دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۰
شریعتمداری:

نمی‌گذاریم تعاونی‌ها فراموش شوند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در قانون اساسی ما به‌صراحت بخش دولتی، خصوصی و تعاونی‌ها آمده است و اجازه نمی‌دهیم بخش تعاونی‌ها فراموش شوند.
کد خبر : ۳۶۵۶۶۲

به گزارش خبرنگار حوزه کار و تعاون گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمد شریعتمداری صبح امروز در هفتمین جشنواره ملی تعالی مدیریت تعاونی‌ها که در سالن کنفرانس شماره یک نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، گفت: برگزاری این جشنواره فرصت بی‌دریغی برای تعیین نقش تعاونی‌ها ایجاد می‌کند.


وی با اشاره به موضوع تحریم‌ها تصریح کرد: درحال‌حاضر کشور با تهدید بزرگ و گسترده‌ای که نظام سلطه ایجاد کرده است، تلاش دارد با فشارهای اقتصادی، اقتصاد کشور را فلج کند.


وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه این اقدام سلطه‌گران در طی ۴۰ سال گذشته وجود داشته است اذعان کرد: در گذشته شاهد ترور، تهدیدهای نظامی، هوایی، دریایی و زمینی و درنهایت جنگ بوده‌ایم و امروز نیز شاهد فشارهای اقتصادی هستیم که بر اقتصاد کشور شکل گرفته است.


وی با توضیح اینکه همه دشمنان کشور ما صف بستند که با فشار اقتصادی کشور را دچار مشکل کنند، تأکید کرد: آنها بر این باورند که با کاهش تولید و ایجاد بیکاری، می‌توانند معضلات و مشکلات اجتماعی را در کشور گسترش دهند و در تلاشند دولتی را که با رأی مستقیم مردم بر سر کار است ساقط کنند. این درحالی‌است که مردم با تمام مشکلاتی که در عرصه اقتصادی و معیشتی دارند، همچنان با حمایت و پشتیبانی از دولت و نظام‌شان پای کار ایستاده‌اند.


شریعتمداری افزود: با وجود همه این تهدیدها می‌بینیم که فرصت‌هایی نیز ایجاد شده است. یکی از این فرصت‌ها تقویت تعاونی‌ها است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به فردمحور نبودن تعاونی‌ها توضیح داد: تعاونی‌ها به‌علت مشارکت عمومی و نقش افراد متعدد در آن دیگر مانند بنگاه‌های اقتصادی معمولی نیستند که با تحت فشار قرار گرفتن و تحریم دچار مشکل شوند و از پای درآیند.


وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی‌های مهم تعاونی‌ها این است که نفوذ در آن و نظام تعاونی‌ها کار دشواری است. این به‌شرطی است که به تعاونی‌ها میدان داده شود.


شریعتمداری با انتقاد از برخی که می‌گویند تعاونی‌ها مثل بقیه بخش‌های اقتصادی مانند اتاق بازرگانی از دست می‌روند، گفت: به‌نظر من وجود وزارت تعاون در گذشته که من با آن موافق بودم به‌حق بوده است.


وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به حذف وزارت تعاون برای کوچک کردن دولت توضیح داد: درست است که وزارت تعاون درحال‌حاضر به یک معاونت تبدیل شده است ولی می‌توان با حمایت از آن به نقش مؤثر تعاونی‌ها رسید.


برای تقویت بخش تعاون و افزایش توان وام‌دهی و صدور ضمانت تعاون افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون در دستور کار است.
وی با بیان اینکه ما باید وزارتخانه قوی و اتاق‌های قوی داشته باشیم، بیان کرد: می‌بایست مجموعه‌های تعاونی‌ها را با شکل موجود در دنیا و نمونه‌های موفق آن در نظر گرفت.


شریتعمداری با اشاره به وجود بانک توسعه و تعاون تشریح کرد: ‌هیچ نظام و بخشی در کشور وجود ندارد که کنار خود یک بانک داشته باشد و همچنین صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری بخش تعاون نیز داشته باشد.


وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه می‌توان بخش فنی و حرفه‌ای را در کنار تعاونی‌ها قرار داد، توضیح داد: یکی از مشکلات ما عدم توانایی کار تیمی است. ما به‌صورت انفرادی موفق هستیم اما در کار تیمی و جمعی ناموفق.


وی با انتقاد از فروش شرکت‌های دولتی تصریح کرد: ۱۳ هزار میلیارد تومان از منابع فروش شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی حاصل شده است اما از این مبلغ هیچ پولی به بخش تعاونی‌ها واریز نشده است.


شریعتمداری با تأکید بر نظارت بر عملکرد تعاونی‌ها بیان کرد: وزارت تعاون به‌عنوان یک نهاد نظارتی می‌بایست بر عملکرد تعاونی‌ها نظارت داشته باشد چرا که هر روز من باید به عنوان متولی بخش تعاون پاسخگوی مشکلات تعاونی‌ها مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باشم.


وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با انتقاد از اهرمی بودن بودجه عمومی تصریح کرد: ما حقوق می‌دهیم که فقط کارمندان سر کار بیایند.


وی با اشاره به قانون بودجه سال ۹۸ افزود: از آقای لاریجانی درخواست کردیم که برای کمک به بخش تعاونی‌ها، مواردی را در قانون بودجه ۹۸ در نظر بگیرند.


شریعتمداری با اشاره به حمایت قانون‌گذاران از بخش تعاون و تخصیص یک هزار میلیارد تومان درآمد به این بخش تصریح کرد: اختصاص یک هزار میلیارد تومان به بخش تعاون فعلاً بر روی کاغذ یک گام به جلو است.


وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه در حال حاضر سه برابر بودجه فعلی درخواست دریافت تسهیلات اشتغال در استان‌ها وجود دارد، تأکید کرد: اکثر این درخواست‌ها به گفته استانداران، درخواست‌هایی هستند که توانایی ایجاد اشتغال بالا را دارند.


وی در ادامه افزود: باید مشخص شود آیا به‌دنبال اشتغال فراگیر هستیم یا خیر؟ طرح موضوع اشتغال فراگیر سبب ایجاد یک مطالبه عمومی می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۹۲/۴۰۸۳/پ


ارسال نظر