«نقاشی قهوهخانه» 11 سال زمان برد
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «شب روایت» در بیست و یکمین نشست خود، شامگاه سهشنبه به بازخوانی پرونده میکونوس پرداخت. مسعود دیانی در بخش گفتگوی این برنامه میزبان کاظم دارابی، متهم دادگاه میکونوس بود.
در بخش اول و در میز لذت نقد کوروش علیانی به مبحث «روایت و هویت جمعی» پرداخت. علیانی اظهار کرد: ویژگیهای یک روایت تک تک میآیند و در ذهن جمعی شکل میگیرند و بعد از تجمیع شدن یکی از آنها مبنا میشود و بقیه حول محور آن ساختار را تشکیل میدهند و اینگونه هویت فرد، نهاد و یا سازمان در ذهن اجتماع تشکیل میشود. برای رسیدن به هویت از یک روایت، آن روایت باید مورد قضاوت قرار بگیرد. مثلاً از دیدن تصویری اینگونه قضاوت کنیم که شخصی عجول است. این قضاوت معمولاً ناآگاهانه، غیر اختیاری و غیر ارادی اما شخصی است.
در بخش گفتگو دارابی در ابتدا ضمن تشکر از محسن کاظمی نویسنده کتاب خاطراتش «نقاشی قهوه خانه» گفت: این کتاب حدود 11 سال طول کشید تا به نتیجه و چاپ رسید.
دارابی گفت: من اوایل انقلاب یک ایرانی در آلمان بودم که همسر و فرزند داشتم، دانشجو بودم و کار میکردم. آن زمان همه گروهها خط و خطوط خود را مشخص میکردند. من هم به عنوان یک بچه مسلمان خودم را موظف میدانستم در همه سالگرد انقلابها یا روز قدس و یا مراسم اینچنینی شرکت کنم. من به عنوان آدمی که این فعالیتهای فرهنگی، سیاسی را انجام میدادم برای مأموران امنیتی آلمان شناخته شده بودم.
برای هیچ کدام از اتهاماتی که به من زدند سندیتی در کار نبود
دارابی در تحلیل خود از ماجرای میکونوس گفت: من به عنوان آدمی که هیچ اطلاعاتی در مورد این عملیات نداشتهام و ندارم، نمیتوانم بگویم چه کسی این را انجام داده است. تنها ایرانی که در آن اتفاق دستگیر شد من بودم. به عناوین مختلف دنبال ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی است، اپوزوسیون تمام اروپا را جمع کردند تا به هر وسیلهای شده در این محکمه اسمی از نظام جمهوری اسلامی ایران بیاورند. در حکم من نوشتند که من عضو سپاه قدس، عضو وزارت اطلاعات، عضو حزبالله لبنان و عضو انجمن اسلامی در اروپا هستم. چگونه ممکن است آدمی مثل من عضو این چهار تشکیلات مهم باشد؟ تنها حرف راستشان این بود که من عضو اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا بودم. برای هیچ کدام از اتهاماتی که به من زدند سندیتی در کار نبود. یکی از وکلایم به من گفت این دادگاهها سیاسی هستند و قاضی مجبور است تو را محکوم کند تا بتوانند ماجرا را به ایران ربط دهند.
هیچ تشکیلات و ارگان حکومتی در نوشتن این کتاب به ما کمک نکرد
وی در مورد کتاب مربوط به خاطراتش گفت: در این 10 سالی که من و آقای کاظمی روی این کتاب کار میکردیم، هیچ تشکیلات و ارگان حکومتی در این مملکت نه به ما کمک کرد و نه گفتند این را بنویس و آن را ننویس.
دارابی با انتقاد از سکوت رسانهای و حکومتی در مورد ماجرای خود گفت: من نمیدانم چرا آن زمان ماجرای من با سکوت در داخل کشور روبرو شد. اگر آن موقع محکم پای این قضیه ایستاده بودند، شرایط بهتر میشد.
وی در مورد مدت زمان حبسش توضیح داد: من پنج سال در انفرادی بودم و در این مدت سعی کردم با کتاب خواندن و ورزش کردن خود را سرپا نگه دارم. البته سال اول خیلی به من سخت گذشت و وزن زیادی از دست دادم.
دارابی در انتها بیان کرد: این کتاب بر اساس مستندات است و هر جا نیاز باشد و در مورد هر سؤالی بنده پاسخگو خواهم بود.
«شب روایت» چهارمین شب از «شبهای هنر» و با محوریت ادبیات داستانی و روایت، به تهیهکنندگی حسین شاهمرادی، هر سهشنبه شب ساعت 23 به صورت زنده از شبکه چهار سیما پخش میشود.
انتهای پیام/4072/
انتهای پیام/