دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1397 - 12:56
باهنر:

بیانیه گام دوم چراغ راهی برای نسل آینده است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری اذعان کرد: این بیانیه چراغی را برای نسل‌های آینده روشن کرد.
کد خبر : 365081
_79V3284.jpg

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمدرضا باهنر صبح امروز در همایش اقتصاد مقاومتی با رویکرد حمایت از کالای داخلی با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی در چند سال گذشته گفت: تمام حرف‌ها پیرامون اقتصاد مقاومتی همین صحبت‌های معظم‌له است و من به‌عنوان یک مسئول فقط می‌توانم اعلام شرمندگی کنم که در این ۴۰ سال گذشته نتوانستیم اقدام و اجرای مفید و مؤثری داشته باشیم و نتوانستیم راهکاری برای حل این مشکلات ارائه کنیم.


وی با اشاره به عدم توانایی به انجام راهبردهای اقتصادی تصریح کرد: مسئولان را متهم کردن درست نیست. بهتر است بگوییم که مسئولان نتوانستند به‌جای اینکه نخواستند.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری اذعان کرد: این بیانیه چراغی را برای نسل‌های آینده روشن کرد تا آیندگان درکی صحیح از وضعیت خود داشته باشند.


باهنر با انتقاد از مطالبه‌گری صرف برخی گروه‌ها و جناح‌ها بیان کرد: در کشور ما وقتی مقام معظم رهبری صحبتی می‌کنند، همه پیرامون آن موضوع بیانیه و اظهارنظر می‌کنند، بدون اینکه خود به آن صحبت‌های مقام معظم رهبری پاسخگو باشند و فقط مانند موضوع اقتصاد مقاومتی آن را تکرار می‌کنند.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: من در این همایش می‌خواهم به قصور و تقصیرهای خود در پی این ۴۰ سال خدمت اقرار کنم.


در ۴۰ سالگی انقلاب کارنامه عادلانه و قابل افتخاری توسط مسئولان ارائه شد


وی با اشاره به ۴۰ سالگی انقلاب تشریح کرد: در ۴۰ سالگی انقلاب کارنامه عادلانه و قابل افتخاری توسط مسئولان، دولت، مجلس و صدا و سیما ارائه شد.


باهنر با اشاره به بحران‌های زیاد در کشور توضیح داد: مهم نیست که اسم این بحران‌ها را چه بگذاریم، ابرچالش، بحران‌های بزرگ اقتصادی یا چالش‌های بزرگ؛ مهم این است که چگونه این بحران‌ها را حل کنیم.


این خبر درحال تکمیل است...وی با اشاره به گذشته و تاریخ نوسانات دلار در ایران توضیح داد: در سال 1294 هر دلار در ایران یک و نیم ریال بوده است، درحالی که امروز به 120 هزار ریال رسیده است. نرخ برابری یک واحد پول با واحد دیگری، نشان‌دهنده وضع خوب و بد یک اقتصاد نیست. مهم منحنی تغییراتی است که این واحدهای پولی نسبت به هم سیر می‌کنند.


هر هشت سال، یک ترکیدگی تورمی در کشور داریم


باهنر با بیان اینکه هر هفت الی هشت سال، یک ترکیدگی تورمی در کشور داریم، تشریح کرد: در دوران آقای هاشمی رکورد عدد تورم به 49.5 درصد رسید و در دوران آقای خاتمی مخصوصاً در دوره دوم با توجه به کارهای اقتصادی و رونق گرفتن فعالیت‌های اقتصادی، باز هم افزایش تورم داشتیم. این درحالی بود که در دوران احمدی‌نژاد نیز تورم 42 درصدی را تجربه کردیم که سبب شد دلار به 4 هزار 200 تومان رسید. این درحالی‌است که در دولت آقای روحانی نیز دلار تا مرز 18 هزار تومان رسید.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وضعیت بد اقتصادی در کشور گفت: مرض اقتصاد ایران را نمی‌شود گردن یک جریان و شخص خاصی انداخت. براساس برنامه‌ریزی‌ها رشد اقتصادی کشور باید سه درصد نتیجه بهره‌وری باشد اما این اتفاق نیفتاده است.


وی با اشاره به بالا بودن هزینه‌ها تأکید کرد: رشد هزینه‌های ما در کشور از متوسط منابع ما بیشتر است. میانگین رشد اقتصادی ما بعد از انقلاب 3.1 درصد بوده است. این‌درحالی است که زمانی رکورد رشد اقتصادی هشت درصدی را تجربه کردیم و زمانی نیز رشد اقتصادی منهای پنج درصدی را گذرانده‌ایم و براساس میانگین متوسط رشد اقتصادی، 3.1 درصدی را در طول این 40 سال تجربه کرده‌ایم.


سرانه اقتصاد ما در ایران حدود صفر درصد رشد کرده است


باهنر با تأکید بر اینکه سرانه اقتصاد ما در ایران حدود صفر درصد رشد کرده است، توضیح داد: رشد اقتصاد ما طی این 40 سال 2.7 درصد و رشد جمعیت ما 2.2 درصد بوده است و این امر سبب شده که رشد اقتصاد سرانه ما به حدود صفر درصد برسد. این‌درحالی است که کشور چین در 40 سال گذشته اقتصادش 33 برابر شده است و در این 40 سال جمعیتش 1.5 برابر افزایش پیدا کرده است بنابراین اقتصاد سرانه آن 22 برابر شده است.


وی با انتقاد از وضعیت اقتصادی کشور که میزان صرف هزینه زیاد با وجود منابع کم را سبب شده است، توضیح داد: با در نظر گرفتن وضعیت هزینه‌ای و منابعی در اقتصاد کشور، می‌بینیم که هیچ چیزی وجود ندارد.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ما با بررسی وضعیت موجود به این نتیجه رسیده‌ایم که این مواردی که مطرح می‌شود، همگی معلول هستند درحالی‌که باید به‌دنبال علت مشکلات و ریشه‌یابی آن باشیم، گفت: کشور ما به‌لحاظ شدت مصرف انرژی، سومین کشور در جهان است. این یعنی ما در حال حاضر 9 میلیون بشکه نفت و معادل آن گاز در کشور تولید می‌کنیم که حداکثر سه میلیون آن را صادر می‌کنیم و با کمال تأسف باید گفت که 6 میلیون بشکه از این نفت و گاز را به‌راحتی آتش می‌زنیم.


باهنر با انتقاد از به آتش کشیدن روزانه 6 میلیون بشکه انرژی در کشور تصریح کرد: ای کاش این میزان انرژی تبدیل به رفاه و یا تولید می‌شد اما می‌بینیم که این انرژی برای ما تبدیل به یک معضل از جمله آلودگی‌های محیط زیستی، تصادفات جاده‌ای و غیره شده است.


وی با بیان اینکه حالا برای پایین آوردن میزان مصرف انرژی باید کارهای زیادی انجام دهیم،افزود: ما نیاز به یک پکیج کامل در حوزه فرهنگ مصرف، قیمت‌ها، مدیریت مصرف انرژی و ... داریم.


بودجه سال 98 به‌هیچ‌عنوان قابلیت اجرایی ندارد


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به لایحه بودجه سال 98 که امروز در مجلس به تصویب رسید، بیان کرد: این بودجه که نمایندگان مجلس به‌سختی آن را به تصویب رساندند، به‌هیچ‌عنوان قابلیت اجرا و حتی نظارت توسط خود مجلس را ندارد.


باهنر با بیان اینکه بودجه سال گذشته مانند یک کیک توخالی بود که 15 درصد بیشتر عملیاتی و کاربردی نشده است، تشریح کرد: بودجه امسال نیز در مقابل یک‌سری مطالبه‌گر از جمله آموزش و پرورش، صنایع دفاعی و ... قرار دارد که همگی آنها نیز حرف‌شان درست است و حق دارند.


وی با توضیح اینکه حکایت بودجه امسال حکایت تخصیص 250 درصدی منابع به کل مطالبات است، اذعان کرد: همگان می‌دانند که تخصیص 250 درصدی یک کالا که ارزش ذاتی آن 100 درصد است، غیرواقعی و نشدنی است. پس امکان تخصیص بودجه به میزان مطالبات موجود قطعاً وجود نخواهد داشت.


توسعه در کشور ما صاحب ندارد


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از وضعیت کشور و برنامه‌های توسعه‌ای گفت: توسعه در کشور ما صاحب ندارد.


وی با اشاره به 700 میلیارد بشکه نفتی منابع شناخته شده در کشور تشریح کرد: اگر با کمک همین دانشگاه و دانشجویان نخبه اقدام به استحصال یک درصد از این 700 میلیارد بشکه نفت کنیم و میزان تولید نفت را بالا ببریم با قیمت فعلی نفت یعنی 350 میلیارد دلار سرمایه به دست آورده ایم و این درحالی است که حدود 7 میلیارد بشکه نفت به منابع کشور افزوده می‌شود که سرمایه عظیمی را شامل می‌شود.


باهنر با اشاره به بالا بودن میزان مصرف برق در کشور تصریح کرد: اگر در سال مصرف‌کنندگان برق در کشور تنها 30 درصد در میزان مصرف خود صرفه‌جویی کنند، به‌جرأت می‌توان گفت با صادرات این 30 درصد کاهش مصرف می‌توانیم 70 درصد میزان مصرف مشترکین را به آنها رایگان بدهیم.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: بالای 70 درصد بنگاه‌های در اقتصاد کشور ما خوراک مصرفی خود را مصرف می‌کنند، و کارشان تولید ارزش منفی است یعنی خوراکی که مصرف می کنند گران تر از محصولی است که تولید می کنند.


وی با اشاره به میزان مصرف پالایشگاه آبادان ادامه داد: هر یک روزی که پالایشگاه آبادان کار نکند، یک میلیارد تومان به نفع اقتصاد کشور است. یعنی یک میلیارد تومان گران‌تر از کالایی که تولید می‌کنند، هزینه خوراک اولیه این پالایشگاه است.


انتهای پیام/4092/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب