دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 خرداد 1399 - 11:10
سید عباس موسوی:

کره جنوبی حق ندارد اموال ملت ایران را به بهانه تحریم‌ها بلوکه کند / قاضی منصوری از طریق اینترپل تحت تعقیب بود

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: کره جنوبی بیش از نیم قرن رابطه صمیمی ما را دستخوش جریاناتی کرده که با کشورهای ثالث دچار مشکل شود. تبعیت کورکورانه کره از آمریکا و بلوکه کردن اموال ایران به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
کد خبر : 495839
AALI8976.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجه و بین‌الملل گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سید عباس موسوی ظهر امروز در نشست هفتگی خود با بیان سفر محمدجواد ظریف به ترکیه و روسیه گفت: لازم بود بعد از فروکش کردن کرونا سفرهای دیپلماتیک از سر گرفته شود. ما نشست سازمان همکاری‌های اسلامی را داشتیم که اقدام جدید و بدعت‌گونه رژیم صهیونیستی درباره الحاق از سوی ایران محکوم شد.


موسوی ادامه داد: معاون وزیر خارجه ایران و کانادا تلفنی درباره حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی گفتگو کردند. دولت کانادا خدمات کنسولی به ایرانی‌ها را معطل کرده است که بارها درباره این موضوع هشدار داده شده است و رایزنی کرده‌ایم.


نشست مجازی سران ایران، ترکیه و روسیه به‌زودی برگزار خواهد شد که به اطلاع خواهد رسید.


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مسدودسازی منابع بانک مرکزی ایران توسط کره جنوبی گفت: ما مدت‌هاست پیگیر مطالبات جمهوری اسلامی از کره هستیم. کره جنوبی بیش از نیم قرن رابطه صمیمی ما را دستخوش جریاناتی کرده که با کشورهای ثالث دچار مشکل شود. تبعیت کورکورانه کره از آمریکا و بلوکه کردن اموال ایران به‌هیچ‌عنوان قابل‌قبول نیست.


سید عباس موسوی ضمن اشاره به مخالفت روسیه و چین با پیش‌نویس قطعنامه آمریکا برای تحریم تسلیحاتی ایران گفت: غیرقانونی و خلاف بودن ادعاهای آمریکا محرز است و همه کشورهای عضو نیز بر آن واقف هستند. روسیه و چین نیز خلاف بودن آن را اعلام و آمریکا را نهی کرده‌اند. رایزنی‌های ما با همه طرف‌ها ادامه دارد و باید دید دیگر کشورها چقدر می‌توانند در برابر فشارها مقاومت کنند.


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تحریم خط لوله نورد استریم گفت: ما سال‌هاست اعلام کردیم به کشورهای دوست آمریکا هشدار می‌دهیم که سکوت در برابر یک‌جانبه‌گرایی آمریکا دامن شما را خواهد گرفت و دیدیم که داد آلمانی‌ها درآمده است. ما از انتقاد آلمان از اقدام آمریکایی‌ها استقبال می‌کنیم. آمریکا سال‌هاست با قلدری امنیت نه منطقه ما بلکه سایر کشورهای جهان را به خطر انداخته است.


موسوی در پاسخ به سؤالی درباره اقدام دبیرخانه سازمان ملل نسبت به موضوع یمن و محکوم کردن ایران گفت: این گزارش‌ها بی‌پایه و اساس و بر مبنای فشارهای آمریکا و رژیم عربستان است. هیچ سند و مدرکی که ادعاهای آن‌ها را ثابت کند، مشاهده نکردیم و آن‌ها بر مبنای برخی اطلاعات خاص این کار را کردند. باعث تأسف است دبیرکل سازمان ملل متحد و دبیرخانه این سازمان به‌وسیله برخی کشورهای خاص زیر فشار قرار بگیرد و گزارش‌هایی را تأیید کنند که پایه و مبنای درستی ندارد.


وی ادامه داد: سالیان سال است آمریکا سازمان‌های بین‌المللی را گروگان اهداف خود گرفته است. گزارش آژانس با موضوع برجام ارتباطی ندارد و موضوع مختومه را باز می‌کنند که مبنای ادعاهای آن‌ها ادعاهای جاسوسی رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو است. جای تأسف دارد آژانس به‌جای اتکا به مدارک متقن و نگاه به همکاری‌های سطح بالای ایران تا این لحظه این موارد را کنار بگذارد و ادعاهای رژیمی را بپذیرد و مبنای گزارش خود قرار دهد که خصومت آن با مردم و نظام ما و نظام بین‌الملل برای همه محرز است. ما به آژانس توصیه می‌کنیم قدری آینده‌نگری کنند و مبنای گزارش‌های خود را قانونی‌تر انجام دهند. ایران تاکنون همکاری سطح بالایی با آژانس داشته و باید این همکاری‌ها را قدر بدانند و وارد حاشیه‌سازی بی‌مورد نشوند.


سید عباس موسوی در خصوص تحریم آمریکا علیه قضات دیوان کیفری بین‌المللی گفت: این موارد نشان می‌دهد آمریکا دنبال آنارشیسم بین‌المللی و بر هم زدن نظم عمومی جهان است. برای کسی جای شک و شبهه نیست که آمریکا چنین قصد و نیتی دارد.


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره نشست شورای حکام گفت: همکاری‌های ما با آژانس با وجود کاهش تعهدات ادامه یافت و موارد کاهش تعهدات را در اختیار آژانس و با نظارت و اطلاع آن‌ها انجام دادیم. اگر این رویه ادامه یابد قدری تعامل با آژانس دچار اشکال خواهد شد. امیدواریم آژانس و بقیه کشورهای شورای حکام زیر فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی تصمیم غیرسازنده‌ای نگیرند اگر تصمیم غیرسازنده‌ای گرفته شود امکان دارد ایران واکنش درخوری به این تصمیم نشان بدهد.


موسوی در خصوص روابط ایران و افغانستان تشریح کرد: ما با کشورهای همسایه روابط خوبی داریم و خواهیم داشت. هر کشوری برای همسایگان حساب ویژه‌ای باز می‌کند. روابط با افغانستان همین اولویت را دارد. ایران چهار دهه است میزبان برادران و خواهران افغانستانی در ایران بدون منت است و آرزومند صلح و امنیت در آن کشور هستیم.


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره احتمال انتخاب مجدد ترامپ و سیاست‌های ایران در قبال آن گفت: سیاست اصولی ما دخالت نکردن در امور داخلی کشورهاست و منتظر نیستیم ببینیم در آمریکا چه کسی یا کدام حزب سر کار می‌آید. در ۴۰ سال گذشته رفتار آن‌ها را آزمودم و یکی از یکی بدتر بوده است. برای ما مهم نیست در آمریکا چه کسی بر سر کار می‌آید.


وی افزود: آمریکایی‌ها بعد از رفتارهای غیرمعمول و یک‌جانبه در جایگاهی نیستند برای کشورها تعیین تکلیف کنند. نامه‌ای که وزیر خارجه چین برای ایران ارسال کردند موجب خرسندی است و امیدواریم سایر کشورهای مستقل به جمع کشورهای مبارز با سلطه گری بپیوندند.


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر ظریف به ترکیه و دیدار با همتای ترکیه‌ای خود گفت: لازم بود بعد از مدت‌ها مقام‌های دو کشور همدیگر را ببینند و درباره امور منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کنند.


سید عباس موسوی در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا درباره پیشنهاد وزیر خارجه پیشین اردن برای مقابله امان با قصد رژیم صهیونیستی برای اشغال اراضی کرانه باختری و رفتن به سمت ایران گفت: ما از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی درخواست می‌کنیم اگر نیت خیر برای ملت فلسطین دارند به طرح ایران بازگردند؛ طرحی که مبنای آن برگزاری همه‌پرسی در سرزمین‌های اشغالی، بازگشت همه آوارگان و حضور ساکنان اصلی سرزمین فلسطین یعنی مسلمانان، مسیحیان و یهودیان در آنجاست.


موسوی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار آنا درباره واکنش جمهوری اسلامی ایران درصورتی‌که اسرائیل دچار خبط الحاق شود گفت: کل سرزمین فلسطین اشغالی است و بدعت جدیدی است که صهیونیست‌ها پیاده‌سازی می‌کنند. جمهوری اسلامی ایران طرح الحاق را محکوم و خواستار همه‌پرسی است و آن را در سازمان ملل متحد مطرح کرده است. همه آوارگان فلسطینی به سرزمین خود بازگردند و اگر به این سمت برویم مشکلات حل خواهد شد.


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفت: ما نگران خروج آمریکایی‌ها از افغانستان، عراق و دیگر کشورهای منطقه نیستیم و حضور آن‌ها را باعث ناامنی و جنگ در منطقه می‌دانیم. مگر در مدتی که آمریکایی‌ها در عراق و افغانستان حضور داشتند شاهد حملات مختلف، بمب‌گذاری‌ها و کشتار مردم نبودیم؟ حضور نیروهای بیگانه باعث تنش در داخل کشورها و در منطقه ماست. نیروهای آمریکایی باید زودتر از منطقه و از کشورهای اسلامی خارج شوند. نیروهای موجود در این کشورها می‌توانند با گفتگو به راه‌حل صلح و امنیت دست می‌یابند.


موسوی درباره برگزاری نشست سران سه کشور ضامن روند آستانه گفت: قبل از شیوع کرونا قرار بود نشست در تهران برگزار شود، اما بعد از کرونا بار دیگر در دستورکار قرار گرفت و یکی دو بار به‌صورت ویدئوکنفرانسی وزیران امور خارجه تلاش کردند زمینه نشست را فراهم کنند.


سید عباس موسوی در پاسخ به سؤالی درباره سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: برای حل موضوع با دولت اوکراین سازوکاری پیش‌بینی کرده بودیم، ولی با تعلل آن‌ها در پاسخ مواجه شدیم. ایران برای تسریع این روند آمادگی دارد. امیدواریم در روزهای آینده این کار انجام شود، درهرصورت ما حسن نیت خود را نشان داده‌ایم و گفتیم آماده‌ایم در اوکراین و فرانسه این کار انجام شود.


سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در مورد موضوع قاضی منصوری و دستگیری او در رومانی گفت: بر اساس اطلاعاتی که داریم ایشان به سفارت ایران در رومانی مراجعه کرده و گفته است که چه کار کنم و درخواست راهنمایی کرده است، سفارت ایران نیز به ایشان برای بازگشت به میهن راهنمایی‌هایی ارائه داده است.


وی با بیان اینکه ایشان بر اساس حکم مراجع قضایی کشور از طریق اینترپل ایران تحت تعقیب بوده‌اند، ادامه داد: ظاهراً ایشان در آنجا حالشان خوب نبوده است و به بیمارستان مراجعه می‌کنند و در آنجا تحت حفظ قرار می‌گیرند و بازداشت می‌شوند.


موسوی ادامه داد: وزارت خارجه در مورد اجرای احکام و دستورات مراجع قضایی رأساً ورود پیدا نمی‌کند بلکه سعی می‌کند اجرای آن‌ها را تسهیل کند و اینکه به‌صورت قانونی این اقدامات انجام شود.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب