تخریب بیش از 90 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی خوزستان
قاسم ساعدی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، درباره آخرین اخبار و آمار مربوط به سیل در استان خوزستان و پیگیریها و اقدامات مجلس در این زمینه اظهار کرد: سیل در 24 استان کشور جاری و ساری است و بارندگیهای مستمر بهویژه در استانهای شمالی، غربی و جنوبی بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: در برخی از استانها، سیل در یک مقطع زمانی و بهصورت آنی رخ میدهد و بهطور مثال یک یا دو روز و یا یک هفته طول میکشد؛ اما در بعضی از استانها مانند خوزستان این رخداد بهصورت مستمر و طولانی است.
ساعدی افزود: در استان خوزستان رودخانه کرخه از بهمن سال 97 تاکنون طغیان کرده و بهصورت مستمر آب آن بالا آمده و افزایش داشته است. در استان لرستان نیز سیلهای مخربی رخ داده است. در پاییندست کارون نیز سیلابها اثرات بسیار مخربی بر منازل مسکونی و زمینهای کشاورزی وارد کرده است.
خسارتهای ناشی از سیل در سراسر کشور بسیار زیاد است
نماینده مردم دشتآزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه بسیاری از شهرستانهای اطراف رودخانه کرخه در استان خوزستان گرفتار سیلاب شدهاند و بسیاری از زمینهای کشاورزی نابود شده و زیر آب رفتهاند. امروز که نگاه میکنیم، خسارتهای ناشی از سیل در کشور بسیار بسیار زیاد است. دولت نیز در بُعد امکانات و ابزارآلات از تمام توانش در راستای برطرف کردن بحران استفاده کرده است و بهصورت مستمر به مشکلات سیلزدگان در استانهای مختلف بهویژه لرستان، گلستان و خوزستان رسیدگی میکند.
ساعدی تصریح کرد: واقعاً اقدامات و امدادرسانی خوبی از سوی نهادهایی مانند هلالاحمر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت کشور و وزارتخانههای مختلف صورت گرفته و اکثر نهادها پا به پای مردم در تلاش برای کاهش صدمات ناشی از سیل و امدادرسانی هستند. در کنار آنها بسیج، سپاه و ارتش نیز حضور گسترده و مستمری در استانهای سیلزده داشتهاند.
جبران خسارتهای سیل از صندوق توسعه ملی
وی درباره اقدامات مجلس شورای اسلامی برای کاهش صدمات ناشی از سیل گفت: در نخستین جلسه سال 98 مجلس بعضی از نمایندگان استانهای سیلزده آخرین وضعیت استان خود را در گزارشی ارائه کردند. مجلس نیز مصوب کرد که بخشی از بودجه سال 98 برای جبران خسارت سیلزدگان اختصاص یابد. البته در بودجه امسال برای اتفاقات چنینی موردی پیشبینی نشده بود؛ بنابراین پیشنهاد شد که از صندوق توسعه ملی و به اذن مقام معظم رهبری بخشی برای جبران خسارت سیلزدگان اختصاص داده شود که گویا در نامهای به رهبری از سوی رئیس جمهور این مهم صورت گرفته است.
ساعدی درباره بحثهای پیش آمده درباره مبلغ کم وامهای ارائه شده به سیلزدگان بیان کرد: قرار است 5 میلیون تومان بهصورت بلاعوض به سیلزدگان اختصاص یابد. در بعضی از مناطق نیز این وام بلاعوض به 10 میلیون تومان میرسد. در کنار آن، وامهای با سود چهار درصد نیز اختصاص یافته و نهادهایی مانند بهزیستی و کمیته امداد نیز به همه افراد زیر پوشش خود متعهد به جبران خسارت هستند. البته باز هم تأکید میکنم حجم خسارات ناشی از سیل بسیار گسترده است.
تخریب 45 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی دشت آزادگان بر اثر سیل
نماینده مردم دشتآزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی درباره برآورد میزان خسارات ناشی از سیل در سراسر کشور گفت: بهصورت قطعی نمیتوان درباره میزان خسارتها صحبت کرد؛ چراکه هنوز سیل جاری و ساری است و تا پایان نیابد نمیتوان در این خصوص برآوردی داشت؛ اما در خوزستان تاکنون فقط بیش از 90 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی که بیشتر گندم بوده و نیز باغات مردم تخریب شده است. فقط در دشت آزادگان 45 هزار هکتار زمین کشاورزی که فصل برداشت آنها نیز رسیده بود، تخریب و نابود شده است.
ساعدی از اقشار و اصناف مختلف که با بسیج همگانی به یاری هموطنان سیلزده در سراسر کشور شتافتند و با آنان ابراز همدردی کردند، قدردانی کرد.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/