دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 اسفند 1358؛

بنیاد شهید با هدف خدمت‌رسانی به خانواده‌های شاهد تأسیس شد

بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرمان حضرت امام خمینی(ره) در 22 اسفند 1358 و با هدف خدمت‌رسانی به خانواده‌های شاهد تأسیس شد.
کد خبر : 367455
82641589-71824455.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، بنیاد شهید و امور ایثارگران تحت نام بنیاد شهید انقلاب اسلامی در ۲۲ اسفندماه ۱۳۵۸ با فرمان حضرت امام خمینی (ره) برای حمایت از خانواده‌های شهید تأسیس شد.


حمایت از همسران و فرزندان شهدا در سطوح مختلف فرهنگی، اجتماعی، تحصیلی و معیشتی در دستور کار بنیاد شهید انقلاب اسلامی قرار گرفت. به موازات بنیاد شهید انقلاب اسلامی، بنیاد جانبازان نیز به امورات آسیب‌دیدگان جسمی در طول دفاع مقدس می‌پرداخت. هدف مشترک این دو نهاد انقلابی در خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواد‌های شاهد دلیلی بود بر ادغام این دو نهاد تحت نام بنیاد شهید و امور ایثارگران.


یکی از اهداف تعریف شده برای بنیاد شهید و امور ایثارگران، اهداف عالی فرهنگی بوده‌ است. آشنایی هر چه بیشتر جامعه با زندگی شهدا و سرداران دفاع مقدس، پراکندن عطر شهادت و ایثار در جامعه با رویکرد بالا بردن ایثار اجتماعی در جامعه و در قبال یکدیگر یکی از راه‌هایی است که می‌تواند سطح رضایت و آرامش را به تک تک افرادی که با ایثار اجتماعی به یک هموطن یاری رساندند را بالا ببرد و جامعه‌ای امن را بسازد.


معرفی سرداران و شهدایی که تمام هستی خود را برای دفاع از این نظام اسلامی در کف اخلاص گذاشته‌اند برای جوانان الگوسازی خواهد کرد. بنیاد شهید و امور ایثارگران وظیفه انجام نیاز‌های معیشتی، اشتغال و کاریابی، تحصیل و ازدواج جامعه هدف خود را دارد. این مجموعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری خود را در سال‌های اخیر افزایش داده و با هدف نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت به برگزاری همایش‌ها، جشنواره‌ها و مسابقات فرهنگی و هنری با محوریت ایثار و شهادت پرداخته است. یکی از اقدامات بجا و ارزنده‌ای که از سوی بنیاد شهید صورت گرفت، نام‌گذاری روزی به نام مبارک شهید است. در همین راستا ۲۲ اسفند روز تأسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به نام مقدس شهید مزین شد.


نکته مورد توجه، اطلاع جامعه از نام‌گذاری روز۲۲ اسفند به نام روز شهید است که در سال‌های ابتدایی سه درصد بود و اکنون بعد از گذشت مدت کمی به ۵۰ درصد رسیده است. با توجه به اینکه فرزندان شهدا دوره‌های تحصیل اشتغال و ازدواج را طی کرده‌اند و بسیاری از این فرزندان حتی از سهمیه‌های خود استفاده نکرده‌اند و در اشتغال نیز خود در بسیاری از مراکز کارآفرین نیز هستند، بنیاد شهید و امور ایثارگران بیشتر به مبحث فرهنگی وارد شده‌ است و در این راه نیز مصمم است. 


گروه تلویزیونی شاهد یکی از ادارات کل در معاونت پژوهش و تبلیغات بنیاد شهید بود که در دوران پس از دفاع مقدس توانست در وادی فیلم‌های دفاع مقدس و سریال‌های با محوریت سرداران بزرگ جنگ کار‌های بسیار فاخری را در تلویزیون و سینما ارائه کند. سریال‌هایی همانند سیمرغ، بچه‌های بهشت، گل پامچال... و فیلم‌های سینمایی‌ همچون تیک تاک، چکمه... و صد‌ها دقیقه برنامه‌های روتین و مستند در حوزه ایثار و شهادت توسط این گروه ساخته و پخش شده‌ است. 


رویکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران با توجه به سیاست‌های کلانی که از سوی رئیس بنیاد اعلام شده است، بیش از پیش به سمت و سوی کار‌های فرهنگی و هنری پیش خواهد رفت چراکه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با زبان هنر و فرهنگ تأثیرات بسیار فراگیری دارد، تا جایی‌ که حجت‌الاسلام شهید در سخنان خود تأثیر کار‌های هنری را به‌مراتب بیشتر از سخنرانی‌ها می‌داند.


انتهای پیام/4072/4100/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب