلی نگر و آرمان گرایانه است و در حال حاضر بسیاری از مواد آن عملا به اجرا درنیامده است. سعی داریم برنامه ششم برنامه‌ای پروژه‌محور باشد. در حوزه زنان نیز می‌خواهیم چند پروژه را طراحی کنیم که آغاز و پایان آن مشخص باشد تا در پایان برنامه ششم توسعه بتوانیم شاخص‌های ارتقاء یافته را اندازه‌گیری کنیم. تفاوتی که این برنامه با برنامه‌های سابق دارد این است که قرار است واقع‌بینانه نوشته شود و کشور را به توسعه منطقه‌ای، موضوعی و بخشی برساند.


مولاوردی با بیان اینکه یکی از بحث‌ها در برنامه ششم توسعه می‌تواند عدالت آموزشی باشد، گفت: سعی داریم بتوانیم تعادل را از نظر نقش‌های اجتماعی و توازن بین کار و زندگی زنان برقرار کنیم زیرا در شرایط کنونی در اثر اشتغال، جسم و روح زنان، زندگی خصوصی، وظایف همسری و مادری آنها لطمه می‌بیند. در حالی که شرایط باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر حفظ امنیت شغلی، زنان بتوانند به مسئولیت‌های همسری و مادری خود نیز بپردازند.


معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه با بیان اینکه قصد نداریم این توقع را در جامعه ایجاد کنیم که در شرایط پساتحریم همه مشکلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... کشور حل خواهد شد، گفت: انتظار داریم بخشی از مشکلات حوزه زنان خاصه در بخش امنیت شغلی آنها در دوران پساتحریم حل شود.


مولاوردی در پایان با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه 14 محور باید مورد بررسی قرار می‌گرفت، تصریح کرد: زمان کافی نبود که در برنامه ششم 14 مورد را بررسی کنیم. بنابراین با اولویت‌بندی مسائل را پیش خواهیم برد و به سمت حل چند مساله حرکت خواهیم کرد تا بخش اعظم انتظارات جامعه را برآورده کنیم.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب