دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رسم یاران/ 150

دوستان شهید دلاور: بیسوادی و جهل در روستا دلاور را آزار می‌داد

دوستان شهید دلاور زارعی می‌گویند: جهل و بیسوادی قبل انقلاب که در روستا حاکم بود، شهید دلاور را آزار می‌داد.
کد خبر : 365560
353812_447.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از نوید شاهد، شهید دلاور زارعی در دوم تیر سال 1332 در یکی از روستا‌های تابعه شهرستان ممسنی تل‌انجیر دیده به جهان گشود . خانواده شهید مثل این که می‌دانستند او چه رشادت‌ها خواهد کرد که نامش ر ا دلاور گذاشتند . 


شهید دلاور زارعی دوران طفولیت را در دامن پر مهر و عطوفت مادر گذراند و از 7 سالگی تحصیلات خود را در زادگاهش آغاز کرد. خصوصیات اخلاقی شهید در همان اوائل، یعنی در محیط دبستان نمونه بود. به‌همین خاطر معلمان و مربیان پیوسته وی را به دیده یک دوست می‌نگریستند و مسئله‌ی معلم و شاگردی در میان نبود. در همان اوائل در چهره‌ی معصومش آثار زهد و تقوی تجلی بود .


پس از اتمام دوران ابتدایی به علت فقر مادی نتوانست ادامه تحصیل دهد. اما با وجود ترک تحصیل، بیکار ننشست چون مسئولیت اداره خانواده نیز بر عهده‌اش گذاشته شده بود و برای امرار معاش خانواده خود تلاش زیادی می‌کرد. روح  ایمانی‌که در فطرت خدا‌جویش نهفته بود، او را بر آن داشت که بتواند در آینده مسئولیت مهم‌تری را بر عهده بگیرد. صلابت و استواری قابل وصفی در او هویدا بود . 


دوستان شهید می‌گویند: او دائما از این که روستایش در جهل و بی‌خبری و بیسوادی به سرمی‌برد در رنج بود‌. همین مسأله او را وادار ساخت که با همان اندوخته علمی اندک خود، جهت ریشه‌کن کردن جهل و بی سوادی، قامت راست نماید و در این رابطه در کمیته پیکار با بیسوادی آن زمان مشغول سوادآموزی شود. او شب‌ها را در راه با سواد کردن بی سوادان و روزها را با کار کشاورزی در مزارع سپری می‌کرد. این اولین قدمی بود که توانست با برداشتن آن ، پرده‌های، ظلمت و سیاهی را کنار زده و با شمع وجود خود دل روستایان را روشنایی بخشد.



دوستان شهید در ادامه می‌گویند: دلاور علاوه بر تدریس و آموزش نو‌سوادان در راه تبلیغ و ارشاد مردم نیز فعالیت می‌کرد تا همه به وظایف الهی خود آگاه شوند و از این رهگذر باری از دوش آنها برداشته شود. قدم مؤثر و بعدی دلاور احداث و ساخت یک  مسجد در روستا با کمک دوستان و همرزمانش بود که پس از تحمل مشقات فراوان آن را به اتمام رساند. پس از اتمام مسجد، فعالیت‌های مذهبی آنها شکل سیاسی به خود گرفت زیرا این اقدام همزمان بود با آغاز نهضت اسلامی ملت ایران به رهبری حضرت امام خمینی( ره) بر علیه رژیم منحوس 2500 ساله شاهنشاهی.


همرزمان شهید می‌گویند: این برادر بزرگوار به یاری همرزمانش برای ارشاد مردم با مسافرت به شهرهای نزدیک  برای مسجد روستا مبلغ مذهبی پیدا می‌کرد. در این رابطه هر وقت که مأموران رژیم پهلوی از جریان مطلع می‌شدند. این بزرگوار را تحت تعقیب و تهدید قرار می‌دادند و هر بار مزدوران رژیم می‌آمدند و از او تعهد می‌گرفتند و اما دوباره به فعالیت‌های خود ادامه می داد .


آنها بیان می‌کنند: خروش مردم مظلوم علیه یزید زمان هر روز بیشتر و بیشتر می‌شد و این‌جا بود که شهید عزیز مسئولیت بیشتری بر دوش خود احساس می‌کرد و  فعالیت‌های خود را با شدت هر چه بیشتر ادامه می‌داد. پیروزی انقلاب برای آن شهید آرزوی دیرینه‌ای بود که تحقق یافت و آن زمان شهید زارعی با علاقه‌ای که به خدمت در نظام نو پای جمهوری اسلامی داشت، در آموزش و پرورش استخدام و مشغول انجام وظیفه گردید.


همرزمان شهید دلاور اظهار می‌کنند: او در اکثر درگیری‌ها با ضد انقلابیون شرکت می‌کرد و در این زمینه با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، همکاری بسیار داشت. وی هم‌چنین سپر و پوشش قوی برای انجمن دبیرستان بود. پس از نشان دادن رشادت‌های و شهادمت‌های زیاد در برابر گروهک‌ها، دلاور تصمیم گرفت که به جبهه‌های جنگ اسلام با کفر برود. از همان قدم‌های اول در جبهه شجاعت و دلیری کم نظیری خود را ثابت نمود و به همین سبب مسئولیت یکی از گردان‌ها را به او دادند. این شهید بزرگوار از اول جنگ تا زمان شهادت اکثر اوقات خود را در جبهه و در راه مبارزه با دشمنان اسلام می‌گذارند .


آنها یادآور شدند: شهید دلاور در عملیات‌های مختلفی از جمله فتح المبین، القدس، رمضان، والفجر مقدماتی و هم‌چنین در خطه‌ی کردستان در نبرد با اشرار مسلح و عملیات ویژه خیبر و بعضی صحنه‌های دیگر شرکت داشت.


گفتنی است؛ شهیددلاور زارعی سرانجام بعد از دلاوری‌ها و جانبازهای زیاد در تاریخ 12 اسفند 1363 در عملیات ویژه خیبر با خون پاک و مطهر خود خاک ایران را سیرآب  ساخت و به لقاء‌الله پیوست . 


انتهای پیام/4100/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب