حرکت دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر ارتقای دانش پزشکی ایران
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- محمدسجاد شهسواری؛ وضعیت نابسامان پزشکی در سالهای قبل از انقلاب را قدیمیترها به یاد دارند؛ همان دورانی که حضور پزشکان خارجی در کشور پررنگ بود. اطبا از کشورهای هند و پاکستان به ایران میآمدند و به طبابت میپرداختند.
یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی رشد جامعه پزشکی است؛ چنانکه پیش از انقلاب اسلامی، حدود 6 هزار متخصص وجود داشت اما در حال حاضر بر اساس آمار نظام پزشکی، ۷۸ هزار پزشک عمومی، ۳۶ هزار پزشک متخصص و فوقتخصص، ۲۴ هزار دندانپزشک عمومی، ۲ هزار دندانپزشک متخصص، ۱۹ هزار دکتری داروسازی، یک هزار و ۲۰۰ دکتری علوم آزمایشگاهی، ۳۵ هزار ماما و ۱۵ هزار نفر عضو گروههای پروانهدار داریم.
رونق صنعت توریسم درمانی با ارتقای سطح پزشکی ایران
اکنون 40 سال از آن دوران سپری میشود و روزبهروز به تعداد پزشکان ایرانی افزوده و خدمات پزشکی گستردهتر میشود که این رشد و تعالی در حال افزایش است، به طوری که در حال حاضر مردم کشورهای منطقه برای امور درمانی خود به ایران سفر میکنند و پزشکان ایرانی پذیرای بسیاری از بیماران خارجی هستند که این موضوع سبب رونق صنعت توریسم درمانی در ایران شده است.
طبق گزارش سازمان نظام پزشکی کل کشور، سرانه پزشک در ایران، 1.59 نفر پزشک به ازای هزار نفر جمعیت اعلام شده است. این در حالی است که سرانه پزشک در قبل از انقلاب، 0.3 نفر پزشک به ازای هزار نفر بود.
سیدعلی ابطحی در گفتگو با آنا در خصوص تأثیر انقلاب اسلامی در روند علم پزشکی تصریح کرد: قبل از انقلاب شبکههای بهداشتی - درمانی بسیار جزئی و مختصر بود و پزشک، پرستار و کادر پزشکی از کشورهای همجوار تأمین میشد. به برکت انقلاب و با تشکیل شبکههای بهداشتی-درمانی و توسعه آنها، در بحث واکسیناسیون بهجایی رسیدهایم که باید جشن بگیریم که بیماریهایی نظیر سرخک و سرخچه ریشهکن شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ادامه داد: بهجایی رسیدهایم که در برهه کنونی، بیماریهای عفونی درصدر جدول مرگومیر نیست. صدر جدول مرگومیر، تصادفات و بیماریهای قلبی-عروقی است و این مباحث نشاندهنده ارتقای سطح علم پزشکی است.
وی درباره پیشرفت در مقوله آموزش خاطرنشان کرد: حدود 50 دانشکده پزشکی داریم و به جایی رسیدهایم که در نیروی انسانی تخصصی نیازی نداریم. تربیت نیروی تخصصی و فوقتخصصی به حدی رسیده که کشور را پوشش میدهد. بیمارستانهای ما از الزامات بیمارستان ایمن تبعیت میکنند. بیمارستان ایمن معنایش این است که بیمارستان برای پزشک، بیمار، همراه بیمار و کارمند ایمن باشد.
ابطحی درباره روند پیشرفت کشور در عرصه پزشکی خاطرنشان کرد: سرعت تولید علمی ایران بسیار عالی است؛ در بحث تولید واکسن، بخش خصوصی در کنار بخش دولتی به تولید واکسن میپردازد که این رویه به برکت علم و پژوهش است و میتوانیم در آینده بخشی از تولیدات واکسیناسیون را به خارج صادر کنیم.
دانشگاه آزاد عهدهدار 40 درصد آموزش عرصه پزشکی است
در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی ۹۶ واحد دانشگاهی در حوزه علوم پزشکی، ۱۵۲۰ عضو هیئت علمی، حدود 72 هزار دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف و ۲۸۷ رشته محل در مقاطع مختلف دارد و دانشگاه آزاد اسلامی عهدهدار 40 درصد آموزش عرصه پزشکی است.
آخرین اقدام دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ارتقای سطح پزشکی، افتتاح مرکز آموزشی-درمانی فرهیختگان با حضور دکتر ولایتی، دکتر طهرانچی و وزیر بهداشت در روز 21 بهمن ماه سال جاری بود.
وضعیت صنعت داروسازی از پیش از انقلاب تا برهه کنونی
قبل از انقلاب حدود 25 درصد از داروهای مصرفی کشور، بهوسیله شرکتهای چندملیتی در داخل تولید میشد و حدود 75 درصد هم به صورت داروی آماده وارد کشور میشد و میتوان به جرئت اذعان کرد که تهیه و تأمین دارو در کشور، وارداتمحور بود.
بعد از انقلاب اسلامی، صنعت تولید مواد اولیه دارویی بهتدریج رونق گرفت و در حال حاضر حدود 55 درصد از مواد اولیه دارویی در داخل کشور تولید میشود و 97 درصد از داروهای موردنیاز کشور در داخل تهیه میشود و حدود 3 درصد به صورت داروی ساخته شده وارد میشود.
در این زمینه دانشگاه آزاد اسلامی سه دانشکده داروسازی واحد دامغان، واحد آیت الله آملی و علوم دارویی تهران را دارد و در زمینه داروسازی موفق شده تا محصولاتی شاخص مانند هیدروکسی تریپتوفان الش، پماد پیلیسنت، کرم درماسنت و داروی ضد آرتروز(واحد خلخال) را تولید کند.
انتظار میرود با حمایتهای مسئولین دانشگاه از فناوریهای نوین و ایجاد طرحهایی نظیر «پایش» و «پژوهشیار»، دانشگاه آزاد اسلامی با قدرت و سرعت بیشتری در جهت اعتلای دانش پزشکی کشور گام بردارد.
انتهای پیام/4060/4113/خ
انتهای پیام/