همه آنچه درباره بیخوابی و خُر و پف باید بدانید
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، «خوابم نمیبرد»، «تا صبح در رختخواب غلت میزنم»، «خواب شیرین برایم آرزوست»، «همیشه احساس خواب آلودگی دارم»، « شب تا صبح بیدارم» همه اینها جملاتی است که خبر از اختلال خواب میدهد، اختلالی که می تواند بر روی زندگی روزمره و کار افراد تاثیر بگذارد.
یک چهارم جامعه از اختلال خواب رنج میبرند
خسرو صادق نیت فلوشیپ خواب از دانشگاه تورنتو کانادا و عضو هیئت علمی گروه طب کار علوم پزشکی تهران با اشاره به نامگذاری روز جهانی خواب گفت: این روز به این مناسبت نامگذاری شده است تا مردم از عوارض رعایت نکردن بهداشت خواب آگاه شوند.
این فلوشیپ خواب از دانشگاه تورنتو کانادا با بیان اینکه ۲۰ تا ۲۵ درصد مردم جامعه از اختلالات خواب رنج میبرند، گفت: اختلالات خوابدر برخی افراد به دلایلی، چون شب کاری بیشتر است.
این فلوشیپ خواب از دانشگاه تورنتو کانادا با اشاره به برخی اختلالات جسمی بر خواب افراد تأثیر میگذارد، گفت: کمخونی، بزرگ شدن پروستات آقایان و دیابت که موجب نیاز به دفع ادرار در طول خواب میشوند، بیماریهای تنفسی، بیماریهای قلبی، درد اندامها و مصرف برخی داروها میتواند بر روی خواب افراد تاثیر بگذارد.
بیخوابی و کمخوابی سراغ چه کسانی می آید؟
عضو هیئت علمی گروه طب کار علوم پزشکی تهران به کمخوابی و بیخوابی اشاره کرد و گفت: کمخوابی یعنی فرد به میزان کافی نمیخوابد و از خستگی و کسلی در طول روز رنج میبرد، به طور متوسط هر فرد ۷ تا ۸.۵ ساعت نیاز به خواب دارد و کسانی که بهداشت خواب را رعایت نمیکنند یا شب کار هستند از مشکل بیخوابی رنج میبرند.
صادق نیت درباره بیخوابی توضیح داد و افزود: بیخوابی علل مختلفی دارد و مهمترین راه درمان بیخوابی تشخیص و درمان علت آن است، به عنوان مثال اگر فردی به بیماری قلبی یا افسردگی مبتلاست باید افسردگی یا بیماری قلبی خود رادرمان کند تا بیخوابی او درمان شود.
اگر خوابتان زیاد است بخوانید
عضو هیئت علمی گروه طب کار علوم پزشکی تهران با بیان اینکه یکی از علائم مهم اختلالات خواب پرخوابی است، گفت: پرخوابی زمانی گفته می شود که فرد ۹ تا ۹.۵ ساعت بخوابد و همچنان احساس کسالت و نیاز به خواب کند و مهمترین دلیل پرخوابی می تواند به دلیل کیفیت افت خواب باشد که یکی از دلایل آن خر و پف است.
استادیار گروه روانپزشکى دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشى پرخوابی نیز یکی از اختلالات خواب محسوب میشود البته افراد کمی گرفتار این مشکل هستند افزون بر این راه رفتن، حرف زدن و کابوس دیدن نیز از دیگر اختلالات خواب برشمرده میشوند.
اختلال خواب زنگ خطر حال بد روحی و روانی
آرش میرابزاده روانپزشک و استادیار گروه روانپزشکى دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشى با بیان اینکه اختلال خواب یکی از مهمترین علائم در اختلالات روانپزشکی است، گفت: خواب دو وجهه در علم روانپزشکی دارد، بسیاری از اختلالات روانپزشکی شروع آن با اختلال خواب بوده و از طرفی ممکن است اختلال خواب یکی از عوامل شروع یک اختلال روانی باشد و برای همین خواب اهمیت بسیاری دارد.
استادیار گروه روانپزشکى دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشى اظهار کرد: خواب انرژی از دست رفته افراد در طول روز را بر میگرداند و دستگاههای بدن برای فعالیت خوب و دوباره نیاز به خواب دارند.
میرابزاده با توضیح درباره بهداشت خواب گفت: بهداشت خواب بدین معناست که فرد هر روز یک ساعت مشخص بخوابد و ساعت مشخصی از خواب بیدار شود، البته در افراد مختلف ساعت خواب تفاوت دارد و بین ۳ تا ۱۱ ساعت ممکن است ساعت خواب افراد با شرایط مختلف بشد، اما به طور متوسط ۶ تا ۸ ساعت خواب متعادل است.
ترفندهایی برای آنکه راحت بخواب بروید
استادیار گروه روانپزشکى دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشى با اشاره به روشهایی برای خواب راحت و آرام در شب گفت: نرمش کردن، نوشدن شیر یا دوغ، دوش آب گرم و مطالعه کردن به خواب راحت و زودتر خوابیدن کمک میکند.
کسی که به رختخواب میرود میرابزاده تأکید کرد: کسی که به رختخواب میرود نباید بیش از ۱۰ دقیقه در رختخواب تلاش کند که بخوابد و در صورتی که فردی پس از ۱۰ دقیقه در رختخواب خوابش نبرد باید از رختخواب برخیزد و پس از انجام کاری که به خوابیدن راحتتر کمک میکند دوباره به رختخواب بازگردد.
قبل از خواب دور این کارها را خط بکشید+ بهترین ساعت خواب در شب
استادیار گروه روانپزشکى دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشى وی با اشاره به اقداماتی برای خواب راحت و حل مشکل کمخوابی و بیخوابی گفت: افرادی که مشکل کمخوابی و بیخوابی دارند قبل از خواب چای و قهوه ننوشند، شام سبک بخورند و در طول روز نخوابند چرا که این کارها موجب بیخوابی یا کمخوابی میشوند.
میرابزاده به بهترین ساعت خواب شب اشاره کرد و گفت: بیشترین زمانی که انرژی افراد در طول شب باز میگردد بین ۱۲ تا ۴ صبح است و افراد تلاش کنند این ساعت شب خواب باشند تا روز را پر انرژی شروع کنند.
تلفن همراه و کتاب را به رختخواب نبرید
میرابزاده با تأکید بر اینکه نباید در تلفن همراه استفاده کرد، تصریح کرد: اشعه تلفن همراه موجب میشود که تمرکز مغز بهم بخورد و تمرکز عضلات سر روی عضلههای چشم باشد و فرد دچار اختلال خواب و سردرد شود.
استادیار گروه روانپزشکى دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشى با بیان اینکه نباید در رختخواب مطالعه کرد، گفت: مطالعه باید قبل از به رختخواب رفتن باشد و نباید در رختخواب مطالعه کرد چرا که به عضلات گردن فشار وارد میشود و از طرفی ممکن است تبدیل به عادت شود و در این صورت فرد بدون مطالعه در رختخواب خوابش نخواهد برد.
مصرف خودسرانه قرص خواب ممنوع
این فلوشیپ خواب از دانشگاه تورنتو کانادا تأکید کرد: بدترین راه در درمان بیخوابی این است که فرد خودسرانه قرص خواب مصرف کند چرا که این کار موجب وابستگی فرد به دارو میشود و بیخوابی نیز درمان نمیشود.
استادیار گروه روانپزشکى دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشى درباره مصرف خودسرانه داروهای خواب آور اظهار کرد: مصرف خودسرانه داروهای خواب آور عوارض جدی به دنبال دارد و میتواند اعتیادآور باشد.
میرابزاده ادامه داد: متاسفانه داروهای خواب آور بدون هیچ سؤال و نسخهای در داروخانهها به افراد داده میشود و این داروها بسیار در دسترس هستند این در حالی است که داروهای خواب آور را باید پزشک تجویز کند.
همه آنچه درباره خر و پف باید بدانید
صادق نیت با تأکید بر اینکه خر و پف یک عارضه طبیعی نیست و نیاز به درمان دارد، گفت: خر و پف علامت مهمی محسوب میشود و باید این موضوع را جدی گرفت و علت آن را بررسی کرد.
عضو هیئت علمی گروه طب کار علوم پزشکی تهران ادامه داد: اگر خرو پف همراه با یکی از علامتهای قطع تنفس، افت اکسیژن و تنگی نفس همراه باشد و باید آن را جدی گرفت و خر و پف در آقایان چاق و دارای اضافه وزن بیشتر است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/