دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس پژوهشگاه شاخص‌پژوه:

برنامه‌ای برای مدیریت بحران در کشور وجود ندارد

رئیس پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی شاخص‌پژوه گفت: آسیب‌های فراوانی که در سیل اخیر ایجاد شد، نشان از نبود برنامه مدون برای مدیریت بحران در کشور دارد.
کد خبر : 370288
photo_2019-03-30_11-43-12.jpg

امیر محمودزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط‌زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص خسارات فراوان ناشی از بارندگی‌ها در نخستین روزهای سال جدید اظهار کرد: آسیب‌های فراوانی که در سیل اخیر ایجاد شد، نشان از نبود برنامه مدون و حساب‌شده برای مدیریت بحران در کشور دارد.


وی اضافه کرد: اتفاقاتی که در شهر آق‌قلا در شمال کشور و شیراز در جنوب کشور رخ داد، نشان داد که دولت برنامه‌ای برای جلوگیری از حوادث طبیعی مانند سیل ندارد.


رئیس پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی شاخص‌پژوه با تأکید بر اینکه در شیراز بارندگی کوتاه فاجعه‌ای بزرگ را رقم زد، ادامه داد: نگاهی به سیر حوادث در شیراز نشان می‌دهد که هیچ مدیریتی در پشت کارهایی که انجام می‌گیرد وجود ندارد؛ در سیل شیراز بیشترین آسیب به توریست‌هایی وارد شد که برای بازدید از این شهر به شیراز سفر کرده بودند و مکان‌گزینی هتل شیراز حکایت از این دارد که بسیاری از ساخت‌وسازها با بی‌تدبیری ساخته‌ شده است.


محمودزاده تصریح کرد: نتیجه این عدم برنامه‌ریزی سبب می‌شود که ارگان‌ها نتوانند در شرایط بحرانی با هم هماهنگ شوند و عدم مدیریت در این حوادث توسط دولت سبب شد که مقام معظم رهبری دستور دهند تا ارتش، سپاه و نیروهای نظامی برای مهار این فاجعه وارد میدان شوند.


وی با اشاره به این‌که مشخصاً دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها برنامه‌ای برای مهار حوادث را در اختیار دولت قرار نداده‌اند، ادامه داد: این ماجرا نشان داد پژوهشگاه‌های تخصصی برنامه‌ای در شرایط بحرانی ندارند و به همین دلیل بحث بازیابی پژوهشگاه‌های تخصصی کشور در این میان مهم جلوه می‌کند.


رئیس پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی شاخص‌پژوه با تأکید بر اینکه کمیسیون اصل ۹۰، نامه احیای این پژوهشگاه را داده است ادامه داد: با توجه به تخصصی بودن پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی شاخص پژوه که در زمینه مدیریت بحران فعالیت داشت می‌توان از نتایج تحقیقات این مرکز به عنوان بازویی برای مدیریت بحران به خصوص سیل و زلزله استفاده کرد.


محمودزاده با اظهار امیدواری از اینکه دولت مسائل سیاسی را از مباحث علمی جدا کند، عنوان کرد: باید کار علمی صورت گیرد تا بتوانیم از این فجایع جلوگیری کنیم.


انتهای پیام/4087/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب