پویش «رونق تولید» شکل بگیرد/ دولت رقیب مردم یا رقیب تحریم؟
حسن بیادی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره نحوه مواجهه دولت با چالشهای احتمالی در سال 98، گفت: دولت بهعنوان قوه مجریه در نظام مقدس جمهوری اسلامی كه اكثر قدرت اجرایى در دست اوست باید بهگونهای برنامهریزی کند که در کسبوکار و درنتیجه توسعه تولید و اشتغال تسهیل صورت بگیرد و موانع موجود در این مسیر ازجمله فساد خانمانبرانداز اداری کاهش یابد. این مهم تنها با توسعه بخش خصوصی و کمحجم کردن دولت انجام میگیرد. این مسیر ممکن است آفتهایی هم داشته باشد و سازمانهای غیررسمی برای سوءاستفاده هم شکل بگیرد که دولت باید با تقویت عناصر و سازمانهای نظارتی این آفتها را کنترل کند، ولی متأسفانه در سال ۹۷ شاهد جدیت آنچنانی از سوی دولت در این زمینه نبودیم.
دولت معاش مردم را به برجام گِره زد
وی ادامه داد: دولت بهزعم بسیاری از کارشناسان میتوانست در سال ۹۷ که سال تأثیرگذاری در اقتصاد ایران بود، بهتر عمل کند؛ چراکه از ابتدا سعی کرد معاش مردم را به موضوع برجام و دیگر مسائل جهانی گِره بزند. در حالیکه برای خروج طرفهای مقابل از معاهده برجام هیچ برنامه مدونی نداشت و این مسئله بهنوعی از همگسستگی مدیریتی را رقم زد که خیلی هم به مسئله تحریمها ارتباطی نداشت، ازاینرو پیشبینی میشود سال ۹۸ نیز این مشکلات به شکل بدتری ادامه داشته باشد، مگر اینکه دولت بهطور جدی امیدش را از استکبار جهانی قطع و به توانمندیهای داخلی اتکا کند، البته این موضوع به این معنی نیست که با دنیا قطع ارتباط کنیم، ولی باید با اقتدار با دنیا ارتباط داشته باشیم و این موضوع تقریباً با توجه بهشرایط کنونی دنیا ضرورت دارد.
سازمانها و نهادهای عمومی بهجای رقابت با تحریمها با مردم رقابت کردند
دبیرکل جمعیت آبادگران جوان اسلامی با بیان اینکه ۱۱ سال است که رهبر معظم انقلاب توجه مسئولان را همیشه و در تمامی جلسات و سخنرانیهایشان به مسائل اقتصادی متوجه کردهاند، تصریح کرد: این نشان میدهد که از نظر معظمله چقدر مسائل اقتصادی برای کشور اهمیت دارد؛ جنگ اقتصادی امروز را ایشان ۱۱ سال پیش تذکر دادند ولی متأسفانه دولتها و دیگر سازمانها و نهادهای عمومی به آن توجه نکردند و بهجای اینکه با تحریمها رقابت کنند با مردم رقابت کردند. شرایط کنونی ثابت کرد که باید هنر تبدیل کردن تهدیدها به فرصت را با گماردن مدیران لایق و انقلابی داشته باشیم و اگر اینچنین نباشد، بیشک دچار بحران جدیتری میشویم.
وی افزود: از سوی دیگر نامگذاری سالها یک حرکت نمادین است که مقام معظم رهبری سعی میکنند توجه مردم و مسئولان را به یک مسئله اصلی متوجه کنند تا نقاط قوت آن مورد توجه و نقاط ضعف آن نیز مورد بررسی قرار گیرد. بهنظر میرسد دولت، نهادهای حاکمیتی و مردم همه باید دستبهدست هم بدهند تا زیرساختهای شعار سال محقق شود، البته شرایط کنونی تحریم و تهدیدها و جنگ تمامعیار اقتصادی علیه مردم ایران میتواند زمینه را برای یک همبستگی بزرگ ملی و فرصت استراتژیک برای عدم وابستگی و همچنین بهمنظور تحقق این شعار فراهم سازد.
باید پویش «رونق تولید» بهراه انداخت
بیادی ادامه داد: پویش بزرگ «رونق تولید» را باید توسط جوانان انقلابی و کارآمد بهراه انداخت؛ چراکه کمک میکند تا هم کارگاههای کوچک رونق گیرد، هم اینکه بخشی از مسائل بیکاری رفع شود و چرخهای کارخانجات بزرگ بچرخد.
عضو شورای مرکزی جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت به الزامات تحقق شعار «رونق تولید» اشاره کرد و گفت: همت عمومی مسئولان، كارمندان و مردم برای توليد و صادرات محصولات، ايجاد امنيت اقتصادی، سياسی و اجتماعی برای توليدكننده و صادرات، تأمين مالی توليدكننده با نرخ بهره بانکی پایين، حل مشكل ضمانتنامههای ارزی و فاينانس پروژهها و حل مشكل انتقال پول و ارز بين ايران و ديگر كشورها، ايجاد شركتهای بازاريابی خارجی توانمند و اصلاح قوانين صادراتی، اصلاح ارتباطات و حل مشكل تحريمها با كشورهای همسايه و هدف، كمک به افزايش حضور بخش خصوصی در اقتصاد و كاهش نقش نيروهای دولتی در اقتصاد، جذب سرمايههای خارجی با ايجاد امنيت اقتصادی، تسريع حملونقل و اصلاح قوانين و عوارض گمرکی با كشورهای هدف، مبارزه جدی با اشرافیگری، رانتخواری، رشوه و فساد اداری بهخصوص با مسئولان و دوستان و آشنايان ردههای بالا، كاهش بهره بانکی، تخصيص معافيت مالياتی به كارآفرينان و نیز تخصيص مشوقها و كمک مالی و يارانهای به توليدكننده از مواردی هستند كه توليدكننده را تشويق به توليد میكند.
بیادی بیان کرد: اگر این ملزومات رعایت نشوند، فرمايشات رهبر معظم انقلاب در حد شعار باقی خواهد ماند و توليدكنندگان زير خروارها مشكلات مقرراتی و مالی و اقتصادی و قانونی مثل سالهای گذشته خفه خواهند شد.
دبیرکل جمعیت آبادگران جوان اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در این سال جدید با توجه به تنگناهای جدی در سیاست خارجی کشور و بحرانهای اقتصادی با حرکت در مسیر عملگرایی برای تحقق بخشیدن به شعار رونق تولید، بهطور جدی باید به جنگ فساد خانمانبرانداز اداری و موانع تولید رفت تا با جلوگیری از نفوذ دشمنان به منابع مالی کشور مبارزه و برخورد با مفسدان اقتصادی، فرآیند توسعه و عدالت و رونق اقتصادی، رفع معضل بیکاری، بالا بردن ارزش پول ملی، تسهیل در رفاه و معاش مردم شهیدپرور صورت پذیرد.
انتهای پیام/4079/ن
انتهای پیام/