تعامل دانشگاه با جامعه جزو مسئولیتهای اجتماعی دانشگاه است
به گزارش خبرنگار آموزش و پژوهش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، وحید احمدی در جلسه نشست هماندیشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که صبح امروز با حضور استادان و صاحبنظران برجسته دانشگاهها و مؤسسات آموزشی عالی کشور و با محوریت تعامل دانشگاه با جامعه و نظام مدیریت آموزش عالی که در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، اظهار کرد: در ابتدای سال 97 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با جمعی از اساتید دانشگاهی دیدار داشت که در این دیدار، به بحث و تبادل نظر درباره برخی از مسائل و مشکلات موجود جامعه و دانشگاه پرداخته شد.
وی افزود: در آن دیدار مباحثی در خصوص تعداد دانشگاهها، تعداد دانشجویان و مباحث مرتبط با دانشجویان، اشتغال، بودجه دانشگاهها و تجهیز آزمایشگاهها، آییننامه ارتقا و قوانین و دستورالعملهای مرتبط با استادان، معیشت استادان، اخلاق پژوهشی، ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه، افزایش اختیارهای دانشگاهها و استادان، نقش و اهمیت پژوهشکدهها و پژوهشگاهها، ضرورت ایجاد یک اکوسیستم و نظام نوآوری جدید مطرح شد.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در ادامه عنوان کرد: امروز وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به حضور کمرنگ دانشگاهها و مراکز آموزشی در حل مسائل و مشکلات کنونی جامعه اشاره و اعلام کرد مسائلی از قبیل اشتغال، مسائل اجتماعی، توسعه کسبوکار، صنعت و بهطورکلی مقولههایی که اندیشههای پژوهشمحور، نتایج پژوهشهای کاربردی و حضور اندیشمندان دانشگاهی میتواند در رونق و حل آنها تأثیرگذار باشد، این موارد از جمله مسائلی هستند که نقش دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی در حل آنها باید پررنگتر از حال حاضر باشد.
احمدی افزود: در سال 97 موارد مطرح شده را بیشتر مورد بررسی قرار دادیم و اقداماتی در راستای اجرایی شدن آنها نیز انجام شد اما با توجه به گستردگی و پراکندگی مباحث و ضرورت وجود برنامهریزی مناسب در راستای عملی کردن آنها، مقرر شد اولاً این نشستها در طول سال ادامه داشته باشد، ثانیاً محورهای مورد طرح در این نشستها بهطور نظامیافته و تخصصیتر مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد تا در صورت دریافت نظرها و پیشنهادهای سازنده و عملیاتی، برنامهریزی لازم در راستای اجرای هر چه سریعتر آنها برای همان سال صورت گیرد.
مشاور وزیر و دبیر نشست هماندیشی با استادان و صاحبنظران دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری در ادامه خاطرنشان کرد: از همین رو در ابتدای سال 98 برنامه نشست هماندیشی با صاحبنظران و اندیشمندان دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری بهمنظور تبادل نظر درباره محورهای مشخص، پیشبینی و مسئولیت اجرایی آن برعهده مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گذاشته شد.
رئیس مرکز تحقیقات علمی سیاست علمی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب و فرمایشات رهبر در ابتدای سال 98 گفت: برگزاری نشستهای هماندیشی لازم در جهت حل مسائل و مشکلات جامعه از کارهای اساسی است که باید در بین جامعه دانشگاهی و مراکز علمی و پژوهشی کشور رخ دهد. در همین راستا بهمنظور هدفمندسازی مباحث این نشست، دو محور اصلی تعامل دانشگاه با جامعه (مسئولیت اجتماعی دانشگاه) و نظام مدیریت آموزش عالی تعیین و برای دریافت نکته نظرات استادان و صاحبنظران به دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری اعلام شد تا پیشنهادها و نظرات استادان و صاحبنظران گردآوری و جمعبندی شود و در نهایت بهصورت کتابچهای ارائه شود.
احمدی با بیان اینکه موضوع تعامل دانشگاه با جامعه از جمله موضوعاتی است که هم دغدغه رهبر معظم انقلاب و هم دغدغه استادان دانشگاه و صاحبنظران است، بیان کرد: توجه به این موضوع بهدلیل تأثیرات بسیار مفید و سازندهای که در بخش توسعه، رونق اقتصادی و همچنین ارتقای رفاه اجتماعی خواهد داشت، بر کسی پوشیده نیست. از سوی دیگر اصلاح و بهبود سیستم نظام مدیریتی دانشگاهها نیز باعث میشود که اثربخشی تعاملات دانشگاهها با جامعه بیشتر به عرصه ظهور برسد.
وی در پایان گفت: با توجه به اهمیت موضوع و جایگاه دانشگاهها و مراکز پژوهشی در حل مسائل و مشکلات جامعه، نظرات و پیشنهادات استادان و صاحبنظران بهصورت مدون و در قالب برنامه عملیاتی در دستور کار مسئولان قرار میگیرد. اگر تعامل درست و سازنده بین دانشگاه و جامعه در همه ابعاد ممکن برقرار شود، علاوه بر شکوفایی و رونق تولید در جامعه باعث افزایش شادابی و نشاط در بین مردم جامعه میشود و مردم به وجود دانشگاههای خود افتخار خواهند کرد و آنها را بهعنوان پشتوانه علمی، توانمند و مؤثر در کنار خود احساس خواهند کرد و این امر باعث پویایی بیشتر جامعه خواهد شد.
انتهای پیام/4107/4084/
انتهای پیام/