هزینه تحصیل در ایران ۲۰ برابر ارزانتر از کشورهای خارجی است
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مجتبی شریعتی نیاسر در نشست هم اندیشی در راستای پیشبرد اهداف طرح کلان ملی اقتصاد مقاومتی با محوریت «ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه برتر کشور به تراز بینالمللی» که صبح امروز در سالن شهدای علمی وزارت علوم برگزار شد، اظهار کرد: هزینه تحصیل در جمهوری اسلامی ۲۰ برابر ارزانتر از کشورهای خارجی است.
وی افزود: تعداد کسانی که در رشتههای علوم انسانی فارغالتحصیل شده و بیکار هستند، بیشتر از فارغالتحصیلان رشتههای دیگر است.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: باید دنبال طرح جدید باشیم که این اتفاق برای فارغالتحصیلان علوم انسانی نیفتد؛ این طرح در برنامه سامانه آموزش عالی که سال آینده رونمایی میشود، لحاظ شده است.
شریعتی نیاسر عنوان کرد: طبق برنامهریزیهای انجام شده 16 دانشگاه و 9 پژوهشگاه برای پروژه اقتصاد مقاومتی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند که پنج دانشگاه و پنج پژوهشگاه به رتبه برتر دست پیدا کردند.
معاون آموزشی وزیر علوم تصریح کرد: دانشگاههای الزهرا(س)، امیرکبیر، تهران، اصفهان، فردوسی مشهد، شریف، تربیت مدرس، شیراز، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی اصفهان، تبریز، علم و صنعت، شهید بهشتی، علوم پایه زنجان، علامه طباطبایی و خوارزمی بهعنوان 16 دانشگاه منتخب و پژوهشگاههای زلزلهشناسی، دانش بنیادی، پلیمر، رنگ، ژنتیک، شیمی، مواد، هوافضا و علوم انسانی بهعنوان 9 پژوهشگاه برتر در طرح ارتقای دانشگاهها در تراز بینالمللی شرکت کردند.
وی افزود: برای طرح اقتصاد مقاومتی 90 جلسه علمی و پژوهشی و 30 جلسه کمیته هدایت بر پروژهها برگزار شد. دانشگاهها و پژوهشگاهها گزارش کار خود را ارسال کرده و مورد ارزیابی قرار گرفته است.
شریعتی نیاسر بیان کرد: برای دانشگاهها و مراکز آموزشی شاخصهایی درنظر گرفته بودیم که آن را اصلاح کردیم، شاخصها را از 42 مورد به 37 مورد رساندیم، مراکز علمی و پژوهشی باید براساس این معیارها پیگیر فعالیتهای دانشگاه تحت مدیریت خودشان باشند.
معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: به نتیجه رسیدن طرح «ارتقای پنج دانشگاه و پنج پژوهشگاه برتر به تراز بینالمللی» نیاز به حمایت ویژه مالی دارد.
وی با طرح پیشنهاد اختصاص سالانه 400 میلیارد تومان برای طرح ارتقای دانشگاهها به تراز بینالمللی گفت: سال97 بودجه مورد نظر اختصاص داده نشده بود اما امیدواریم برای سالهای آینده مبلغ پیشنهادی تأمین شود.
شریعتی نیاسر در پایان خاطرنشان کرد: سیاست وزارت علوم حمایت از کالای ایرانی است و محصولات دانشگاهها باید ایرانی باشد و موانع در این زمینه برداشته شود.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/