جایگاه علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی مورد توجه قرار میگیرد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 241 کمیته «فرهنگ و تمدن اسلام و ایران» به ریاست دکتر علیاکبر ولایتی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
دکتر ولایتی در این نشست اظهار کرد: دانشگاههای نظامیه که در شهرهای نیشابور، بغداد، بلخ، هرات و اصفهان دایر بودند، دارای قدمتی بیش از هزار سال هستند و دانشگاه نظامیه نیشابور از جمله این دانشگاهها بوده است.
وی افزود: در دوران تمدن اسلامی نیز دانشگاههایی همچون مدرسه مستنصریه بغداد، جامعه الأزهر مصر، جامعه زیتونه تونس و... با قدمت و ویژگیهای خاصی که دارند، مشغول به فعالیت بودهاند و ما نظیر آن را در غرب نداریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: از ویژگیهای مهم تمدن اسلام این بود که در زمینه پیشرفت علمی، به محدودسازیهای مذهبی اقدام نکرد و تمامی دانشمندان از مذاهب مختلف همچون مسیحیت و یهودیت در دانشگاههای سرزمینهای اسلامی مشغول به فعالیت علمی بودند.
بر همین اساس مقرر شد شاخصهای مربوط به دانشگاه در تراز جهانی تدوین و دانشگاههای دارای قدمت هزارساله دستهبندی شوند.
دستور دوم جلسه برپایی همایش هزاره ابوریحان بیرونی بود که در این رابطه بلخاری به ارائه گزارش پرداخت و گفت: در حال حاضر تعدادی از کتب ابوریحان در حال تدوین نهایی برای چاپ است و همچنین در خصوص بازسازی بارگاه وی، بررسیهای لازم در حال انجام است؛ ضمن آنکه پیشنهاد شد از ظرفیتهای سازمان جهانی یونسکو در تقویت این همایش استفاده شود.
تشکیل کتابخانهای با عنوان «ابوریحان بیرونی» و اهتمام برای تجدید چاپ آثار این دانشمند از دیگر مواردی بود که اعضای جلسه پیشنهاد کردند. در ادامه گزارشی از جلسات گروه علم حکمت بنیان ارائه شد.
تأسیس مؤسسه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در دانشگاه آزاد اسلامی
دستور بعدی جلسه تأسیس مؤسسه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در دانشگاه آزاد اسلامی بود که در این رابطه حجتالاسلاموالمسلمین خیری به ارائه گزارشی از روند تأسیس این مؤسسه پرداخت.
دکتر ولایتی در این خصوص گفت: نظر به اهمیت جایگاه علوم انسانی، معاونت علوم انسانی در دانشگاه آزاد مورد توجه قرار گرفته است و متأسفانه اهمیت علوم انسانی در کشور مغفول بوده و باید به علوم انسانی اسلامی که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است، توجه و اهتمام لازم را داشت.
رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران بیان کرد: در کنار دروس غربی که در حال حاضر در دانشگاهها تدریس میشود، باید دروس مرتبط با علوم انسانی- اسلامی نیز تدریس شود.
وی تأکید کرد: به عنوان مثال همچنانکه در دانشگاه از کتب روانشناسی غربی استفاده میشود، از «علم النفس» ابنسینا نیز باید استفاده شود.
در این جلسه پیشنهاد شد تا تعاملات داخلی و بینالمللی معاونت علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی بهمنظور غنای هر چه بیشتر مفاهیم علوم انسانی پیگیری و تقویت شد.
انتهای پیام/4107/4118/خ
انتهای پیام/