دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 فروردين 1398 - 02:15
یک آسیب‌شناس اجتماعی:‌

خطر تک‌فرزندی در کمین خانواده‌های ایرانی است

یک آسیب‌شناس اجتماعی گفت: متأسفانه موضوعی که در بسیاری از خانواده‌ها دیده می‌شود، مسئله تک‌فرزندی است و بیش از 35 درصد از خانواده‌های ایرانی تک فرزند هستند.
کد خبر : 371506
n83155805-72753925.jpg

مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درخصوص خطرات تک‌فرزندی گفت: متأسفانه موضوعی که امروزه در بسیاری از خانواده‌ها دیده می‌شود، مسئله تک‌فرزندی است. بر طبق آمارها بیش از 35 درصد از خانواده‌های ایرانی تنها یک فرزند دارند اما مشکل اینجاست که بسیاری از این خانواده‌ها از پیامدهای زیان‌بار این موضوع مطلع نیستند و نمی‌دانند که آثار منفی جبران‌ناپذیری در تنها بودن فرزندان برای‌شان به‌وجود می‌آید.


این آسیب‌شناس اجتماعی افزود: خانواده‌هایی که اصولاً چند فرزند داشته‌اند معمولاً خانواده‌هایی پر جنب و جوش‌تر هستند. بچه‌ها بیشتر تحرک دارند و خانواده‌ها فرصت استراحت بیشتری خواهند داشت.


وی با تأکید بر اینکه در خانواده‌های تک‌فرزندی تحرک کمتری وجود دارد، تصریح کرد: در خانواده‌های تک‌فرزند شور و نشاط کمتری حاکم است و خانواده‌ها مجبورند بیشتر وقت خود را برای پر کردن تنهایی بچه با او سپری کنند. این امر برای والدین و خانواده‌ها آسیب‌های روانی سنگینی را برجای می‌گذارد.


ابهری با اشاره به اینکه خانواده‌های تک‌فرزند حساسیت بیشتری در مورد فرزندان به‌خرج می‌دهند، خاطرنشان کرد: کوچک‌ترین آسیب یا مشکل جزئی اشتغال ذهنی برای پدر و مادر ایجاد می‌کند و به همین دلیل این امر می‌تواند سبب درگیری و اختلاف میان زن و شوهر نیز شود.


این آسیب‌شناس اجتماعی عنوان کرد: کودک نیز در این میان آسیب زیادی می‌بیند زیرا سختگیری خانواده‌ها نسبت به بچه‌ها بیشتر است و به همین دلیل این گروه از کودکان حساس‌تر می‌شوند. این قبیل کودکان نمی‌توانند تصمیمات درستی را در زندگی اتخاذ کنند و در برابر مشکلات نیز قدرت تحمل‌شان پایین‌تر می‌آید.


وی ادامه داد: وابستگی این گروه از کودکان به پدر و مادر بیشتر می‌شود و این موضوع عدم استقلال آنها را در پی دارد. این بچه‌ها پرتوقع و خودخواه و مغرور بار می‌آیند.


ابهری با اشاره به اینکه در این خانواده‌ها، این کودکان نمی‌توانند کنترل درستی بر احساسات خود داشته باشند، اظهار کرد: خشم، ترس، علاقه و سایر احساسات از مواردی است که در کودکانی که در خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، کمتر قابل کنترل است و این مشکلی است که گاهی اوقات خانواده‌ها مجبور به مداوای آن می‌شوند.


این استاد دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: عدم برقراری ارتباط از دیگر معضلاتی است که این گروه از بچه‌ها با آن روبه‌رو می‌شوند. وقتی فرزندی در خانواده با خواهر و برادر خود بازی می‌کند، نحوه ارتباط با آنها را می‌آموزد اما کودکان تک‌فرزند از این موهبت محرومند و این سبب می‌شود که ارتباط اجتماعی ضعیفی با دیگران داشته باشند. این کودکان بیشتر وقت خود را به تلویزیون و بازی‌های کامپیوتری سپری می‌کنند و در واقع دنیای مجازی را جایگزین دنیای واقعی می‌کنند و این در آینده نیز اثرات مخربی برای‌شان به‌دنبال دارد.


وی با تأکید بر اینکه بچه‌های تک‌فرزند الگوی مناسبی نیز برای زندگی ندارند، به اهمیت فرزندآوری اشاره کرده و گفت: بهترین راه برای جلوگیری از مشکلات تک‌فرزندی، تشکیل خانواده‌های چند فرزندی است و این می‌تواند هم در درون خانواده و هم در جامعه تأثیر مستقیمی داشته باشد.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب