دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1398 - 12:00
پرسه در دانشگاه‌های جهان/1؛

پیشرفته‌ترین دانشگاه‌های جهان کدامند؟

مؤسسات آموزش عالی امروزی خط مقدم پیشرفت‌های فناورانه و نوآورانه محسوب می‌شوند. به همین بهانه به سراغ پیشرفته‌ترین دانشگاه‌های جهان و امکانات آنها رفتیم.
کد خبر : 369624
SwissTech_convention_center_03.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-هانا حیدری؛ دسترسی بیشتر به تکنولوژی‌های روز می‌تواند تجربه دانشگاهی ارزشمندی را برای دانشجویان به ارمغان بیاورد. فرقی نمی‌کند که یک دانشگاه برنامه دارد موج جدیدی از تکنولوژی را در مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های خود ایجاد کند یا از تکنولوژی‌های پیشرفته در کلاس‌های درس خود استفاده کند؛ پردیس مؤسسات‌ آموزش عالی یکی از پیشرفته‌ترین مکان‌های روی زمین است.


به‌عنوان بخشی از جستجو برای برترین مؤسسات آموزش عالی که بالاترین حد ارزش تحصیلی را برای دانشجویان فراهم می‌کند، به دنبال پیشرفته‌ترین دانشگاه‌ها و کالج‌ها از نظر تکنولوژی در دنیا رفتیم. محققان برای پیدا کردن پیشرفته‌ترین مؤسسات آموزش عالی، وب‌سایت‌های دانشگاه‌ها، نظرسنجی‌های ملی از دانشجویان کالج‌ها و دانشگاه‌ها، پایگاه‌های اطلاعاتی درباره علوم کامپیوتری، بیومتریک و شبکه‌های اجتماعی و برندگان جایزه‌های معتبر مانند جایزه نوآوران را بررسی کردند.


نتایج این تحقیقات نشان داد که سیستم آموزشی در کشوهای مختلف نواقص زیادی دارد و مخاطبان برای مقایسه دانشگاه‌های پیشرفته از نظر تکنولوژی نیاز به معیارهای ثابتی دارند. بنابراین دانشمندان سیستم امتیازدهی استانداردی طراحی کردند تا مؤسسات آموزش عالی را ارزیابی کنند. در ادامه این سیستم امتیازدهی را توضیح می‌دهیم.


جوایز اصلی ملی یا بین‌المللی برای تکنولوژی یا نوآوری، دو امتیاز و جوایز منطقه‌ای یا محلی برای تکنولوژی یا نوآوری یک امتیاز برای دانشگاه دارد. به ازای هر 3 هزار متر مربع فضای اختصاص‌یافته به مرکز تحقیقاتی یا آزمایشگاه یک امتیاز، به ازای هر نوع تسهیلات یا مراکز تحقیقاتی که به دانشجویان کارشناسی فرصت تحقیقاتی ارائه می‌کند یک امتیاز، به ازای هر برنده جایزه نوبل که به‌عنوان سخنران یا اعضای هیئت علمی در دانشگاه مشغول به فعالیت است یک امتیاز و ارائه تکنولوژی‌های پیشرفته‌ در کلاس درس، سالن اجتماعات یا دانشکده‌ها یک امتیاز به مؤسسات آموزش عالی داده می‌شود.


پس از بررسی چند صد مؤسسه آموزش عالی دانشمندان پیشرفته‌ترین دانشگاه‌ها و کالج‌ها از نظر تکنولوژی را معرفی کردند که در ادامه با آنها آشنا می‌شویم.


1. مؤسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان



مؤسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان با امتیاز 242 پیشرفته‌ترین مؤسسه آموزش عالی در دنیاست. این مؤسسه که مختص آموزش، تحقیق و پیشرفت در حوزه تکنولوژی است، در زمینی به مساحت 136 هکتار در نزدیکی دریاچه ژنو واقع شده است. مؤسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان 250 آزمایشگاه دارد که دانشجویان می‌توانند پروژه‌ه‌های تحقیقاتی شخصی خود را در آن انجام بدهند.


بودجه این مؤسسه توسط دولت فدرال سوئیس تأمین می‌شود و یکی از مراکز ملی برای تعالی علم و تکنولوژی و مرکزی باری تعامل میان جامعه دانشمندان و صنعت است. مؤسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان به دلیل معماری منحصربه‌فردش به پارک علم و فناوری نیز مشهور است.


این مؤسسه آموزش عالی 7 هزار دانشجو و 3 هزار استاد، کارآفرین و هیئت علمی در هفت مؤسسه تحقیقاتی خود دارد. تاکنون 21 نفر از برندگان جایزه نوبل در این دانشگاه تدریس کرده‌اند.


2. مؤسسه تکنولوژی فدرال زوریخ



مؤسسه تکنولوژی فدرال زوریخ با 228 امتیاز دومین مؤسسه آموزش عالی پیشرفته در جهان است. تمرکز این مؤسسه آموزشی روی نوآوری است و از طریق طرح «بورسیه پیشگام» از رؤسای آینده شرکت‌ها را حمایت می‌کند. دسترسی به آزمایشگاه‌های نوآوری و کارآفرینی، ارائه فرصت‌‌های آموزشی منحصربه‌فرد، حضور مدرسان فوق‌العاده و نمایندگان صنعت، دسترسی به فضای کاری و آزمایشگاه شخصی، حضور دانشمندان مطرح جهانی به‌عنوان هیئت علمی از حمایت‌های مؤسسه تکنولوژی فدرال زوریخ از نوآوران آینده است.


مؤسسه تکنولوژی فدرال زوریخ بودجه پروژه‌های تحقیقاتی دانشجویان و حتی در برخی موارد کسب‌وکارهای آنها را نیز تأمین می‌کنند. تحقیقاتی انجام‌شده در این مؤسسه سالانه منجر به 60 تا 80 پتنت (ثبت اختراع) می‌شود.


3. کلتک



مؤسسه تکنولوژی کالیفرنیا یا کلتک با 146 امتیاز سومین دانشگاه پیشرفته در جهان است. کلتک به عنوان یک دانشگاه علمی و مهندسی در جهان شناخته می‌شود و به طور تخصصی به تحقیقات نجومی و هوانوردی می‌پردازد. این دانشگاه کوچک 2 هزار و 300 دانشجو و 300 نفر اعضای هیئت علمی دارد و تاکنون 32 برنده جایزه نوبل در میان فارغ‌التحصیلان و اعضای هیئت علمی خود داشته است.


مؤسسه تکنولوژی کالیفرنیا مدیریت آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا را برعهده دارد و صاحب شبکه جهانی از رصدخانه‌های نجومی و تأسیسات تحقیقاتی است.


4. دانشگاه کرنل



دانشگاه کرنل با مجموع امتیاز 141 در مقام چهارم پیشرفته‌ترین مؤسسات آموزش عالی جهان قرار دارد. مرکز دافیلد هال دانشگاه کرنل یکی از مراکز تحقیقاتی و مؤسسات آموزشی معتبر آمریکا در حوزه علوم نانو و مهندسی است. فعالیت این مرکز تحقیقاتی در حوزه‌های مختلف از جمله دستگاه‌های الکترونیک، دستگاه‌های میکروالکترومکانیک، پردازش مواد پبشرفته و دستگاه‌های بیوتکنولوژی است.


دافیلد هال علاوه‌بر مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های پیشرفته، دارای یک آتریوم بزرگ است تا دانشجویان و اعضای هیئت علمی در محیط آرامش‌بخش به تعامل بپردازند. مرکز دافیلد هال باعث جذب دانشجویان بیشتر و گروه‌های تحقیقاتی معتبر به دانشگاه کرنل شده است.


5. کالج سلطنتی لندن



کالج سلطنتی لندن با 125 امتیاز پنجمین دانشگاه پیشرفته از نظر تکنولوژی در جهان است. این کالج خانه مرکز تحقیقاتی تکنولوژی‌های الهام‌گرفته شده از زیست است که یک مؤسسه تحقیقاتی پیشرو ویژه اختراعات، توسعه و ارائه دستگاه‌های نوین برای مقابله با چالش‌های جهانی در حوزه سلامت و رفاه است. این مرکز تحقیقاتی در دانشکده مهندسی پزشکی قرار دارد و حدود 50 تا 60 دانشجو از مقطع کارشناسی ارشد به بالا در آن کار می‌کنند.


تسهیلات این مرکز شامل تجهیزات و آزمایشگاه‌های پیشرفته می‌شود که تمامی آنها مخصوص تحقیقات حوزه زیست پزشکی و مهندسی الکترونیک طراحی شده‌اند.


6. مؤسسه تکنولوژی ماساچوست



ام‌آی‌تی با 121 امتیاز ششمین مؤسسه آموزش عالی پیشرفته در جهان است. این مؤسسه تاریخچه بلندبالایی در تکنولوژی و تحقیقات دانشگاهی دارد. ام‌آی‌تی طی عمر 150 ساله خود 70 برنده جایزه نوبل تربیت کرده است که هشت نفر از آنها از اعضای هیئت علمی کنونی این مؤسسه هستند. علاوه‌بر تسهیلات و تحقیقات پیشگام، ام‌آی‌تی اپلیکیشن و سایتی به نام «iSpots» طراحی کرده است که به دانشجویان این دانشگاه اجازه می‌دهد موقعیت مکانی خود در پردیس دانشگاهی را با دیگران به اشتراک بگذارند. این اپلیکیشن براساس لپ‌تاپ دانشجو موقعیت آنها را در نقشه نشان می‌دهد.


7. دانشگاه کارنگی ملون



دانشگاه کارنگی ملوان با ۱۲۱ امتیاز هفتمین دانشگاه پیشرفته از نظر تکنولوژی در جهان است. این مؤسسه آموزش عالی در سال ۱۹۰۰ توسط صنعت‌کاری به نام اندرو کارنگی تأسیس شد. کارنگی ملون یک مؤسسه تحقیقاتی خصوصی است که در حوزه تکنولوژی فعالیت می‌کند. مرکز انتقال فناوری و مرکز خلاقیت و کارآفرینی این دانشگاه پل ارتباطی میان اختراعات و پروژه‌های تحقیقاتی دانشجویان و شرکت‌ها و سازمان‌هایی است که توان توسعه، تولید و ارائه این محصولات را به بازار داشته باشند. تمرکز مرکز فناورانه کیفیت زندگی دانشگاه کارنگی ملون روی توسعه سیستم‌های هوشمند است که اجازه زندگی مستقلانه‌تری را به افراد بالغ می‌دهد. شاید برای علاقه‌مندان به حوزه هوش مصنوعی یا فوتبال رباتیک جالب باشد که بدانند استاد مانوئلا ولوسو که در حوزه اتوماسیون فعالیت دارد در بخش علوم کامپیوتری این دانشگاه تدریس می‌کند.


8. دانشگاه لس‌آنجلس کالیفرنیا



دانشگاه لس‌آنجلس کالیفرنیا یا یوسی‌ال‌ای با امتیاز ۱۱۹ هشتمین مؤسسه آموزش عالی پیشرفته در جهان است که از طریق دانشکده‌های خود نوآوری و پیشرفت‌ در حوزه‌های تکنولوژی را به ارمغان می‌آورد. دانشکده سلامت یوسی‌ال‌ای مهد پیشرفته‌ترین بیمارستان‌های جهان است، دانشکده جراحی مغز و اعصاب این دانشگاه نیز تجربه‌های موفقی با نخستین ربات جراح جهان داشته است. با وجود جراحی‌های رباتیک، جراحی از طریق ارتباطات راه دور و ربات‌های جراح، یوسی‌ال‌ای فرصت منحصربه‌فردی برای آموزش و تربیت دانشجویان رشته‌های پزشکی فراهم می‌کند. یو‌سی‌ال‌ای یکی از موفق‌ترین و نوآورترین دانشکده‌های پزشکی در جهان محسوب می‌شود.


9. دانشگاه استنفورد



استنفورد با 105 امتیاز در جایگاه نهم پیشرفته‌‌ترین مؤسسات آموزش عالی در جهان قرار گرفته است. موفقیت این دانشگاه در حوزه فناوری و مهندسی، جایگاه استنفورد را به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین دانشگاه‌های جهان تحکیم می‌کند. فهرست طول و دراز فارغ‌التحصیلان این دانشگاه شامل مدیران و مؤسسان شرکت‌های بزرگی مانند گوگل می‌شود. استنفورد نقش مهمی در توسعه و گسترش سیلیکون ولی ایفا کرده است. پردیس اصلی این دانشگاه فاصله کوتاهی با مقرهای اصلی غول‌های تکنولوژی مانند اپل، گوگل و فیس‌بوک دارد؛ گفتنی است که بسیاری از کارکنان این شرکت‌ها از فارغ‌التحصیلان استنفورد هستند.


10. دانشگاه کمبریج



دانشگاه کمبریج با 104 امتیاز دهمین دانشگاه پیشرفته در جهان محسوب می‌شود. این دانشگاه که در سال 1209 تأسیس شده، نقشی حیاتی در شکل‌گیری دنیای امروزی داشته است. فهرست فارغ‌التحصیلان مشهور این دانشگاه پرزرق و برق است؛ اسحاق نیوتون و قوانین حرکت، ارنست رادرفورد و جداسازی اتم، چارلز داروین و نظریه تکامل، فرانسیس کریک و جیمز واتسون و کشف DNA از جمله دستاوردهای آموزشی دانشگاه کمبریج محسوب می‌شوند.


تحقیقات و پژوهش‌های کمبریج تا به امروز براساس روش‌ها و فرایندهای سنتی صورت گرفته است. دانشجویان در این دانشگاه دروس را یاد می‌گیرند و سپس در یکی از مؤسسات آن به تحقیق می‌پردازند. دانشکده مهندسی، بازرگانی، تکنولوژی و مدیریت از جمله مراکز تحقیقاتی هستند که دانشجویان می‌توانند تحقیقات خود را در آنها تکمیل کنند. از زمان آغاز جایزه نوبل در 1904 تاکنون دانشگاه کمبریج 90 برنده جایزه نوبل تربیت کرده که بیش از هر مؤسسه‌ دیگری در جهان است.


انتهای پیام/4021/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب