رئیسی؛ از قضاوت در پروندههای حساس تا تولیت آستان قدس رضوی
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی را بهعنوان رئیس جدید قوه قضائیه منصوب کردند.
رئیسی در سال ۱۳۳۹ در محله نوغان مشهد مقدس در خانوادهای روحانی به دنیا آمد و بعد از گذراندن دوران تحصیل در مدرسه، وارد حوزه شد و دروس حوزوی را در محضر استادان برجستهای همچون آیتالله مروی، فاضل هرندی، موسوی تهرانی، آیتالله دوزدوزانی، خزعلی، ستوده، طاهری خرمآبادی و آیتالله سید علی محققداماد فراگرفت. وی از شاگردان شهید بهشتی در مدرسه حقانی بود. بعد از انقلاب اسلامی و با کادرسازیهایی که شهید بهشتی و قدوسی در دستگاه قضا انجام دادند، طلاب جوانی برای حضور در شورای عالی قضائی انتخاب شدند که رئیسی یکی از آن افراد است. وی قاضی پرونده انفجار ۸ شهریور در دفتر ریاستجمهوری نیز بود.
ابراهیم رئیسی کیست؟
اما همگان ابراهیم رئیسی را همواره یک قاضی و در حقیقت از بدنه قوه قضائیه میدانند. ورود رئیسی به عرصه قضائی از سال ۱۳۵۹ آغاز شد؛ وی در این سال با حکم آیتالله شهید قدوسی به دادیاری شهرستان کرج منصوب و بعد از گذشت چند ماه بهدلیل عملکرد مناسب به سمت دادستان کرج منصوب شد؛ وی بهدلیل عملکرد مناسب در حوزه قضائی در شهرستان کرج، در سال ۱۳۶۱ بهطور همزمان دادستان همدان نیز شد و به مدت ۳ سال عهدهدار دادستانی همدان بود و از سال ۱۳۶۴ وارد تهران شد و کار خود را با جانشینی رئیس دادستان انقلاب آغاز کرد.
وی سپس با حکم آیتالله یزدی به مدت ۵ سال دادستان تهران شد و بعد از آن نیز در سال ۱۳۷۳ بهعنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد و ۱۰ سال نیز در این پست مشغول فعالیت بود؛ سپس بهدلیل اقدامات مهم، مفید و گسترده در سازمان بازرسی، از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ به مدت ۱۰ سال معاون اول رئیس قوه قضائیه شد و بعد از آن نیز به مدت دو سال دادستان کل کشور شد؛ از دیگر پستهای رئیسی میتوان به دادستانی در دادگاه ویژه روحانیت، عضویت در مجلس خبرگان رهبری، تصدی دبیری ستاد امر به معروف و نهی از منکر و ریاست بر شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما نیز اشاره کرد.
او همچنین دادستان کل ویژه روحانیت، از سال ۱۳۸۵ نماینده خراسان جنوبی و عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان و از سال ۱۳۷۶ عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز است. رئیسی پیش از تولیت آستان قدس رضوی، تولیت امامزاده صالح را بر عهده داشت.
ابراهیم رئیسی در سال ۹۶ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شد که رأی نیاورد. وی درحال حاضر تولیت آستان قدس رضوی را عهدهدار است و در همین زمان کوتاه اقدامات گسترده و ویژهای را در بحث اشتغالزایی، کمک به محرومان، تأمین مسکن افراد بیبضاعت و راهاندازی کارخانههای گسترده انجام داده که رضایت مردم را نیز در پی داشته است؛ اما با پایان دوران ۱۰ ساله ریاست صادق آملی لاریجانی بر قوه قضائیه، همه گمانهزنیها معطوف به ابراهیم رئیسی بود. او هماکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز هست.
تحصیلات دانشگاهی
-مدرسه (دانشگاه) عالی شهید مطهری، کارشناسی ارشد حقوق خصوصی.
-مدرسه ( دانشگاه) عالی شهید مطهری، دکترای فقه و حقوق خصوصی.
(پذیرش سال 1380 با قبولی در کنکور و در نهایت فارغالتحصیل با دفاع از رساله دکتری با عنوان «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» )
تدریس:
-حوزه علمیه تهران، رسائل، مکاسب، کفایتین (سطوح عالیه) در مدارس مجد، امیرالمومنین (ع) و امام حسین (ع)، و قواعد فقهیه ( درس خارج ) در مدرسه مروی .
-حوزه علمیه مشهد ، تدریس درس خارج در موضوعات، وقف، نذر، امر به معروف و نهی از منکر.
-دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، تدریس دروس تخصصی فقه قضا، فقه اقتصاد، اصول فقه و حقوق مدنی در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای امام صادق (ع) شهید مطهری و آزاد اسلامی .
تألیفات:
کتابهای منتشر شده:
1- قواعد فقه (بخش قضائی) تقریرات درس خارجِ خارج قواعد فقه .
2- قواعد فقه( بخش عبادی) تقریرات درس خارجِ خارج قواعد فقه.
3- ارث بلاوارث در فقه و حقوق (پایاننامه دوره کارشناسی ارشد).
4- تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق (رساله دوره دکتری)
کتب در دست انتشار:
1- سیر تحول نظارت و بازرسی.
2- کتاب الوقف .
3- کتاب الامر بالمعروف و النهی عن المنکر.
سوابق قضایی:
1. دادیار دادسرای کرج سال 1359.
2. دادستان کرج، 1360.
3. دادستان استان همدان، 1361 تا 1363.
4. جانشین دادستان تهران، 1364 .
5. دادستان تهران، 1368 تا 1373 .
6. رئیس سازمان بازرسی کل کشور، 1373 تا 1383.
7. معاون اول قوه قضائیه، 1383 تا 1393 .
8. دادستان کل کشور، 1393 تا 1394.
9. دادستان کل ویژه روحانیت از سال 1391.
مسئولیتهای اجرایی و نظارتی:
تولیت آستان قدس رضوی، از 17 اسفند 1394.
نماینده مجلس خبرگان رهبری از استان خراسان جنوبی دوره چهارم و پنجم (دوره فعلی).
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری (دوره چهارم و پنجم).
عضو شورای عالی فضای مجازی.
عضو شورای پول و اعتبار.
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و ... .
سایر فعالیتهای اجتماعی:
شرکت در مبارزات قبل از پیروزی انقلاب به همراه روحانیت مبارز، و شرکت در تحصن علما و روحانیون در دانشگاه تهران.
نمایندگی حضرت امام(ره)، جهت بررسی موردی مشکلات قضائی و اجتماعی در استانهای لرستان، کرمانشاه و سمنان.
عضویت در هیئت امنای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و ...
مؤسس حوزه علمیه فاطمه الزهرا(س) (کوی نصر تهران).
مؤسس مرکز تخصصی شیعهشناسی امام هادی(ع) زیر نظر حوزه علمیه قم.
حضور در دهها اجلاس بینالمللی در کشورهای مختلف و ارائه مقاله و سخنرانی و ... .
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/