ایران و عربستان برای حل مشکلات منطقه با یکدیگر همکاری کنند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از شبکه جریان حکمت ملی عراق، حجتالاسلام «عمار الحکیم» با حضور در نشست «انجمن سلیمانیه» که با حضور رئیس جمهور و چهرههای سیاسی عراق و منطقه در دانشگاه آمریکایی سلیمانیه برگزار شد، به پرسشهای مجری برنامه پاسخ داد.
رئیس جریان حکمت ملی عراق گفت: «عراق 2018 در بسیاری ابعاد با عراق 2003 تفاوت دارد؛ چه بهلحاظ جمعیتی فرق دارد که 70 درصد زیر 30 سال و 90 درصد زیر 50 سال هستند، چه بهلحاظ اجتماعی و چه بهلحاظ اولویتها و آمال».
وی افزود: «در عراق نسل متفاوتی برآمده است که دغدغههای دوران بعث را ندارد و باید به این نسل نزدیک شد و با آنان تعامل کرد. شکست داعش هم تغییراتی در مطالبات مردم ایجاد کرده است، بهویژه اینکه معمولاً در جوامع پساجنگی سطح مطالبات بالا و موضوع خدمات به اولویت اصلی کشور تبدیل شده است».
رئیس جریان حکمت ملی تأکید کرد که انتقال مسالمتآمیز قدرت که در عراق رخ داده، موضوع کمسابقهای در منطقه است. علاوه بر این، ائتلافهای سیاسی شکلگرفته دیگر فرقهای نیستند و از تنوع داخلی بسیاری برخوردارند و میتوان امیدوار بود که در انتخابات 2020 به جای دهها لیست انتخاباتی دو تشکل بزرگ انتخاباتی داشته باشیم که نمایندگانی از همه طیفهای ملت داشته باشد.
وی این تحولات را مایه خوشبینی دانست و تأکید کرد: «یکی از اصلیترین تفاوتها، درک کشورهای منطقه از واقعیتهای عراق است و کشورهایی در منطقه که با هم اختلاف دارند هم میخواهند با عراق همکاری کنند. منافع عراق این نیست که با کسی درگیری داشته باشد و به محورها نپیوندد».
حکیم پیشنهاد همکاری کشورهای عراق، ایران، ترکیه، عربستان و مصر را برای حل مشکلات منطقه مطرح کرد و افزود که این کشورها میتوانند مرکز ثقل منطقه باشند.
بهگفته رئیس ائتلاف اصلاح و سازندگی، عراق در قلب امتهای عربی و ایرانی و ترکی و کُردی است و ثبات در عراق ثبات همه منطقه است. وی افزود: «برای ثبات این موضوع باید دولت قدرتمند و اثرگذار و مستقل در عراق شکل بگیرد و این سه مؤلفه با هم عراق را باثبات میکند».
وی افزود: «تودههای مردم و نسل تازه فرصت تازهای به دولت و نیروهای سیاسی دادهاند و نیروهای سیاسی نیز شخصیتی مستقل را برای نخستوزیری انتخاب کردهاند و به وی تا حد زیادی آزادی عمل برای انتخاب دادهاند».
حکیم تأکید کرد: «دولت کنونی عراق تا حد زیادی مستقل است و این بیسابقه است؛ فضای تازهای شکل گرفته است؛ همه منتظرند ببینند این دولت آیا میتواند مشکلاتشان را حل کند یا نه».
وی افزود: «نخستین چالش و آزمون موضوع برق و آب در تابستان آینده خواهد بود. همه منتظرند که دولت را در این عرصه امتحان کنند و اگر موفق عمل کرد، نوبت به امور بعدی میرسد».
رئیس جریان حکمت ملی عراق درباره اینکه گفته میشود فعالیت یکپارچهای برای پیگیری مطالبات مردم ازسوی ائتلافهای سیاسی مشاهده نمیشود، گفت: «ائتلافهای سیاسی موضوع تازهای در کشور است و رفع اختلافات داخلی کار سادهای نیست».
وی افزود: «ما چند چالش را پشت سر گذاشتهایم؛ ائتلافهای فرقهای، تمایل جامعه برای تسریع در تشکیل دولت، در دل این فشارها نباید انتظار داشت که همه خواستهها یکباره عملی شود و همه در سطح مطلوب عمل کنند».
حکیم تأکید کرد: «ائتلاف اصلاح در برابر همه فشارها ایستادگی کرد و تمرکز خود را بر ساخت داخلی و نهادینه کردن خودش و ایجاد آییننامه داخلی نهاد و این همه در چند ماه انجام شده و این بسیار مهم است».
وی افزود: «پس از ایجاد سازوکارهای فعالیت باید ببینیم که میخواهیم چه کنیم و اولویت و چالشهای پیش روی ما کدام است».
حکیم به چالشهای پیش روی نیروهای سیاسی عراق و ائتلاف اصلاح پرداخت و گفت: «موضوع اصلی تشکیل دولت قدرتمند، چالش امنیت، چالش خدماتی و توسعهای، چالش مسالمت داخلی و اجتماعی، چالش روابط متعادل با کشورهای منطقه و اطمینان دادن به این است که عراق میخواهد مستقل بماند و این کار بسیار دشواری است؛ چالش تثبیت دموکراسی و تضمین استقلال نهادهای برگزارکننده انتخابات و اعتماد بخشیدن به مردم درباره نهادهای دموکراتیک، تحقق عدالت در سازوکار انتخابات، همه اینها اولویتهای ائتلاف اصلاح است».
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/