وزیر بهداشت: چاپ بیشمار مقاله در مجلات فاقد ارزش علمی، تولید علم نیست
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر سید حسن هاشمی در مراسم افتتاح شصت و دومین دوره آزمون دانشنامه تخصصی و بیست و نهمین دوره آزمون دانشنامه فوق تخصصی ضمن ابراز خوشحالی از این که دولت یازدهم سلامت را یکی از اولویتهای مهم خود قرار داده است، گفت:با تاکیدات مقام معظم رهبری و حمایت های رئیس جمهوری توانستیم تا حدی مشکلات حوزه سلامت را برطرف کنیم.
وی در ادامه به افزایش انتشار مقالات علوم پزشکی طی سالهای اخیر در کشور اشاره کرد و گفت: طی سالهای 2013 تا کنون رشد علمی بیشتر شده اما آنچه که مهم است توجه به کیفی بودن مقالات و استفاده از آنها در علم و فناوری و تولید ثروت است.
دکتر هاشمی همچنین، یکی از وظایف اصلی وزارت بهداشت را توجه به حوزه آموزش پزشکی بیان کرد و گفت: برای این حوزه برنامههای خوبی آماده شده است که در صورت اجرایی شدن خوب آنها شاهد تغییرات خوب و مثبتی در سال های آینده در حوزه آموزش پزشکی خواهیم بود.
به گفته وزیر بهداشت؛ بخش عمده خدمات ارائه شده در دو حوزه بهداشت و درمان، بدون تلاش حوزه های آموزش و پژوهش امکان پذیر نیست.
دکتر هاشمی با تاکید بر ضرورت تغییر و اصلاح در حوزه آموزش پزشکی، گفت: حدود 30 سال است که آموزش پزشکی نه از نظر طول دوره و نه از نظر محتوای دوره تغییری نکرده است.
وزیر بهداشت افزود: با اضافه کردن فوق تخصص و فلوشیپ به آموزش پزشکی آسیب وارد شده و اکنون شاهد کاهش پزشک عمومی هستیم.
وی تاکید کرد: چنانچه بخواهیم در کشور نظام ارجاع ایجاد کنیم باید در این محور دانشجو تربیت کنیم.
وزیر بهداشت با توجه به وجود طرح تعهد خدمت نیروی انسانی برای رشتههای پزشکی، گفت: لازم است برای برخی از رشتهها طرح برداشته شود و یا این که به منظور کوتاه شدن طول دورهها برای برخی از رشتهها، دورههای آموزشی مرتبط با آن رشته را در هم ادغام کنیم.
دکتر هاشمی افزود: نباید با تعدد آزمون ها تنها به سنجش محفوظات پرداخت و از بعد مهارتی افراد غافل شد.
وی همچنین بر مهارت توام با دانش که منجر به ارائه خدمات با کیفیت در حوزه های بهداشت، درمان و فن آوری و خلق ثروت از طریق کسب مهارت میشود، تاکید کرد و خواهان اصلاح طول دوره و رشتههای بورد تخصصی شد.
وزیر بهداشت در ادامه، با تاکید بر ضرورت سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت، خاطرنشان کرد: دولت به تنهایی نمیتواند به حوزه سلامت سامان دهد و لازم است در ارائه خدمات آموزشی از بخش خصوصی نیز استفاده شود.
دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود، بر لزوم پایداری منابع طرح تحول سلامت به منظور تداوم این طرح تاکید کرد و گفت: لازم است حوزه سلامت اقتصادی شود.
وی همچنین، خواهان همکاری بیمه ها شد و گفت: بیمه میتواند رفتار سازی کند و فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در حوزه سلامت را پوشش دهد.
انتهای پیام/