دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 فروردين 1398 - 19:50
قزوه:

برخی در پی ریشه‌کن کردن درخت پربار شعر انقلاب هستند

شاعر مطرح کشورمان معتقد است که عده‌ای در پی ریشه‌کن کردن درخت پربار و ریشه‌دوانده شعر انقلاب هستند.
کد خبر : 372599
_L3H9961.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از حوزه هنری، علیرضا قزوه با اشاره به نقاط قوت و ضعف هنر انقلاب پس از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی، گفت: واژه هنر انقلاب از جنس خود انقلاب و هنر است. انقلاب ایران در میان انقلاب‌هایی که در طی 200 سال گذشته در جهان رخ داده منحصربه‌فرد است؛ از این جهت که به عنوان انقلابی فرهنگی و هنری و ادبی در سراسر دنیا شناخته شده است. اگر فرهنگ را وسیع‌تر در نظر بگیریم در مرحله بعد به هنر می‌رسیم و هنر اول ایرانی‌ها ادب است.


وی افزود: چیزی که از هنر پس از گذشت 40 سال از انقلاب نشان داده می‌شود هنر اصیل نیست. هنر اصیل آن است که امثال شهید آوینی‌ها آن را نشان دادند. همچنین از حوزه هنری به عنوان یکی از پایگاه‌های ارائه هنر اصیل می‌توان نام برد.


قزوه با تعریف هنر از هنرمندان کنونی انتقاد کرد و گفت: هنر، عشق و الهام است و در روزگار ما برخی از افرادی که نام خود را هنرمند گذاشته‌اند به اعتقاد من هوس‌‌پیشه نام دارند. هنر باید الهام باشد؛ الهامی که استاد شهریار به‌خوبی تعریف کرده «سر ساید به پای وحی»؛ هنر ریشه در قرآن و فطرت پاک دارد و باید از آن حراست کرد.


وی ادامه داد: هنر است که انقلاب را نجات می‌دهد و انقلاب بود که هنر را به درجات تعالی رسانید. از تعارف‌ها باید گذشت و به تعریف‌های درست رسید. هنر تعریف دقیقی دارد و اگر بر مبنای هنر جلو برویم، اتفاق‌های خوبی که در حوزه هنری شاهد بخشی وسیعی از آن هستیم می‌افتد.


قزوه درباره کم‌لطفی‌هایی که در زمینه شعر و ادبیات شده خاطرنشان کرد: شعر انقلاب حرکت و جریان‌سازی خودش را به‌خوبی انجام داده اما معارض دارد و عده‌ای در پی ریشه‌کن کردن درخت پربار و ریشه‌دوانده شعر کشورمان هستند. آن‌ها افراد هوس‌پیشه با افکار امپریالیستی هستند و ضد فطرت پاک انسانی اقدام می‌کنند.


قزوه در مورد دوران اوج هنر انقلاب عنوان کرد: دهه 60 دوران موفقی برای هنر انقلاب بوده است. دهه 60 دوران پاک‌بازی برای هنر بوده است. در آن دوران عده‌ای در تلاش بودند که هنرمندان اصیل را به خاک‌بازی وادار کنند اما هنرمندان هنر را پاک و پرچم آن را بالا نگه داشتند.


وی درباره هنر انقلاب گفت: هنر انقلاب مظلوم است و روزبه‌روز شاهد رشد آن هستیم اما «شومن‌ها» نمی‌گذارند گنجینه‌های هنر انقلابی را نشان دهیم و تعریف نادرستی از هنر انقلاب را به مردم ارائه می‌دهند.


یازدهمین جشنواره بین‌المللی شعر و داستان انقلاب همزمان با پنجمین هفته هنر انقلاب و معرفی چهره هنر انقلاب در سال 97 همزمان شده است.


انتهای پیام/4072/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب