دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1397 - 11:48
خرازی:

کتابخانه‌ها گرانی قیمت کتاب را جبران کنند

مشاور عالی معاون علمی و فن‌آوری رئیس جمهوری می‌گوید که کتابخانه‌ها می‌توانند گرانی قیمت کتاب را جبران کنند.
کد خبر : 364187
logo.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سید کمال خرازی در «نشست هم‌اندیشی توسعه نشر در علوم شناختی» که در کتابخانه ملی ایران برگزار شد، گفت: فناوری اطلاعات، دسترسی جوانان به منابع را وسعت داده و این آفتی است که به جز جوانان، دانشگاه‌های ما نیز گرفتار آن شده‌اند.


وی افزود: این اتفاق عاملی شده است که در جامعه امروز ما، کتاب نسبت به گذشته مظلوم‌تر شود و آنگونه که باید اقتصاد کتاب، این یار مهربان نمی‌چرخد.


مشاور عالی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری وضع نامناسب اقتصادی کشور را از جمله دلایل کم‌توجهی به کتاب برشمرد و ادامه داد: اینجاست که کتابخانه‌ها باید در رفع این مشکل کمک کنند چرا که بالاخره از هر کتابی یک نسخه در کتابخانه‌ها وجود دارد و می‌تواند آن را به رایگان در اختیار علاقمندان قرار دهند.


خرازی گفت: فراتر از این مسئله مشکل دیگر فناوری اطلاعات است که دسترسی جوانان به منابع را وسعت داده است. امروز هرچه بخواهیم از طریق اینترنت بدست می‌آوریم که این امر ضرورت وقت گذاشتن و رجوع به کتابخانه را کاهش داده و این یک مزیت است اما آفاتی را هم به همراه که جوانان و دانشگاه‌ها گرفتار آن شده‌اند و این آفت دسترسی سریع و راحت به اطلاعات سطحی است.


وی با اشاره به اینکه جوانان ما امروزه هر مطلبی می‌خواهند در اینترنت جستجو می‌کنند، بیان کرد: حالا چون اینترنت پشت این مطالب است متأسفانه مقبولیت عام هم می یابد، در حالی که اینترنت فقط بر اساس کلیدواژه مطلب می‌آورد.


مشاور عالی معاون علمی و فن آوری رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه جوانان ما به دنبال ما سطحی‌نگری شده‌اند و این یک آفت است، گفت: این موضوع خطر جانبی دیگری که به وجود آورده عجله و شتاب است، نسل جوان امروز با یک سرعت فوق‌العاده‌ای روبرو هستند و دید انسان گذشته به سرعت دیگر وجود ندارد.


خرازی ادامه داد: این یک تحول شناختی عمیقی ایجاد کرده برای ما، فناوری‌های نوین هم به این سرعت و سطحی نگری کمک می کند.


وزیر اسبق امور خارجه با طرح این سؤال که در برابر این پدیده باید چکار کرد، گفت: اینجاست که علوم شناختی باید راه حل دهند.


وی افزود: این مسئله با ذهن مرتبط است بنابراین مطالعه شناختی برای شناخت ریشه‌های این مطلب نیاز است و محققان باید به جد به این مطلب بپردازند چون نتایج آن جبران‌ناپذیر خواهد بود، نتایجی چون شتاب‌زدگی، عدم تعمق و تامل و سطحی‌نگری در همه مسائل.


خرازی گفت: دانشگاه‌های ما هم دارند تلاش می‌کنند، اما متأسفانه در حوزه‌های اجتماعی، کاربردی و علوم شناختی در آغاز حرکت هستیم و جا دارد به طور جدی‌تر حرکت کنیم.


وزیر اسبق امور خارجه ادامه داد: نباید تنها به نظریه‌ها بپردازیم بلکه به صورت عمده‌تر به این مسئله بنگریم که این علوم و کدام بخش آن چه گرفتاری از ما را می‌تواند حل کند.


خرازی خاطرنشان کرد: در علوم انسانی این مشکل است که فقط حرف می‌زنیم، نظریه می‌دهیم و به نظریات بیگانگان مراجعه می‌کنیم، در حالی که جامعه ما امروز تلاش روزافزونی برای جبران این عقب‌ماندگی چگونگی استفاده از علوم شناختی برای رفع مشکلات نیاز دارد.


بنابراین گزارش، در این نشست اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز حضور داشت.


انتهای پیام/4072/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب